DPD: Plăţile în numerar la livrare şi-au redus ponderea la 70%

postat de Ionut Paduraru

Plățile în numerar la livrare au avut anul acesta o pondere de 70% în totalul expediţiilor DPD România către clienţii magazinelor online. Prin comparaţie, anii trecuţi aportul rambursului cash la livrare pe volumele e-commerce era de 90%. Conform datelor DPD, utilizarea cardului va accelera până la finalul lui 2017, având în vedere că, în prezent, toţi curierii companiei sunt dotaţi cu POS-uri mobile, care permit plata cu cardul, la livrare.

Datele furnizate de companie arată că plățile cu cardul, în detrimentul celor cu numerar, sunt făcute, cu precădere, de tineri cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, din mediul urban, cu studii superioare, venituri medii spre mari și experiență în cumpărăturile online.

”Dacă anii trecuţi spuneam că peste 90% dintre produsele achiziţionate de la retaileri online erau plătite cu numerar la livrare, iată că, în prezent, cifrele ne arată un avans important al cardului. În curând ne pregătim de un nou Black Friday, ce va genera automat o creştere exponenţială a livrărilor cu plata la destinaţie. Faptul că avem curieri dotaţi cu POS-uri mobile, ce pot încasa rapid cu cardul, ne ajută enorm să eficientizăm timpii şi calitatea livrării”, a declarat Lucian Aldescu, CEO al DPD România.

Potrivit datele din anii anteriori, noiembrie este, de departe, luna cu cele mai multe plăți la livrare, datorită reducerilor de Black Friday. La polul opus se află lunile iulie și august, când bugetele românilor sunt canalizate pe concedii și mai puțin pe achizițiile online.

Printre industriile care generează cele mai multe livrări achitate cu cardul se numără fashion, IT&C și domeniile auxiliare. Magazinele de produse farmaceutice, florăriile online și e-shop-urile de cadouri, în schimb, au cea mai mică pondere din totalul livrărilor achitate cu cardul.

Participare cu succes la „Smart Cities of Romania 2017“

postat de Ionut Paduraru

Cea de a treia ediție a expo-conferinței „Smart Cities of Romania“, desfășurată sub egida Comisiei pentru învățământ, știință, tineret si sport și a Comisiei pentru administrație publica si organizarea teritoriului a Senatului României, s-a bucurat de un succes de audiență, reunind în cele două zile de desfășurare peste 500 de participanți. În cadrul evenimentului au fost dezbătute subiecte de actualitate din domeniul problematicii „Smart City“ și au fost prezentate modele de bune practici și exemple concrete de implementare ale soluțiilor inteligente.

În deschiderea conferinței, Maria-Manuela Catrina, secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, a anunțat intenția ministerului de a crea un grup de lucru inter-ministerial, alături de Ministerul Mediului, Energiei și al altor instituții implicate în dezvoltarea orașelor inteligente. „Cred că este momentul ca MCSI, împreună cu orașele care au demarat inițiative «smart», dar și cu mediul privat – care deține o arie de expertiză pe care noi, în zona publică, nu o avem –, să stabilească o serie de principii de funcționare a soluțiilor inteligente și de standarde de interoperabilitate“, a precizat, secretarul de stat.

Importanța standardizării în proiectele „Smart City“ a fost subliniată și de către reprezentantul Asociației de Standardizare din România prezent la eveniment, care a invitat administrațiile publice care doresc să dezvolte strategii „smart“ și specialiștii implicați direct în procesul de implementare să participe la localizarea standardelor existente la nivel internațional. Procesul a fost demarat deja prin intermediul comitetelor tehnice și grupurilor de lucru constituite la nivel național, din care fac parte și CNR-CME și ARTS (coorganizatori alături de ITS Events Management ai ciclului de conferințe „Smart Cities of Romania“).

