Încep înscrierile pentru premiile de excelență TRANSLOG 2017

postat de Ionut Paduraru   [ actualizat la ]

https://www.translogconnect.eu/#tab=_translog
Congresul TRANSLOG Connect este cea mai importantă întâlnire internațională de afaceri din regiunea CEE pentru profesioniștii din logistică și lanțul de aprovizionare. În fiecare an, congresul găzduiește și gala CEE Logistics and Supply Chain Management Excellence Award, la Hotelul Corinthia din Budapesta.

Juriul, format din experți internaționali, evaluează soluțiile pe baza nivelului de inovație, flexibilitate, sustenabilitate, eficiență a costurilor și contribuția la valoarea clientului. Companiile start-up, organizațiile mici și mari, producătorii, comercianții și furnizorii de soluții pot să aplice pentru premii cu un proiect implementat într-una din țările din regiune. Aplicația trebuie să conțină descrierea metodei sau a tehnicii inovatoare, obiectivele proiectului, stadiile de dezvoltare, implementarea, rezultatele obținute și un sumar. Data limită de depunere a candidaturilor este 3 octombrie 2017.

În acest an, juriul este format din Prof. Dr. Sebastian Kummer (șeful Institutului de Management al Transportului și Logisticii la Universitatea de Economie din Viena), Anna Sparty (director de aprovizionare la Beiersdorf Eastern Europe), Andrzej Paszko (șeful departamentului Global Transport la TPV Technology Group), Alexis Antonelli (șeful departamentului de Control al Producției și Logistică la Faurecia Automotive Seating Plzeň) și Stefan Putzlocher (șeful departementului Global Warehouse la Daimler).

A 7-a ediție TRANSLOG Connect Congress va avea loc în perioada 22-23 noiembrie 2017. Premiile vor fi anunțate în prima zi, iar câștigătorii vor avea ocazia unică de a evidenția cele mai bune produse, servicii și practici ale lor, prin prezentarea proiectului în fața unei audiențe formate din peste 400 de profesioniști din peste 20 de țări.

UNTRR solicita Guvernului francez sa aplice principiul platii egale si la tarifele de transport

postat 26 iun. 2017, 01:55 de Cargo Magazin   [ actualizat la 26 iun. 2017, 01:55 ]

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului francez să aplice costul de referință al Comitetului Național Rutier francez (cnr.fr) și transportatorilor rutieri străini care efectuează operațiuni spre/dinspre sau cabotaj în Franța, prin respectarea, inclusiv pentru companii, a principiului care prevede plata egală pentru aceleași servicii în același loc.

Vă reamintim că în data de 10 iulie 2014 a fost adoptată în Franța Legea nr.2014-790 privind lupta pentru combaterea concurenței sociale neloiale prin care este interzis conducătorilor auto să efectueze perioada de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului. Nerespectarea acestei legi se consideră infracțiune și este pasibilă de amendă de 30.000 euro și un an de închisoare. Totodată, începând cu 1 iulie 2016, Franța a impus companiilor de transport rutier străine, prin legea Macron, să-și plătească șoferii cu salariul minim francez care se ridică la 9,76 euro brut pe oră.

Toate aceste măsuri conduc la creșterea costurilor de operare ale transportatorilor români și estici, cu scopul de a le reduce competitivitatea și în final a-i elimina de pe piață. Guvernul Franței urmărește astfel să își protejeze proprii transportatori și angajați, în detrimentul pieței unice UE.

În acest sens, UNTRR solicită autorităților franceze să nu mai aplice legislația în mod selectiv, iar transportatorii rutieri străini să beneficieze de aceleași drepturi precum firmele de transport franceze, cum ar fi legea costului de referință. Potrivit Comitetului Național Rutier francez (cnr.fr), camioanele franceze de 40 de tone cu prelată și frigorifice au cost de referință de circa 1,25 euro/km și respectiv 1,35 euro/km la care se adaugă marja firmei de cel puțin 0,15 euro/km, fiind cunoscut că firmele franceze lucrează cu tarife de peste 1,5 euro/km.

