Grupul AutoExpert Media a preluat Revista Cargo&Bus

postat 29 ian. 2018, 04:54 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 29 ian. 2018, 04:58 ]

 Incepand cu anul 2018, Grupul de presa AutoExpert Media a preluat Revista Cargo&Bus. Profesionalismul de care a dat dovada pana acum, ne face sa credem ca revista este pe maini foarte bune si va continua sa redea fidel aspectele de interes pe acest domeniu de nisa. Managementul si intreaga echipa formeaza un nucleu cu o bogata experienta pe piata media din Romania. Publicul avizat nu mai are nevoie de o prezentare.
Cargomagazin le ureaza mult succes in incercarea de a duce mai departe aceasta publicatie si de a o aseza in topul publicatiilor de profil din Romania.
Mult succes Florin!

Tarifele de transport rutier ar putea fi majorate cu minimum 12%

postat 29 nov. 2017, 02:10 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 29 nov. 2017, 02:10 ]

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) atrage atenția Guvernului, Ministerului de Finanțe și Ministerului Transporturilor că în urma întârzierii total nejustificate de rambursare a unei părți din supraacciza la carburanți, volumele de motorină alimentate de transportatorii rutieri au migrat deja către țările vecine, cu impact negativ asupra bugetului de stat. Totodată, transportatorii rutieri vor fi nevoiți să majoreze tarifele de transport cu cel puțin 12% ca urmare a întârzierii implementării unei noi scheme de rambursare a supraaccizei pentru transportatorii rutieri, creștere care se va resimți direct și imediat în prețurile plătite de populație.

Vă reamintim că la întâlnirea avută în data de 5 octombrie, între UNTRR, Prim-Ministrul Mihai Tudose și Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, au fost analizate efectele aplicării supraaccizei la carburanți constând într-o creștere pe costurile de transport de minimum 9 eurocenți pentru motorină. În aceste condiții, pentru contracararea efectelor de creștere a tarifelor de transport, cu efecte directe și imediate în prețurile la raft la produsele de strictă necesitate și a tarifelor de transport persoane, precum și pentru păstrarea condițiilor de competitivitate a transportatorilor români față de transportatorii din țările vecine care au costuri cu minimum 5 eurocenți/litru mai mici (de exemplu, Ungaria), a fost agreată rambursarea unei părți din supraacciza la carburanți după o schemă îmbunătățită față de cea precedentă.

Începând cu luna octombrie 2017, UNTRR a purtat mai multe discuții cu Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Transporturilor, Autoritatea Rutieră Română și Consiliul Concurenței pentru elaborarea unei noi scheme de rambursare a supraaccizei pentru transportatorii rutieri, decizia fiind întârziată după ce reprezentanții Consiliul Concurenței au precizat că o astfel de schemă ar fi considerată ajutor de stat.

UNTRR a demonstrat că în state precum Spania, Franța sau Italia, care rambursează supraacciza către transportatorii rutieri, schema de rambursare a accizei este implementată de mai mulți ani fără a fi încadrată ca ajutor de stat, respectându-se prevederile Directivei 96/2003, cu rambursarea accizei fără a se coborî sub pragul minim comunitar la motorină, de 330 euro/1000 l, nivel sub care ar trebui încadrată ca ajutor de stat.

UNTRR solicită Guvernului adoptarea cât mai urgentă a unui mecanism de rambursare a accizei suplimentare într-o formă îmbunătățită față de sistemul precedent, cu o valoare rambursată de minimum 5 eurocenți/litru, pentru a menține un cost al motorinei pentru transportatorii rutieri români cel puțin la același nivel cu Ungaria, în caz contrar competitivitatea fiind grav afectată, determinând migrarea acestora la furnizorii de carburant din țările vecine, pe rutele de transport.

Într-un an fiecare camion care efectuează transport internațional aduce statului român peste 35.000 euro în taxe și impozite directe și indirecte, iar autovehiculele care operează la nivel național peste 100.000 lei – acciză, TVA, carburant, achiziție piese, întreținere, taxe salarii. Fiecare camion care nu mai alimentează în România aduce pierderi directe si indirecte bugetului de stat de 20 de ori mai mari decât sumele potențiale de restituit din supraacciză.