Pentru că orașele inteligente nu înseamnă însă doar standarde și tehnologie, ci au și o importantă componentă umană, Marin Florea, președintele Asociației Administratorilor Publici din România a anunțat că, în curând, cu sprijinul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și al Institutului Național de Administrație, va fi deschisă prima școală dedicată ocupației de City Manager. Programa noii instituții de învățământ va include cinci module de pregătire profesională, unul dintre acestea fiind dedicat problematicii „Smart City“.

Printre cele mai intens dezbătute subiecte în cadrul „Smart Cities of România 2017“ s-au numărat: • modalitățile practice de aplicare a noii Legi a Parteneriatului Public Privat, ale cărei norme metodologice se lasă încă așteptate; • condițiile de finanțare oferite de către Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) • exemple concrete despre cum și când poate fi folosită procedura de consultare a pieței în conformitate cu noile prevederi ale Legii achizițiilor publice; • modelele de bune practici în domeniul „smart“ prezentate de municipalitățile din Timișoara, Sibiu și Cluj.

În finalul evenimentului, fostul ministru al Educației și Cercetării Științifice profesorul Adrian Curaj a lansat un apel către mediul privat de a participa la crearea și dezvoltarea unui „smart territory“ la Măgurele, participând la dezvoltarea proiectului „Laser Valley - Land of Lights“.

În cadrul celor două zile de desfășurare ale „Smart Cities of România 2017“ au susținut dezbateri și prezentări reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, ai Academiei Române și instituțiilor de învățământ superior, ai organizațiilor locale și internaționale cu rol de reglementare în domeniul transportului, energiei, securității etc., precum și 14 asociații profesionale și 21 de companii din mediul privat.

Parteneriatul dintre GEFCO România și Dacia se extinde pe noi piețe de distribuție

postat 10 oct. 2017, 23:13 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 10 oct. 2017, 23:13 ]

GEFCO România, subsidiara Grupului GEFCO, jucător global în logistica industrială și lider european în logistica automobilelor, anunță extinderea parteneriatului său cu Automobile Dacia.

Pe lângă soluțiile de transport feroviar și rutier către Franța, Spania, Portugalia și Italia, oferite pe parcursul ultimilor nouă ani, GEFCO România asigură  pentru Dacia, unul dintre principalii săi clienți, transporturile către zona Benelux și alte piețe internaționale.

Prin această extindere a colaborării dintre cele două companii, GEFCO România oferă Automobile Dacia servicii de logistică, facilitând livrarea pe cale ferată către Belgia a vehiculelor produse de  Dacia la Mioveni. GEFCO România va oferi, de asemenea, soluții de transport pentru distribuția vehiculelor finite la reprezentanțele Dacia din zona Benelux, Marea Britanie, țările nordice și piețele din America de Sud.

Se caută Mecanicul Anului în România!

postat 10 oct. 2017, 23:08 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 10 oct. 2017, 23:08 ]

S-a dat startul celui mai tare concurs pentru mecanici din întreaga Românie: Mecanicul Anului! Din 2010, an de an, peste 6000 dintre cei mai buni profesioniști din toată țara au trecut prin probe grele, și-au testat pregătirea, flerul și iscusința atât teoretic, în cadrul competiției răsplătită cu premii generoase.

Este al șaptelea an la rând când AD Auto Total, liderul pieței de distribuție de piese auto din România, aruncă mănușa celor ce-și fac din dragostea pentru mașini o profesiune de credință! Singura condiție pentru participare: pasiune nemărginită pentru motoare (un drum deschis către afirmare și celor pur și simplu pasionați de domeniu) și vârsta minimă de 18 ani.

Concursul este structurat pe două categorii: DIAGNOZĂ și MECANICĂ AUTO. Primul pas este o probă online pe site-ul oficial, www.mecaniculanului.ro, în care, timp de o oră, aspiranții la titlu rezolvă un test preliminar. Înscrierile sunt deschise până pe 31 octombrie, iar concurenții pot participa la o singură probă din cele două (doar diagnoză sau doar mecanică).