”Solicităm suportul Ambasadei Franței la București și suportul Ambasadei României la Paris în vederea obținerii unor răspunsuri din partea noului Guvern Francez, în măsura în care într-adevăr, noul Președinte, noul Parlament și noul Guvern din Franța se diferențiază față de cele anterioare, așa cum s-a prezentat până în prezent. Firmele de transport rutier din România merg în Franța cu 1 euro/km, iar cu un șofer pe camion se pot parcurge în Europa de Vest, cu respectarea tuturor cerințelor legale, minimum 12.000 km lunar. Dacă firmele din România care lucrează pe aceleași relații ar obține tarif cu 0,5 euro/km mai mare - ar rezulta un plus de 6.000 euro lunar, din care ar avea cu ce plăti în plus și șoferul și locul de cazare”, se arată în comunicatul UNTRR.

UNTRR a trimis mai multe adrese oficiale către autoritățile franceze cu privire la principiul care prevede plata egală pentru aceleași servicii în același loc, dar Guvernul francez nu a răspuns solicitărilor industriei transporturilor rutiere din România, spre deosebire de oficialii germani, care chiar dacă nu împărtășesc aceleași opinii, cel puțin dau dovadă de profesionalism și formulează scrisori oficiale argumentate la solicitările transmise de UNTRR.

Metrorex reduce perioada de executie a lucrarilor la statiile cu un singur acces

postat 22 iun. 2017, 22:37 de Cargo Magazin   [ actualizat la 22 iun. 2017, 22:38 ]

Perioada lucrarilor de modernizare a sistemelor de control–acces va fi redusa substantial pentru statiile de metrou cu un singur acces. Astfel, statiile de metrou Pipera si Aurel Vlaicu se vor inchide doar 3 zile, din care doar 1 zi lucratoare, iar celelalte statii cu un singur acces se vor inchide doar 4 zile, fata de 7 zile anuntate initial. Lucrarile se vor desfasura astfel incat traficul de calatori inregistrat in zilele lucratoare sa fie cat mai putin afectat.

Ca urmare a solicitarilor Metrorex, a sedintelor operative, dar si a vizitelor efectuate in santier, Constructorul a reorganizat activitatea si a crescut mobilizarea in statiile cu un singur acces.

Noul grafic de executie:
- Pipera: 15 iulie - 17 iulie 2017 (inclusiv); 
- Constantin Brancoveanu: 22 iulie - 25 iulie 2017 (inclusiv);
- Aurel Vlaicu: 29 iulie – 1 august 2017 (inclusiv);
- Tineretului: 2 septembrie – 5 septembrie (inclusiv);
- Aparatorii Patriei: 2 septembrie – 5 septembrie (inclusiv);
- Dimitrie Leonida: 9 septembrie – 12 septembrie (inclusiv);
- Costin Georgian: 9 septembrie – 12 septembrie (inclusiv);
- Pantelimon: 16 septembrie – 19 septembrie (inclusiv);
- Berceni: 16 septembrie – 19 septembrie (inclusiv).

Waberer’s vrea ca flota sa să atingă consumul dat de producător cu ajutorul soluțiilor WebEye

postat 22 iun. 2017, 22:21 de Cargo Magazin   [ actualizat la 22 iun. 2017, 22:21 ]

Consumul de combustibil rămâne punctul nevralgic al afacerilor din domeniul transporturilor. Telematica este un bun aliat al proprietarilor de flote, pentru că livrează soluții care generează reducerea costurilor la acest capitol.

„Furnizorul nostru de soluții telematice este WebEye, care a instalat echipamente de monitorizare a flotei pe 1100 dintre vehiculele noastre, adică pe cele care fac transport pe teritoriul Ungariei. Dată fiind anvergura flotei, am căutat în primul rând funcțiile standard, precum măsurarea combustibilului, urmărirea flotei, senzori de deschidere a ușilor, rapoarte despre flotă, tahograful digital și nu în ultimul rând monitorizarea stilului de condus al șoferilor”, a spus Zsolt Barna, CEO Waberer’s, unul dintre cei mai importanți jucători din logistica din Ungaria și UE.

