Noi licitații demarate de CNAIR

postat de Cargo Magazin   [ actualizat la ]

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A informează că a fost demarată achiziția publică a contractului Modernizarea centurii rutiere a Municipiului București între A1 - DN 7 și DN 2 – A2, sector DN 2 (km 12+300) - A2 (km 23+750) prin publicarea în SEAP a Anunțului de participare nr. 174932/26.04.2017. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 13.06.2017.

De asemenea, a fost demarată și achiziția publică a contractului Reabilitare DN6 Alexandria - Craiova, Lot 2: km 132+435 - km 185+230 - relicitare prin publicarea în SEAP a Anunțului de participare nr. 174933/26.04.2017. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 14.06.2017.

În data de 22.04.2017 a fost demarată achiziția publică a contractului Proiectare și execuție "Varianta de ocolire Timișoara Sud” prin publicarea în SEAP a Anunțului de participare nr. 174865/22.04.2017. Termenul limita pentru primirea ofertelor este 08.06.2017.

S-au finalizat primele lucrari de modernizare la metrou

postat de Cargo Magazin   [ actualizat la ]

Metrorex anunta finalizarea lucrarilor de modernizare a instalatiilor de control acces aferente perioadei 19-25.04.2017. La accesul A al statiei Nicoale Grigorescu, precum si la accesurile A si B din statiile Republica, respectiv Titan, au fost montate noi porti de acces batante, moderne care faciliteaza atat intrarea, cat si evacuarea rapida a calatorilor in situatii de urgenta. Acestea au dubla utilitate, atat prin sistemul de citire a benzii magnetice, cat si prin sistemul de citire a cardurilor contactless. Acesta din urma va putea fi utilizat dupa finalizarea lucrarilor de modernizare a sistemului de control-acces din toate statiile de metrou.

Asadar, incepand cu 26.04.2017 au fost deschise urmatoarele cai de acces, modernizate:
- Statia Republica – Acces A (blvd Basarabiei).
- Statia Titan - Acces B ( blvd Nicolae Grigorescu, str Liviu Rebreanu).
- Statia Nicolae Grigorescu - Acces A (blvd Camil Ressu, Aleea Fuiorului).

In perioada 26 aprilie - 5 mai 2017 se vor inchide pentru modernizarea instalatiei de taxare urmatoarele accesuri, din statiile:
- Republica- accesul dinspre B-dul Basarabiei, Sos. Dudesti-Pantelimon, gara Titan-Sud;
- Nicolae Grigorescu 1- accesul dinspre B-dul Nicolae Grigorescu;
- Titan- accesul dinspre B-dul Nicolae Grigorescu, Parcul IOR.

Mai multe trenuri spre mare de 1 mai

postat de Cargo Magazin   [ actualizat la ]

În minivacanța prilejuită de ziua de 1 Mai, capacitatea de transport la nivelul întregii rețele feroviare va fi adaptată în funcție de solicitările pasagerilor. În perioada 28 aprilie – 1 mai 2017 vor fi puse în circulație trenuri suplimentare iar față de graficul de circulație obișnuit capacitatea de transport va crește cu peste 8000 de locuri. Capitala și orașele din țară (Baia Mare, Beclean pe Someș, Brașov, Arad, Petroșani, Târgu Jiu, Craiova, Iași, Vaslui, Suceava Nord, Timișoara Nord, Drobeta Turnu Severin etc.) vor fi conectate cu Litoralul prin trenuri directe, până la/de la Mangalia.

Și în acest an, tinerii și nu numai, vor putea ajunge pe Litoral dis-de dimineața, cu Trenul Tineretului (IR 1987 / IR 1986). IR 1987 va pleca din București Nord la ora 02:55 și va sosi în Constanța la ora 06:05, iar în Mangalia la ora 07:53, cu opriri în stațiunile de pe parcurs.

De asemenea, pe ruta București - Constanța vor circula și Trenurile Litoral. Durata de circulație a acestora este de 2 ore, fără opriri intermediare, iar a celorlalte trenuri din grafic durata este de aproximativ 2 ore și 30 de minute.

Prețul unui bilet pentru un adult la tren IR, clasa a 2-a, cu loc rezervat, pe ruta București-Constanța costă 59,60 lei, iar un bilet dus-întors are o reducere de 10% și este 108,10 lei. Studenții beneficiează de gratuitate, iar elevii de reduceri de 50%. Un bilet la clasa a 2-a pentru un elev este de 29,80 lei.