Primii 50 clasați la ambele categorii pleacă la Brașov, la etapa a doua, care are loc pe 10 noiembrie, la Lux Divina. La Brașov, maratonul debutează cu un test scris care reduce numărul concurenților rămași în cursă la doar 10 la secțiunea DIAGNOZĂ, și la doar 2 la secțiunea MECANICĂ AUTO. La MECANICĂ AUTO, cei doi finaliști au de executat, succesiv, o operațiune mecanică pe un motor instalat pe un stand, în maxim 20 de minute. Cel care reușește s-o facă cel mai rapid câștigă. La DIAGNOZĂ, pacursul spre trofeu trece printr-o întrecere spectaculoasă, tensionată, sub lumina reflectoarelor, după modelul “Știi și Câștigi” (proba pupitrelor): cel care are are cel mai rapid răspuns corect merge mai departe. Primii doi clasați trec la proba practică, pariul suprem. Două mașini identice pe scenă, cu aceeași defecțiune, pe care cei doi finaliști trebuie s-o identifice și s-o repare în 30 de minute! Este o cursă contra cronometru și contra propriilor limite. Cel care reușește să pornească primul motorul câștigă titlul de Mecanicul Anului și marele premiu, o mașină.

Competiția MECANICUL ANULUI premiază, începând de anul trecut, și SERVICE-UL ANULUI (service-ul care reușește să aibă trei angajați calificați în etapa probelor scrise, în orice secțiune).

Juriul competiției este format din trainerii ACADEMIEI AUTO AD AUTO TOTAL, profesioniști care au la activ mii de ore de formare furnizate mecanicilor și diagnosticienilor din toată România, și care specializează traineri din întreaga Europă. În echipa de arbitraj sunt selectați și câștigătorii edițiilor precedente ale concursului Mecanicul Anului.

Pentru mai multe detalii, intră pe site-ul competiției, www.mecaniculanului.ro.

TransLogistica Expo isi deschide portile!

postat 10 oct. 2017, 02:27 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 10 oct. 2017, 02:28 ]

www.translogistica.ro/invitation
Joi, 12 octombrie, ora 12.00, TransLogistica EXPO isi deschide portile tuturor celor interesati de transport, logistica si industrii conexe! Ajunsa la editia a 3-a, manifestarea expozitionala „TransLogistica EXPO” este cel mai amplu eveniment dedicat transportului, logisticii si industriilor conexe din Romania si Sud-Estul Europei.

Evenimentul va avea loc in perioada 12-14 octombrie la Romexpo, Pavilion C5 si include atat expozitia de transport si logistica, cat si o serie de evenimente menite sa aduca raspunsuri si noutati in subiecte de o importanta strategica pentru industrie. La deschiderea oficiala a celei de-a 3-a editie a Salonului International de Transport si Logistica -TransLogistica EXPO sunt asteptati domnii Razvan CUC - Ministrul Transporturilor, Mihai DARABAN - Presedinte CCIR, Angel Gheorghiu – Subsecretar de STAT, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurile Europene, Ionut MOSTEANU - secretar Camera Deputatilor si doamna Vasilica Baciu – Director Directia pentru servicii comunitare de utilitati publice si parcuri industriale.

Alaturi de acestia, vor fi prezenti peste 150 de participanti, diplomati si atasati comerciali ai tarilor de pe culoarele de transport ce tranziteaza Romania, presedinti ai Camerelor Bilaterale din Marea Britanie, Israel, Olanda, Bulgaria, Cehia, Italia, Kazakhstan, Moldova, diplomati si oameni de afaceri din: Germania, Turcia, Ucraina, Armenia, Azerbaijan, Polonia, Bosnia-Herzegovina, investitori, dezvoltatori, manageri din companiile de top ale industriilor targetate sunt asteptati atat la deschiderea oficiala cat si la Conferinta Internationala ROMANIA HUB LOGISTIC, ce are loc in aceeasi zi, eveniment dedicat promovarii ofertelor investitionale in parcuri industriale, centre logistice si mari proiecte de infrastructura.