Potrivit oficialului, Waberer’s a început să testeze soluția DrivingStyle din vara trecută. “Le-am comunicat șoferilor rezultatele evaluării și am lansat un training personalizat. Avem deja rezultate evidente, însă mai sunt multe de făcut. Ținta noastră este să ajungem în punctul în care flota noastră consumă exact cât scrie în manualul producătorului că este normal. Avem toate șansele să îndeplinim acest obiectiv cu ajutorul WebEye”, a mai spus Barna.

Un alt serviciu extrem de util care a contribuit la eficientizarea operațiunilor Waberer’s este tahograful digital, care monitorizează în timp real orele de condus și de odihnă ale șoferilor. „Acest serviciu funcționează foarte bine, fiind util celor de la Resurse Umane, care la sfârșitul lunii nu trebuie decât să descarce datele din tahograf pentru a calcula cât are de încasat fiecare șofer. Nu mai e nevoie ca șoferii să vină la sediu pentru că descărcarea datelor se poate face de la distanță”, a mai spus CEO-ul companiei.

WebEye caută în continuare să dezvolte noi soluții care să ușureze munca șoferilor și a dispecerilor, ca răspuns la nevoile transportatorilor. Viitorul, așadar, înseamnă diversificarea aplicațiilor mobile și a rapoartelor care furnizează informații concrete, bine structurate și ușor de interpretat despre activitatea flotei.

„Așa cum vedem noi lucrurile, progresul înseamnă soluții care să permită procesarea automată a factorilor critici ai flotei – număr de kilometri parcurși, consum de combustibil - și setarea evoluției medii a anumitor indicatori astfel încât dispecerul să fie alertat doar atunci când se
constată abaterea de la aceste tendințe. Acest lucru ar permite managementului companiei să intervină imediat pentru eficientizarea activității”, a arătat Levente Gall, Directorul General al WebEye România.

Alstom și Grupul Safran semnează un acord de cooperare tehnologică

postat 22 iun. 2017, 22:19 de Cargo Magazin   [ actualizat la 22 iun. 2017, 22:19 ]

Alstom și Safran au semnat un acord de cooperare tehnologică în cadrul Air Show, Salonul de aeronautică de la Paris, cu scopul inițial de a pune în comun competențele și experiența în sisteme de propulsie electrică ale celor două companii. Această cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării reunește două companii de înaltă tehnologie, fiecare dintre ele fiind lider de piață: cea a mobilității, în cazul Alstom, și cea a aeronauticii, industriei aerospațiale și apărării în cazul Safran.

Pentru început, acordul se va concentra pe două teme principale: componente și tehnologii pentru echipamente cu propulsie electrică, respectiv sisteme de propulsie electrică și hibridă pentru aeronave și vehicule pentru transportul public, ceea ce va permite industriei franceze să se situeze la cel mai înalt nivel internațional posibil în acest domeniu.

În programul comun de cercetare se vor implica institute de cercetare și universități, precum și întreprinderi inovatoare mici și mijlocii. Proiectele de colaborare inițiate în cadrul acordului se vor materializa până în anul 2020.

Sub 6% din livrările curierilor DPD sunt reprogramate

postat 22 iun. 2017, 01:48 de Cargo Magazin   [ actualizat la 22 iun. 2017, 01:48 ]

Aproximativ 5,8% din livrările lunare realizate de DPD România, una dintre cele mai mari companii de curierat expres și coletărie de pe piaţa locală, sunt reprogramate. De asemenea, din totalul celor care solicită reprogramarea livrărilor, circa 67% păstrează adresa de livrare, dar modifică ziua în care pot primi coletele.

În timp ce majoritatea celor care solicită reprogramarea livrărilor modifică ziua de livrare, dar păstrează adresa unde doresc să primească coletele, 24% dintre cei care își reprogramează livrările modifică adresa de livrare către Parcel Shop DPD, iar aproape 10% solicită o reprogramare către o nouă adresă de livrare.