Pentru a evita situațiile neplăcute generate de afluența mare de călători generată de călătoriile gratuite ale studenților, recomandăm tuturor pasagerilor să cumpere din timp biletele de tren.

Transformarea digitala a Romaniei, dezbatuta la Ziua Comunicatiilor 2017

postat de Cargo Magazin   [ actualizat la ]

”La momentul actual, serviciile electronice de guvernare sunt aproape inexistente. Sunt zeci de sisteme accesibile in mod separat, pe care trebuie sa le cauti si recunosc ca, desi sunt ministrul Comunicatiile si Societatii Informationale, nu cunosc toate aceste platforme si servicii. Ori, daca eu nu le stiu, cum pot avea pretentia de la simplii cetateni sa le cunoasca si foloseasca”, a declarat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Augustin Jianu in deschiderea celei de a XXI-a editie a expo-conferintei nationale Ziua Comunicatiilor.

Oficialul MCSI a abordat si subiectul competentelor digitale, un alt capitol la care Romania inregistreaza intarzieri majore fata de restul statelor membre ale UE. ”Este o zona in care statul trebuie sa intervina activ si am avut deja discutii cu ministrul Educatiei pentru un proiect comun de alfabetizare digitala. Vom porni cu un proiect-pilot in anul scolar 2017-2018, pentru a vedea care sunt competentele necesare, continutul si metoda de predare care functioneaza cel mai bine, pentru ca in anul scolar 2018-2019 sa includem acest curs de competente digitale in programa de invatamant”, a mai precizat ministrul.

Necesitatea educarii a fost reiterata si de ex-presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, care a subliniat: ”Nu este suficient sa introducem Internet in banda larga in toate localitatile din Romania. Exista in tara multe comunitati mici, cu o medie de varsta ridicata unde, pentru ca serviciile electronice sa fie utilizate, statul trebuie sa se implice in educarea potentialilor utilizatori. Si mai trebuie facut un lucru – sa nu pierdem rezultatul competitiei la nivel national, care este vizibil in preturile scazute. In Romania, broadband-ul nu se poate dezvolta la preturi ridicate”.

Rezultatele pozitive inregistrate, totusi, de Romania au fost evidentiate de catre dr Robert Pepper, Head Global Connectivity Policy and Planning la Facebook, care a prezentat cateva dintre concluziile primei editii a raportului ”Inclusive Internet Index”, care a inclus 75 de tari. Potrivit reprezentantului Facebook, tara noastra se claseaza peste media mondiala in ceea ce priveste vitezele medii de upload/download a conexiunilor mobile si latenta acestora, precum si in privinta acoperirii retelelor 2G si 3G. Dar sub media europeana ca numar de utilizatori Internet, abonati mobili si acoperire a retelei 4G. Sunt rezultate care pozitioneaza Romania pe un onorabil loc 13, in clasamanetul general al celor 75 de tari, si locul 9 in ceea ce priveste disponibilitatea serviciilor Internet. Potrivit lui Robert Pepper, principalele zone in care trebuie depuse eforturi de imbunatatire sunt: relevanta serviciilor Internet, capitol care include si zona serviciilor adresate cetateanului, nivelul de alfabetizare digitala si cresterea volumului de continut local.

UNTRR vă ajută să obţineți Formularul A1

postat 25 apr. 2017, 23:45 de Cargo Magazin   [ actualizat la 25 apr. 2017, 23:45 ]

Începând cu 1 aprilie 2017 este obligatoriu ca toți șoferii (și personalul mobil) care intra în domeniul de aplicare a Legii Macron să dețină Formularul A1 atunci când sunt detașați pe teritoriul Franței. Acest document dovedește că sunt plătite contribuțiile la asigurările sociale din statul membru de reședință și este eliberat de către autoritatea de securitate socială din acel stat membru (în Romania este Casa Națională de Pensii Publice).

De asemenea, de la 1 ianuarie 2017, Austria solicită ca la bordul vehiculului să fie prezent formularul A1 pentru toate operațiunile de transport internațional de la sau către Austria (bilaterale, intra comunitare, țări terțe, cabotaj).

În plus, Olanda și Italia solicită formularul A1 în cazul operațiunilor de cabotaj.