TransLogistica EXPO 2017 inseamna expozitia organizata pe aproape 5000 mp in centrul Expozitional Romexpo, la care si-au anuntat participarea atat jucatori importanti, cat si „new entry”din transporturi si logistica: DB Cargo Rail Romania, Rofersped, Grup Feroviar Roman „GFR”, Compania Nationala „CFR Marfa”, Kuehne & Nagel, Transferoviar Group, E-P Rail, Vest Trans Rail, EVW Holding, Ferest Group, Rail Cargo, Administratia Port Constanta, COSCO China Shipping, Ford Trucks, Radacini Motors, Radacini Equipment, Trade Transport Service, Rail Container, SSI Schaefer, TITAN Containers, Unicom Group, Cargo Partner, Ceva Logistics, Delamode Romania, Delfinul Trans, Rail Container, Administratia Port Constanta, Zona Libera Braila, International Business Transport, IDrive, DTS Logistic, 123Form, FrotCom, Alberti e Santi, As World Cargo, Ardolift, CAEM, Frigorificos Daniel, GASPECO, GSE, IBT Romania, KLG Romania, MAPONIA, Minet Logistics, ODS-BS, ORTEC, CROK, Hart Trans, CBCIROKAZ, Tecno Accize, Total Technologies, Smart ID Dynamics, Vetro Design,Romfracht, Unit Cargo Transport, CENAFER etc.

Detalii privind participarea la TransLogistica Expo si la evenimentele conexe puteti solicita pe www.translogistica.ro/invitation sau pe adresa pr@translogistica.ro si la telefon: +40 740 227 436 (persoana de contact Emanuela Iordan, PR TransLogistica).

Ekol a inaugurat terminalul Ro-Ro Yalova, cel mai modern din Europa

postat 9 oct. 2017, 23:10 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 9 oct. 2017, 23:10 ]

Ekol a finalizat terminalul Ro-Ro Yalova, cea mai mare investiție portuară a sa și cea de-a 63-a poartă maritimă a Turciei. După doi ani de construcție și proceduri legale, terminalul este acum funcțional și poate să ajute companiile care fac importuri și exporturi către Turcia, fiind totodată un hub pentru alte destinații, precum Orientul Mijlociu.

Investiția inițială s-a ridicat la valoarea de 40 de milioane de euro. La data de 3 octombrie au intrat în port primele vehicule, iar prima călătorie Ro-Ro a început a doua zi, când nava Ro-Ro QEZBAN, ce aparține de Alternative Transport, a pornit către Trieste (Italia). Ceremonia oficială de inaugurare a Terminalului Ro-Ro Yalova va avea loc în zilele următoare.

Construit în Yalova Topçular pe o suprafață de 80.000 de metri pătrați și cu o capacitate de 500 de remorci, Terminalul Ro-Ro Yalova are un doc cu 2 rampe, scaner cu raze X, un birou vamal, un laborator, birouri de agenții, facilități sociale pentru șoferi, o zonă de depozitare pe termen scurt de 16.000 de metri pătrați și un depozit ADR.

Până acum, Ekol și-a desfășurat toate operațiunile externe din Portul Haydarpașa. Din acest moment, operațiunile vor fi continuate din Terminalul Ro-Ro Yalova, care va ține departe de traficul din Istanbul peste 100.000 de remorci. Terminalul va determina înlăturarea ineficiențelor operaționale cauzate de timpul pierdut în traficul urban. 

Terminalul Ro-Ro Yalova va îmbunătăți eficiența operațiunilor, ajutând producătorii, dar și transportatorii, să economisească timp și resurse financiare. Totodată, va contribui semnificativ la protecția mediului. Reducând timpul de transport pe cale rutieră, va economisi 1,5 milioane de litri de combustibil și parcurgerea a 4 milioane de kilometri pe șosea, va reduce emisiile de dioxid de carbon cu până la 3,7 milioane de kilograme și deșeurile periculoase cu până la 12.000 de kilograme.