Noile game DAF XF si CF sunt Camionul Anului 2018

postat 27 nov. 2017, 22:18 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 27 nov. 2017, 22:18 ]

workhouse
Noile game DAF  XF/CF au castigat premiul international Camionul Anului 2018, acordat in urma voturilor unui juriu format din 23 de jurnalisti cu experienta din întreaga Europă. 
Prestigiosul premiu i-a fost înmânat lui Preston Feight, președinte al DAF Trucks, în ziua presei la evenimentul Salutrans Vehicle Commercial din Lyon (Franța).

Cu un scor de 104 de voturi, într-o competiție foarte strânsă, noua gamă olandeză de camioane grele a luptat împotriva provocării puternice reprezentate de modelul Iveco Stralis NP cu motor de 460 CP alimentat cu gaz, in timp ce noul model de constructii Scania XT a terminat pe locul al treilea.

În conformitate cu regulile “International Truck of the Year” (ITOY), premiul anual este acordat vehiculului sau modelului individual introdus pe piață în ultimele 12 luni, care a contribuit cel mai mult la eficiența transportului rutier, pe baza mai multor criterii importante care includ inovația tehnologică, confortul șoferului, siguranța rutieră, manevrabilitatea, economia de combustibil, amprenta de mediu și costul total al proprietății (TCO).

Noile lanturi cinematice inovatoare ale XF/CF, bazate pe șase motoare optimizate în linie MX-11 și MX-13, bine integrat cu cea mai recentă cutie de viteze automată cu 12 trepte ZF Traxon și cu axele spate noile DAF, au o manevrabilitate îmbunătățită, eficiență sporită a consumului de combustibil și caracteristici de schimbare rapidă a treptelor de viteze.

Membrii juriului “Truck of the Year” au apreciat noile caracteristici de eficiență energetică ale XF / CF, care includ o combustie îmbunătățită, o reducere a pierderilor interne prin frecare, auxiliare inteligente, integrarea componentelor de transmisie, strategii diferite de schimbare a vitezelor, funcții predictive care rulează pe o nouă arhitectură electronică, precum și reduceri de greutate la unele componente cum ar fi sistemul compact după tratare.

În special, în timpul unui test extins recent în Belgia și Olanda, membrii juriului IToY au apreciat caracteristicile avansate ale celor mai recente transmisii XF / CF, care permit o economie de combustibil mai lungă în modul "ecologic", datorită integrării sporite a motorului și a cutiei de viteze automate echipate cu cea mai recentă funcție de predicție a vitezei bazată pe GPS.

Rezumând votul juriului, președintele “International Truck of the Year” Gianenrico Griffini, a comentat: "Odată cu introducerea seriei XF / CF, DAF a livrat o gamă de camioane grele ce stabilește noi standarde în ceea ce privește eficiența energetică a motorului și performanța generală".

Amarok câștigă International Pick-up Award 2018

postat 27 nov. 2017, 22:09 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 27 nov. 2017, 22:10 ]

Volkswagen Amarok a câștigat “International 
Pick-up Award 2018” (IPUA 2018). Ca și predecesorul său, în 2010, noul Amarok a reușit să convingă juriul format din jurnaliști specializați în domeniul transporturilor.

„Suntem recunoscători că am primit International Pick-up Award 2018 și ne simțim onorați de decizia juriului internațional al experților. Cu noul Amarok, am ascultat încă o dată ceea ce își doresc clienții și am reușit să obținem mai multă putere, mai mult cuplu și, de asemenea, o mai bună capacitate de a se adapta pe orice teren. Este mai mult decât lux și stil de viață”, a declarat Dr. Eckhard Scholz, Președintele Consiliului de Administrație al Volkswagen Autovehicule Comerciale, la decernarea premiului.