„Se poate întâmpla ca, din diverse motive, clienții să solicite o reprogramare a livrării, chiar dacă acest lucru nu se întâmplă foarte des. Chiar și așa, aceștia au posibilitatea de a-și reprograma livrarea simplu și rapid prin intermediul platformei Livrare Nouă, special creată pentru a ușura munca atât clienților, cât și curierilor”, declară Lucian Aldescu, CEO DPD România.

Potrivit acestuia, de la începutul anului, până în prezent, volumul livrărilor reprogramate din diverse motive a atins pragul de 215.000. De cele mai multe ori, principalele motive pentru care clienții DPD România solicită o reprogramare a livrării sunt constituite de faptul că nu sunt prezenți la adresă în ziua livrării, nu dețin suma ramburs necesară pentru achitarea contravalorii produselor sau se află în vacanță.

De asemenea, în cazul în care serviciul presupune returnarea de documente semnate către expeditor, precum contracte sau termeni și condiții, destinatarul solicită răgaz pentru a se informa și reprogramează livrarea.

În ceea ce privește clasamentul orașelor cu cele mai multe livrări reprogramate de la începutul anului, până în prezent, acesta este condus de zona București-Ilfov, urmată de Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara și Constanța.

Electronizarea CMR face primii pași și în Balcani

postat 20 iun. 2017, 23:21 de Cargo Magazin   [ actualizat la 20 iun. 2017, 23:23 ]

Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a invitat Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), Compania Naționalã de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã (ANAF) la evenimentul ”eCMR: Digitalizarea transportului rutier”, organizat de Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere - IRU împreunã cu Federația Elenă a Transportatorilor Rutieri – OFAE, în perioada 22 – 23 iunie 2017 la Salonic, Grecia, pentru a avea o mai bunã înțelegere a avantajelor e-CMR în cadrul industriei transporturilor rutiere, prin adoptarea Protocolului e-CMR de cãtre România.

Evenimentul își propune sã evidențieze beneficiile implementãrii eCMR în operațiunile naționale de transport rutier, creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și posibilitatea implementãrii unui proiect pilot la nivel transfrontalier în regiunea balcanicã.

Convenția Națiunilor Unite asupra Contractului de Transport Internațional de Mãrfuri pe șosele (CMR) reglementeazã contractul de transport de mãrfuri pe șosele, cu titlu oneros, care se efectueazã cu vehicule, când locul primirii mãrfii și locul prevãzut pentru eliberare, așa cum sunt indicate în contract, sunt situate în douã țãri diferite, dintre care cel puțin una este țarã contractantã, independent de domiciliul și de naționalitatea participanților la contract.

Având în vedere cã aceastã Convenție este ratificatã de 55 de țãri, în luna mai 2008 a fost deschis spre semnare Protocolul Adițional la Contractul pentru Transportul Internațional de Mãrfuri pe Șosele care prevede utilizarea CMR electronic (e-CMR). Protocolul a fost ratificat de 11 țãri - Bulgaria, Republica Cehã, Danemarca, Franța, Estonia, Letonia, Lituania, Olanda, Slovacia, Spania și Elveția. Franța și Spania au început în acest an utilizarea e-CMR atât între cele douã țãri, dar și prin programe pilot pentru implementarea e-CMR pentru transport național.

UNTRR a realizat toate demersurile necesare cãtre Președinția României, Guvern și Ministerul Afacerilor Externe pentru ratificarea în cel mai scurt timp a Protocolului e-CMR, acestea fiind instituțiile abilitate sã trimitã cãtre Organizația Națiunilor Unite (ONU) protocolul e-CMR semnat.

UNTRR considerã cã e-CMR va contribui la digitalizarea documentelor aferente transportului de mãrfuri, fiind un instrument de sprijinire a creșterii eficienței lanțurilor de logisticã, dar și a monitorizãrii ușoare a fluxurilor de mãrfuri, în special cele purtãtoare de accize sau cu risc sporit de fraudã.