UNTRR a semnat o Declarație comună împotriva aplicării Directivei privind Detașarea Lucrătorilor

postat 8 oct. 2017, 22:58 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 8 oct. 2017, 23:01 ]

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a semnat Declarația comună a asociațiilor transportatorilor rutieri din Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Grecia, Ungaria, Irlanda, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia și Spania împotriva aplicării Directivei privind Detașarea Lucrătorilor (96/71/CE) care efectuează operațiuni de transport internațional în UE.

UNTRR împreună cu celelalte asociații semnatare ale Declarației comune nu sunt de acord cu propunerea Comisiei Europene pentru o Lex Specialis, care presupune ca transportul internațional (tranzit, transport bilateral și transport intracomunitar “cross-trade”) să fie subiect al Directivei privind Detașarea Lucrătorilor, și care intenționează să creeze numai o derogare marginală (varianta originală a Declarației comune o puteți consulta aici, iar traducerea în limba română aici).

Aplicarea directivei privind detașarea lucrătorilor la toate transporturile internaționale în care lucrători hipermobili traversează frontierele în fiecare zi contravine rațiunii directivei în sine, deoarece intenția a fost de a aplica regulile de detașare angajaților care lucrează luni sau ani pe teritoriul unui Stat Membru, altul decât statul în care șoferul lucrează în mod obișnuit. Regulile de detașare sunt astfel inaplicabile pentru angajații care lucrează la nivel de zile sau chiar ore în diferite state membre.

Totodată, aplicarea Directivei privind Detașarea Lucrătorilor nu va putea fi implementată datorită provocărilor administrative ridicate și complexe pe care le provoacă. Directiva va impune aplicarea numeroaselor legislații naționale la un salariu lunar - autoritățile de control și companiile vor trebui să lucreze cu până la 20 de legislații naționale diferite, în funcție de țările unde operează în fiecare lună, cu până la 50 de salarii minime diferite pe legislație, în funcție de vechimea șoferului, de camion, de mărfurile transportate etc.

În schimb, aplicarea Directivei privind Detașarea Lucrătorilor la transportul internațional nu ar asigura o Piață Unică mai puternică. Propunerea va diminua potențial creșterea în UE, deoarece va crește costurile operațiunilor de transport internațional și, astfel, va duce la o scădere a comerțului transfrontalier. Acest lucru ar slăbi piața unică și va afecta negativ situația financiară generală și ratele de ocupare a forței de muncă din UE.

Din aceste motive, UNTRR împreună cu celelalte asociații semnatare ale Declarației comune se opun aplicării Directivei privind Detașarea Lucrătorilor la operațiunile de transport rutier internațional și, prin urmare, îndeamnă Comisia Europeană să le excludă în mod explicit din domeniul de aplicare al Directivei.

Bucureștiul va găzdui cel de-al treilea eveniment internațional al proiectului european CISMOB

postat 8 oct. 2017, 22:56 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 8 oct. 2017, 22:56 ]

Bucureștiul va găzdui cel de-al treilea eveniment internațional al proiectului european CISMOB (Cooperative information platform for low carbon and sustainable mobility). Evenimentul se va desfășura în perioada 8 - 10 octombrie, la Hotelul JW Marriott și este organizat de către ITS Romania și Autoritatea Metropolitană de Transport București.

Evenimentul din acest an va avea loc la București, cu prezența câtorva actori cheie în domeniile legate de principalele obiective ale CISMOB, cum ar fi dezvoltarea politicilor în domeniul mobilității urbane durabile. Prezentările tematice includ intervenții ale lui Ionel Minea, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, Robert Răzvan Dobre, consilier în cadrul Departamentului de Strategie și Management din Ministerului Transporturilor, Sava Chiser, consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Dan Diaconu, Viceprimar al Municipiului Timișoara, precum și ale altor reprezentanți ai instituțiilor publice și private.