Juriul a sintetizat toate atributele Amarokului în câteva cuvinte: “work hard, play hard”, fiind un model etalon al întregului segment, și a descris Amarok ca un „cal de tracțiune cu pedigriu de top”. Designul bine conturat, finisajele de calitate, au fost avut un rol determinant în luarea deciziei membrilor juriului. Dimensiunea cabinei duble, element de referință în segment, a impresionat, de asemenea, prin designul său modern. Scaunele ergoConfort pentru șofer și pasagerul din față, având imprimată sigla AGR a „Societății Germane pentru Sănătatea Spatelui”, au atras atenția juriului, care a remarcat în plus transmisia automată cu opt trepte perfect adaptată motorului V6.

Membrii juriului au fost impresionați în special de capacitățile on-road și off-road ale Amarok V6: „Rafinamentul și elasticitatea motorului au stabilit un nou standard al segmentului. Performanța nu este o provocare pentru Volkswagen Amarok V6. Gama sa extinsă de motoare TDI de 3 litri, care variază de la 120 la 190 kW, satisface dorințele de putere și cuplu ale tuturor grupurilor de clienți”.

A doua generație Amarok cu motorul său V6 este un succes printre clienți, fiind livrate la nivel global peste 65.200 de vehicule, reprezentând o creștere cu 13,2% în comparație cu aceeași perioada a anului trecut.

IVECO Daily Blue Power este International Van of the Year 2018

postat 23 nov. 2017, 04:05 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 23 nov. 2017, 04:05 ]

Daily Blue Power, noua gama sustenabila Iveco pentru livrari nelimitate în zonele urbane, a fost votata 
International Van of the Year 2018 de un juriu format din 25 de jurnalisti experimentati din Europa. Premiul a fost acordat cu ocazia Solutrans, expozitie internationala pentru industria de transport rutier organizata la Lyon (Franta).

Jarlath Sweeney, presedintele juriului International Van of the Year, a motivat decizia: “Iveco merita felicitari pentru dezvoltarile impresionante realizate cu Daily Blue Power. Iveco a fost mereu un lider al sustenabilitatii in segmentul LCV, iar noua gama Daily Blue Power confirma aceasta pozitie”.

”In anul in care implineste 40 de ani, Daily a fost ales pentru a treia oara International Van of the Year. Premiul recunoaste eforturile Iveco pentru a contribui decisiv la lupta pentru un aer curat in orase si reducerea emisiilor de CO2. Daily Blue Power in versiunile sale electrice, alimentate cu gaz natural sau propulsate de cele mai curate motoare diesel anticipeaza inpactul tot mai mare al restrictiilor in centrele urbane. Ele securizeaza investitia clientilor si le ofera avantajul competitiv de care au nevoie pentru dezvoltarea afacerilor”, a spus si Pierre Lahutte, presedintele Iveco.

Lansata in Octombrie 2017, gama Daily Blue Power este singura de pe piata care le ofera clientilor libertatea de a alege dintre trei tehnologii ecologice pe cea potrivita pentru aplicatia lor si regulamentele locale. Gama include modelele:
- Daily Electric (vehicul 100% electric, fara emisii directe)
- Daily Euro 6 RDE 2020 Ready (primul vehicul comercial usor care indeplineste standardul Real Driving Emissions care va deveni obligatoriu in 2020)
- Daily Hi-Matic Natural Power (primul vehicul comercial usor alimentat cu gaz natural comprimat si echipat cu cutie automata cu 8 trepte).

Mercedes-Benz Romania a organizat TechMasters 2017

postat 23 nov. 2017, 01:16 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 23 nov. 2017, 01:16 ]

Mercedes-Benz a organizat in aceasta luna cea de-a doua editie TechMasters, dedicata desemnarii celor mai buni tehnicieni de autoturisme din reteaua Mercedes-Benz Romania. În acest an, competitia a atras cu 28% mai multi participanti fata de editia din 2016. In urma finalei nationale a competitiei au fost desemnati cei mai buni 9 specialisti din domeniul serviciilor post-vanzare Mercedes-Benz.

‘’Ne mandrim cu expertiza ridicata si preocuparea pentru continua perfectionare a specialistilor din atelierele Mercedes-Benz din intreaga lume. Acesta este si rolul competitiei TechMasters – de a motiva si totodata de a rasplati specialistii din spatele brandului pentru exceptionala calitate a activitatii lor”, a declarat Raul Rohan, After-Sales Manager Mercedes-Benz Cars, Mercedes-Benz Romania.