UNTRR vă oferă posibilitatea să obțineți formularele A1 în cel mai scurt timp în condiții avantajoase. Pentru mai multe detalii dați click aici.

Se extinde zona de obligativitate a autocolantului de dovada a clasei de emisie in Austria

postat 25 apr. 2017, 23:41 de Cargo Magazin   [ actualizat la 25 apr. 2017, 23:42 ]

Incepand cu 1 mai 2017, obligativitatea aplicarii autocolantului ce atesta clasa de emisie se va extinde si in regiunea Tirol, suplimentar fata de zona Vienei, Austria Inferioara si zona cu emisii reduse Viena-Umgebung, unde acesta este obligatoriu din 1 ianuarie 2015, informeaza TSG euroShell.

Pentru zona Tirol vehiculele de peste 7,5 tone sunt obligate sa aplice autocolantul, in timp ce pentru zona Vienei aceasta obligativitate se aplica tuturor vehiculelor. Pentru vehiculele cu masa maxima autorizata de pana la 3,5 tone, numai service-urile autorizate pot aplica acest autocolant in coltul din dreapta sus al parbrizului. Pentru vehiculele de peste 3,5 tone, operatorul de transport poate aplica acest autocolant si nu este nevoie sa se deplaseze cu vehiculul la service.

Zonele unde se aplica aceste reglementari si restrictii sunt:
Regiunea Viena;
Austria Inferioara, zona cu emisii reduse Viena-Umgebung;
Austria Superioara- Autostrada A1 West, intre Enns-Steyr si Knoten Haid;
Regiunea Burgenland;
Regiunea Tirol- Autostrada A12 Inntal, in ambele sensuri, intre Langkampfen si Zirl.
Autocolantele au culori diferite in functie de clasa EURO pe care o reprezinta:

Autocolantele pot fi achizitionate din service-uri OAEMTC, contravaloarea lor fiind de 26 EUR. Pentru a face dovada clasei de emisie, soferii trebuie sa aiba la ei un document doveditor de clasa de emisie (CEMT, COP sau COC). De asemenea, veti primi un document de confirmare al autocolantului. Plata se poate face cu cash sau card bancar in service-uri. In cazul in care intrati in zona de restrictie fara sa aveti acest autocolant achizitionat, riscati amenzi de pana la 2180 EUR.

Circulatia pe Podul Agigea ramane restrictionata pana la 5 mai

postat 25 apr. 2017, 23:35 de Cargo Magazin   [ actualizat la 25 apr. 2017, 23:35 ]

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România anunţă că traficul rutier pe Podul Agigea se va desfăşura în continuare pe 2 benzi până în data de 5 mai 2017, deoarece lucrările de montare a hidroizolaţiei pe acest pod sunt întârziate din cauza precipitațiilor înregistrate în perioada 18.04.2017 - 23.04.2017.

Cei care se duc la mare de 1 mai pot folosi ca rută alternativă Podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră (Podul Apolodor), care se află la o distanţă suplimentară de doar 2,8 km.

Ruta alternativă are următorul traseu: Nod rutier A4 ( intersecţie cu DN 39, Agigea) - A4 ( intrare port Constanţa Sud ) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN 39A - DN 39A - DN 39 (Eforie Nord - Agigea).

Restricții în Bulgaria, pe autostrada HEMUS

postat 25 apr. 2017, 23:31 de Cargo Magazin   [ actualizat la 25 apr. 2017, 23:31 ]

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească în Bulgaria că Agenția ”Infrastructura Rutieră” din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice bulgar a anunțat pe site-ul www.api.bg că până la data de 27 aprilie 2017, orele 17:00, se oprește circulația pe ambele sensuri pe autostrada HEMUS, pe sectorul de drum care leagă Sofia de Yablanitsa (segment al rutei Sofia - Ruse), în zona limitrofă a tunelului Vitiniya, din cauza activităților de reparare și îmbunătățire a situației echipamentelor de siguranță, lucrări care au drept scop final îmbunătățirea nivelului de siguranță a circulației rutiere.