CISMOB este un proiect european, finanțat de către Uniunea Europeană, care promovează modalități inovatoare de reducere a amprentei de carbon și de creștere a sustenabilității zonelor urbane prin îmbunătățirea eficienței utilizării infrastructurii de transport urban folosind tehnologia IT&C. Acest proiect are parteneri din România, Suedia, Portugalia și Spania iar evenimentul de la București are o importanță deosebită în discutarea acestui subiect tematic în perspectiva schimbării politicilor la nivel regional și interregional. Această inițiativă europeană presupune organizarea mai multor întâlniri, grupuri de lucru și evenimente pentru a-și atinge obiectivul principal: implementarea politicilor regionale pentru reducerea amprentei de carbon.

Cu prilejul evenimentului, avem deosebita plăcere să invităm membrii presei să participe în data de 9 octombrie, ora 9:35, la hotelul JW Marriott, să asculte și să pună câteva întrebări oaspeților și să afle cât mai multe despre subiectele cheie ale acestui eveniment. Pentru mai multe informații despre eveniment, inclusiv agenda completă, vă rugăm accesați
https://www.interregeurope.eu/cismob/events/event/1009/3rd-main-cismob-interregional-event-in-bucharest/

Guvernul va implementa o nouă schemă de rambursare a supraaccizei pentru transportatori

postat 5 oct. 2017, 22:36 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 5 oct. 2017, 22:36 ]

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a avut o întâlnire ieri, la sediul Guvernului, cu Prim-Ministrul Mihai Tudose și cu Ministrul de Finanțe Ionuț Mișa, pentru a analiza impactul creșterii accizei și a prețului petrolului asupra prețului motorinei, prin analiza comparativă a prețurilor de la finalul lunii august (29 august) și începutul lunii octombrie (3 octombrie).

La întâlnirea precedentă pe tema majorării accizei la carburanți, din data de 05.09.2017, Prim-ministrul a dat asigurări UNTRR că este deschis pentru a relua rambursarea unei părți din supraacciză către transportatorii rutieri dacă se vor înregistra majorări de preț la motorină proporționale cu majorarea accizei după 15 septembrie și 1 octombrie, ținând cont de eventuale influențe ale prețului petrolului și prețului motorinei fără taxe și TVA în România și țările învecinate.

Având în vedere că majorarea accizei a avut un impact semnificativ în creșterea prețurilor la carburanți, premierul a confirmat deschiderea ca o parte din supraacciza la carburanți să fie rambursată transportatorilor rutieri.

În vederea stabilirii detaliilor necesare, UNTRR a solicitat o întâlnire de lucru cu Ministerul Finanțelor Publice prin care să se analizeze cifrele reale privind volumele alimentate și diferențele de preț față de țările vecine, pentru stabilirea mecanismului de rambursare a supraaccizei, cât și cuantumul care ar urma să fie restituit, astfel încât să se asigure competitivitatea transportatorilor români în raport cu cei est-europeni. Propunerile întâlnirii de lucru ar urma să fie prezentate pentru aprobarea Ministrului de Finanțe și Prim-Ministrului.

Reamintim faptul că schema de rambursare a accizei suplimentare a funcționat cu dificultate, iar transportatorii rutieri români care operează curse internaționale au preferat să alimenteze în afara țării, transportatorii străini în tranzit au renunțat complet la alimentări cu carburant în România, iar transportatorii care efectuează transporturi naționale, și au avut posibilitatea, au alimentat în țările din jur – de exemplu în Ungaria, unde costul carburantului fără TVA 27% și acciză recuperabilă de la 3,5 la 5,5 eurocenți era mai mic decât prețul similar din România, marele avantaj fiind dat de recuperarea facilă atât a TVA (60 de zile cu precizie și fără controale sau alte cerințe administrative), cât și a accizei suplimentare.