Noul Mercedes-Benz Tourismo RHD

postat 19 iun. 2017, 23:19 de Cargo Magazin   [ actualizat la 19 iun. 2017, 23:20 ]

Mercedes-Benz Tourismo 15/2 RHD, Exterieur, viperngrün metallic, OM 470 Euro VI mit 290 kW (395 PS), 10,7 L Hubraum, 8-Gang Mercedes PowerShift, Länge/Breite/Höhe: 12.295/2.550/3.680 mm, Bestuhlung: 1/51 //  Mercedes-Benz Tourismo 17/3 RHD, Exterieur, platinum-silber metallic, OM 470 Euro VI mit 315 kW (428 PS), 10,7 L Hubraum, 8-Gang Mercedes PowerShift, Länge/Breite/Höhe: 13.935/2.550/3.680 mm, Bestuhlung: 1/57 Mercedes-Benz Tourismo 15/2 RHD, Exterior, viper green metallic, OM 470 Euro VI rated at 290 kW/395 hp, displacement 10.7 l, 8-speed Mercedes PowerShift transmission, length/width/height: 12295/2550/3680 mm, seating: 1/51.  //  Mercedes-Benz Tourismo 17/3 RHD, Exterior, platinum silver metallic, OM 470 Euro VI rated at 315 kW/428 hp, displacement 10.7 l, 8-speed Mercedes PowerShift transmission, length/width/height: 13935/2550/3680 mm, seating: 1/57.
Mercedes-Benz lansează în premieră mondială noul Tourismo. Pornind de la caracteristicile care au consacrat acest model – eficiență maximă a costurilor, siguranță, funcționalitate și confort, noul Tourismo RHD promite să impresioneze deopotrivă companiile, pasagerii și șoferii.

Cu o gamă extinsă de versiuni de echipare și motorizare, noul Tourismo RHD este deosebit de polivalent. Mercedes-Benz Tourismo este cel mai des utilizat pentru curse de distanțe mari și curse comerciale sau expres, excursii și, ocazional, în curse speciale în regim urban. Această polivalență consolidează poziția noului Tourismo RHD drept noua stea pe segmentul business, evidențiind viziunea Mercedes-Benz asupra gamei de autobuze și autocare. Noul Tourismo RHD urmează să înlocuiască cel mai bine vândut autocar cu podea ridicată din Europa după unsprezece ani. Producția în serie a Tourismo RHD va începe în luna iulie a acestui an, toate modelele urmând a deveni disponibile pe piață până la sfârșitul anului 2017.

Costuri minime, performanță maximă
Pentru companii, eficiență maximă a costurilor înseamnă, în primul rând, costuri minime. Noul Tourismo RHD vine în întâmpinarea acestei nevoi, reducând consumul de combustibil cu aproximativ 4,5% față de predecesorul său, în principal prin optimizarea aerodinamicii și prin proiectarea unei caroserii complet noi, elegante și cu o greutate redusă. Economiile se ridică până la 7% în cazul pachetului de eficiență al noii generații de motoare OM 470, lansată pe piață în vara anului 2016.
Configurația pentru Tourismo RHD are la bază cea mai nouă generație de motoare Mercedes-Benz OM 470, cu șase cilindri în linie, cilindree de 10,7 l și pachet de eficiență. Vârful de gamă în materie de motorizări, cu 335 kW (456 CP), combină dinamica remarcabilă cu consumul redus de combustibil. O altă noutate a Tourismo RHD constă în motorul compact Mercedes-Benz OM 936, cu șase cilindri în linie, cilindree de 7,7 l și 260 kW (354 CP). Acesta îmbină consumul mic de combustibil cu o greutate redusă a autovehiculului, ceea ce îi conferă o capacitate extinsă de depozitare și o eficiență ridicată la nivel de costuri.
Cu noile echipări opționale, precum Predictive Powertrain Control (PPC) sau Eco Driver Feedback (EDF), consumul de combustibil și emisiile pot fi reduse și mai mult.