Autoturismele care se deplasează dinspre Sofia către Varna sau Ruse și, respectiv, dinspre Ruse sau Varna către Sofia vor circula pe următoarele trasee de ocolire prestabilite:
- Pe sensul de mers dinspre Sofia către Ruse sau Varna, circulația va fi deviată de la nodul rutier ”Vitinska reka” de la km 30 al autostrăzii pe drumul I-1 Sofia - Botevgrad, iar la legătura temporară din dreptul km 35 va fi redirijată pe autostrada HEMUS;
- Cei care călătoresc către Sofia dinspre Ruse sau Varna vor fi deviați în dreptul km 35 prin legătura temporară pe drumul I-1 Botevgrad - Sofia. Circulația se va conecta din nou la autostradă la intersecția ”Vitinska reka” din dreptul km 30.

Pentru autocamioanele cu masa de peste 12 tone au fost prestabilite următoarele trasee ocolitoare:
- Traseul obligatoriu pentru mijloacele care se deplasează pe direcția Vidin-Sofia din regiunile Vidin, Montana și Vratsa către Sofia, este: drumul I-1 - drumul II-16 prin satul Rebarkovo-Svoge-Sofia;
- Traseul alternativ pentru mijloacele de transport care se deplasează din regiunile Gabrovo, Veliko Tarnovo și Ruse către Sofia, este: drumul I-5 Byala-Veliko Tranovo și Ruse către Sofia este: drumul I-5 Byala-Veliko Tarnovo - drumul II-55 Pasul Republicii-autostrada TRAKIA-Sofia;
- Traseul alternativ pentru mijloacele de transport care se deplasează din regiunile Lovech și Pleven către Sofia este: drumul II-35 Lovech-Pleven, drumul II-13 Pleven-Kneja–Borovan, drumul II-15 Borovan-Vratsa, drumul I-1 Vratsa-sat Rebarkovo, drumul II-16 sat Rebarkovo-Svoge-Sofia.

Miting COTAR in Piata Victoriei

postat 25 apr. 2017, 04:34 de Cargo Magazin   [ actualizat la 25 apr. 2017, 04:34 ]

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) va organiza miercuri și joi 
o acţiune de protest în fața Guvernului, la care vor participa până la 6.000 de maşini. Mitingul are loc pe fondul nemulţumirilor faţă de pirateria din sector. Transportatorii participanţi nu vor efectua nici o cursă, astfel încât locuitorii din judeţul Ilfov nu vor mai avea mijloace de transport.

Reprezentanţii COTAR solicită autorităţilor scoaterea în afara legii a ”platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat şi a tuturor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat în România şi neautorizat conform legislaţiei în vigoare”.

În plus, aceştia cer scoaterea în ilegalitate a tuturor firmelor care fac transport regulat, pe rute pentru care nu au participat la licitaţii şi nu au câştigat dreptul de a le opera. De asemenea, COTAR solicită anularea hotărârii de Consiliu General prin care s-a decis introducerea RATB pe toate traseele dintre Bucureşti şi Ilfov care au fost scoase la licitaţie şi câştigate, apoi operate, conform legii, de transportatorii privaţi.

Trei linii de autobuze vor avea traseele modificate în zilele de 26, 27 și 28 aprilie

postat 25 apr. 2017, 04:23 de Cargo Magazin   [ actualizat la 25 apr. 2017, 04:23 ]

În vederea desfășurării mitingului organizat de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, Brigdada de Poliție Rutieră a dispus restricționarea traficului în zilele de 26, 27 și 28 aprilie, între orele 05:00 și 22:00, în Piața Victoriei și pe Șos. Kiseleff - zona centrală - între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf, respectiv între Arcul de Triumf și Piața Victoriei.

Va fi permisă doar circulația (în ambele sensuri) pe relația Bd. Aviatorilor - Bd. Lascăr Catargiu și pe Bd. Aviatorilor - Calea Victoriei, prin resistematizarea traficului rutier în fața sediului Guvernului României. Din acest motiv, RATB va modifica parțial următoarele trasee:

Autobuzele liniei 300 vor circula pe traseul de bază între capătul de linie Bd. Nicolae Bălcescu și intersecția Bd. Lascăr Catargiu/Bd. Gheorghe Manu, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Bd. Gheorghe Manu, Str. Occidentului, Str. Buzești, Bd. Ion Mihalache, după care vor urma traseul actual.

Autobuzele liniei 381 vor circula pe un traseu scurtat, între Piața Reșița și Piața Romană.

Autobuzele liniei expres 783 vor circula pe un traseu modificat numai pe sensul spre Piața Unirii, de la Piața Arcul de Triumf, pe Bd. Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, după care vor urma traseul de bază.

1-10 of 667