UNTRR a solicitat la acel moment măsuri care să mențină atractivitatea comercială a alimentării cu carburant în România, prin îmbunătățirea sistemului de rambursare a taxei pe valoare adăugată (TVA) atât transportatorilor rutieri români, cât și străini, astfel încât țara noastră să devină un centru de alimentare de carburant în zona Balcanilor, precum Luxemburg în Europa de Vest. Astfel, România ar deveni mai competitivă, iar statul român ar urma să colecteze mai mulți bani, nefiind necesară astfel o majorare a accizei la carburanți.

UNTRR își exprimă sprijinul pentru adoptarea cât mai rapidă a unui mecanism de rambursare a accizei suplimentare într-o formă îmbunătățită față de sistemul precedent, și cu o valoare rambursată suficient de mare pentru a menține o valoare competitivă a costului motorinei pentru transportatorii români.

Smart Cities of Romania 2017 aduce la discuţii 37 de personalităţi publice

postat 5 oct. 2017, 04:48 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 5 oct. 2017, 04:48 ]

Ediţia 2017 a expo-conferinţei Smart Cities of România, care concentrează cea mai mare comunitate smart city din România, aduce la prezidiu nu mai puţin de 37 invitaţi din domenii precum administraţie publică locală şi centrala, asociaţii profesionale, consultanta, IT&C etc. De asemenea, la discuţii vor participa membrii celor mai importante asociaţii profesionale din administraţia publică: Asociatia Municipiilor din Romania, Asociatia Oraselor din Romania, Asociatia Administratorilor Publici din Romania, precum şi reprezentanţi ai Senatului României, Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerului Cercetării şi Inovării, Politehnicii Bucureşti etc.

Smart Cities of Romania este un eveniment suport in cadrul European Week of Regions and Cities.

Evenimentul se desfăşoară pe două zile, 10-11 octombrie, la JW Marriott Bucureşti, şi propune şase sesiuni tematice derulate în plen, precum şi o zonă expoziţionala. Tematica acoperă cele mai importante subiecte din domeniul smart city, de la strategie şi tehnologii până la parteneriate şi exemple de bune practici. Conferinţa aduce în prim plan domeniul mobilităţii urbane şi al proiectelor de smart energy, precum şi măsurile pentru reducerea emisiilor de carbon prin folosirea soluțiilor ITC prin creșterea eficienței de utilizare a infrastructurii de transport. Agenda completă a evenimentului poate fi poate fi găsită la adresa http://romaniasmartcities.ro/scor-national/program/

„Este timpul ca administrațiile publice din România să pună forța tehnologiei în slujba cetățenilor și să facă primii pași reali către guvernarea inteligentă. După ce la ultimele două ediții am dezbătut concepte și am analizat strategii de colaborare, în 2017 ne propunem o abordare concretă a proiectelor smart city, de la definirea cerințelor și obiectivelor, până la gestionarea achizițiilor și măsurarea rezultatelor. Astfel, vom afla de la cei care au început deja aventura smart city (în egală măsură beneficiari și furnizori de soluții), cum se conturează cele mai bune practici și care sunt cele mai dificile obstacole, atât la nivel de tehnologie cât și de proceduri și colaborare interdisciplinară”, afirmă Liliana Balici, reprezentanta consorţiului care organizează conferinţa Smart Cities of Romania.

Evenimentul se derulează sub egida Comisiei pentru învățământ, știință, tineret si sport si Comisiei pentru administrație publica si organizarea teritoriului a Senatului Romaniei, cu sprijinul şi implicarea companiilor Dahua Technology, KMW Systems, Helinick, Siel Invest, Telekom, Honeywell, Huawei, Mastercard, Intrarom, Engie, Pegas, Romkatel, Renault, Parkomatic, Industrial Software, Asti International, Avitech, Life is Hard... La ediţia 2016 a Smart Cities of România au fost prezente peste 500 de persoane din 27 de institutii publice, 10 asociatii profesionale, antreprenoriale si patronale, 30 de companii internationale si locale.

1-10 of 826