Mercedes-Benz Tourismo 16/2 RHD, Interieur, Sitzbezüge: evograu gelb-grün,OM 470 Euro VI mit 315 kW (428 PS), 10,7 L Hubraum, 8-Gang Mercedes PowerShift, Länge/Breite/Höhe: 13.115/2.550/3.680 mm, Bestuhlung: 1/48. Mercedes-Benz Tourismo 16/2 RHD, Interior, seat covers: evogrey yellow green, OM 470 Euro VI rated at 315 kW/428 hp, displacement 10.7 l, 8-speed Mercedes PowerShift transmission, length/width/height: 13115/2550/3680 mm, seating: 1/48.
Siguranță maximă

Sistemul de frânare de urgență Active Brake Assist 3 (ABA 3), funcția Stop/Start Assist pentru condiții de trafic aglomerat și sistemul de detectare a somnolenței Attention Assist (AtAs) sunt doar trei exemple ale tehnologiei sofisticate de siguranță a noului Tourismo RHD. Gama vastă de elemente de siguranță poate fi configurată individual pentru a se potrivi cu modul principal de utilizare al autocarului. Pachetul standard de tehnologie de siguranță cu care este echipat noul autocar este exemplar, iar dacă include toate dotările de siguranță, este de nedepășit.
Și în ceea ce privește siguranța pasivă, Tourismo RHD stabilește noi standarde în segmental său: în cazul unui eventual accident, sistemul Front Collision Guard (FCG) protejează șoferul și copilotul în caz de coliziuni. Mai mult, construcția complet nouă a noului șasiului inelar al autocarului asigură suficient spațiu, atât pasagerilor, cât și șoferului, în caz de răstunare.

Interior luminos, scaune noi
Noul Tourismo RHD le oferă pasagerilor o ambianță excelentă. Ușile și treptele de acces au un design ergonomic și permit cu ușurință accesul în autocar, iar interiorul are un design plăcut, aerisit. Un alt aspect ce merită evidenţiat este noutatea scaunelor Softline: imprimeul în formă de diamant al scaunelor și tetierelor amintește de limuzinele Mercedes-Benz. Cu o gamă variată de imprimeuri pentru podele, opțiuni de țesături pentru scaune, pereți laterali, perdele, partea inferioară a rafturilor pentru bagaje și plafonul central, noul Tourismo RHD este un autocar ce impresionează prin gama de opțiuni de personalizare.

UNTRR susține candidatura Alba Iulia in competiția internațională IRU ”Trofeul Orașului 2017”

postat 19 iun. 2017, 02:53 de Cargo Magazin   [ actualizat la 19 iun. 2017, 02:53 ]

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România a anunțat că susține candidatura Municipiului Alba Iulia, primul oraș din România care promovează mobilitatea inteligentă la prestigioasa competiție internațională “Trofeul Orașului 2017”.

Alba Iulia Smart City 2018 este un proiect pilot de transformare a municipiului Alba Iulia în primul oraș din România în care vor fi implementate soluții integrate de oraș inteligent începând cu anul 2018, cu ocazia celebrării celei de-a 100-a sărbători naționale a unificării României, care a avut loc la Alba Iulia în 1918.

Acest proiect promovează mobilitatea inteligentă "Smart Move" în orașul Alba Iulia, fiind axat pe implementarea la nivel local a soluțiilor inteligente, inovatoare și compatibile dezvoltate de sectorul privat într-o gamă largă de domenii precum: mobilitatea inteligentă, sistemul inteligent de iluminare, parcări inteligente, e-guvernare, administrație inteligentă, consum inteligent de energie, afaceri inteligente, promovarea inteligentă a turismului, acces gratuit la internet Wi-Fi în toate spațiile publice turistice.

Transportul public în acest oraș este asigurat de STP Alba Iulia, societate membră UNTRR, reprezentând un model pentru multe companii din regiune pentru politica sa remarcabilă în domeniul calității, care îndeplinește obiectivele campaniei internaționale Smart Move. În 2013, STP Alba Iulia a câștigat Premiul de Excelență pentru Autobuze pentru investiții semnificative într-un parc auto ecologic și confortabil, accesibil persoanelor cu nevoi speciale și pentru programul său punctual, sistemul de ticketing integrat, satisfacția clienților și politica de informare.

IRU acordă la fiecare 2 ani premiul “Trofeul oraşului”, acelor autorități locale care au implementat politici prietenoase autocarelor, recunoscând valoarea vizitatorilor care le descoperă orașul la bordul unui autocar. În ultimii ani, premiul Trofeul Orașului a fost acordat orașelor Southport - Marea Britanie și Skopje – Macedonia. Premiul urmărește să prezinte şi să promoveze în întreaga lume acele oraşe model care investesc în asigurarea unor facilități adecvate pentru autocarele turistice şi pasagerii lor. Prin încurajarea acestei alternative de transport sigure şi ecologice, politicile prietenoase autocarelor turistice reduc congestia şi poluarea şi promovează turismul, asigurând creşterea veniturilor locale din turism. Trofeul orașului IRU 2017 va fi acordat de un juriu internațional, compus din reprezentanți importanți ai autorităților locale, industriei turistice și transportului rutier profesionist.

Oraşul câştigător va fi promovat printre destinaţiile de excelenţă pentru turişti, de către IRU şi partenerii săi din industria turistică globală.

Augustin Hagiu, reales presedinte al FORT

postat 19 iun. 2017, 02:39 de Cargo Magazin

Adunarea Generala a Federatiei Operatorilor Romani de Transport – FORT si-a desemnat noua structura conducere in cadrul manifestarii desfasurate, in intervalul 16-18 Iunie 2017, in statiunea Venus. 70 de delegati, reprezentand structurile asociative din domeniul transporturilor rutiere, aeriene, formarii profesionale, industrie si activitati conexe, si-au desemnat un nou consiliu de conducere, pentru un mandat de 4 ani precum si obiectivele generale ale federatiei.

Consultantul in transporturi, Augustin Hagiu a fost reales cu unanimitate de voturi Presedinte F.O.R.T., urmand sa conduca un nou consiliu director format din:
PRESEDINTE DE ONOARE: Doru Marian Crac
PRIMVICEPRESEDINTE SECTIUNEA MARFA: Alin Cretu
PRIMVICEPRESEDINTE SECTIUNEA PASAGERI: Florin Bocai
PRIMVICEPRESEDINTE SECTIUNEA AVIATIE: Dorin Ivascu
PRIMVICEPRESEDINTE SECTIUNEA TAXI: Mihai Ghisa
PRIMVICEPRESEDINTE SECTIUNEA FORMARE PROFESIONALA: Gabor Sandor
PRIMVICEPRESEDINTE SECTIUNEA SCOLI DE SOFERI: Marius Teodorescu
PRIMVICEPRESEDINTE SECTIUNEA INDUSTRIE: Magda Pesu
VICEPRESEDINTE NE: Cristisor Ana Maria
VICEPRESEDINTE NV: Borz Gheorghe
VICEPRESEDINTE CENTRU: Carmen Lupa
VICEPRESEDINTE VEST: Bureana Claudiu
VICEPRESEDINTE SV: Pavelescu Gabriel
VICEPRESEDINTE SE: Sorin Amarinei
VICEPRESEDINTE SUD: Catalin Capraru
VICEPRESEDINTE B-IF: Cristian Lazarescu

Obiectivele trasate de Adunarea Generala vizeaza in principal actiuni pentru rezolvarea problemelor grave cu care se confrunta transportatorii de marfuri afectati de legile protectioniste din Europa, transportatorii de pasageri ce desfasoara curse regulate la nivel national si local precum si interventii in legislatia nationala ce afecteaza activitatea membrilor.

F.O.R.T. este o structura asociativa patronala, organizata din asociatii patronale si filiale, avand 11 ani de activitati specifice si contributii esentiale in plan legislativ in interesul transportatorilor autohtoni.

1-10 of 742