In acest an, competitia a vizat toate profilele de job din domeniul post-vanzare: tehnicieni de sistem, mentenanta, diagnoza, specialisti piese de schimb, consilieri de service, vopsitori si tinichigii auto.

Cel mai bun… în 2017
Consilier de service autoturisme: Alexandru Ungurașu (Țiriac Auto Bacău)
Specialist piese și accesorii autoturisme: Cătălin Cantaragiu (Autoklass Constanța)
Tehnician de diagnoză autoturisme: Marius Doga (Autoklass Constanța)
Tehnician de mentenanță autoturisme: Alexandru Crăciunică (Autoklass Constanța)
Tehnician de sistem grup motopropulsor autoturisme: Florin Sălăjanu (Țiriac Auto Oradea)
Tehnician de sistem șasiu autoturisme: Cristian Ana (Auto Schunn Arad)
Tehnician de confort/telecomunicații autoturisme: Cristian Radu (Țiriac Auto București)
Tehnician tinichigerie: Ionuț Dumitra (Casa Auto Vâlcea)
Vopsitor: Cristian Vagner (Autoklass Sibiu).

Champion lansează noul portofoliu de componente de frânare

postat 23 nov. 2017, 01:04 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 23 nov. 2017, 01:05 ]

Federal-Mogul Motorparts, o divizie a Federal-Mogul LLC, a anuțat faptul că brandul său emblematic, Champion, a lansat o nouă gamă de componente de frânare în completarea portofoliului său existent de produse aftermarket. Prin această extindere a gamei de produse, Champion devine o soluție integrată oferind o gamă completă de componente de service esențiale. Inaugurarea oficială a avut loc în cadrul salonului internațional Equip Auto, desfășurat la Paris în perioada 17-21 octombrie.

Gama completă de componente de frânare Champion pentru vehicule ușoare include plăcuțe de frână, discuri de frână și seturi de saboți de frână, oferind o acoperire semnificativă a parcului auto european. În plus, odată cu lansarea gamei de sisteme de iluminare Champion, brandul oferă de asemenea produse de calitate OE pentru toate componentele de service uzuale, inclusiv sisteme de aprindere, filtre și ștergătoare.

„Suntem încântați să anunțăm gama de componente de frânarea Champion și extinderea semnificativă pe care o aduce portofoliul mărcii, care a evoluat într-o ofertă completă de pachete de servicii. 
De la sisteme de aprindere, frânare și filtre la sisteme de iluminare și ștergătoare, marca oferă acum o soluție completă pentru toate articolele uzuale de service. Clienții vor beneficia nu doar de confort, ci și de pe urma faptului că orice operațiune de service efectuează este garantată de calitatea recunoscută a brandului Champion, conferind încredere atât tehnicienilor, cât și clienților acestora”, a explicat Ronald De Wilde, Brand Manager, Federal-Mogul Motorparts, EMEA.

Brandul Champion acoperă la acest moment cinci categorii de produs: aprindere, frânare, iluminare, filtre și ștergătoare. Componentele de aprindere includ bujii de aprindere, bujii incandescente, bobine de aprindere, unități de control și seturi de cabluri. Gama de filtre încorporează filtre de aer, de habitaclu, de combustibil și de ulei. Gama de produse de iluminare cuprinde becuri cu xenon, halogen și becuri miniaturale. Gama de ștergătoare disponibile include ștergătoarele premium Aerovantage, gama compactă de ștergătoare Easyvision și linia de ștergătoare Rainy Day. Nu în cele din urmă, cu nou lansatele plăcuțe de frână, discuri de frână și seturi de saboți de frână, Champion oferă de asemenea piese de service de frânare.

Slovenia introduce sistemul electronic de plata DarsGo incepand cu 1 aprilie 2018

postat 21 nov. 2017, 23:28 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 21 nov. 2017, 23:29 ]

http://tsg-euroshell.ro/wp-content/uploads/Leaflet_DarsGo.pdf
De la 1 aprilie 2018, toate vehiculele cu greutatea maxima admisa de peste 3,5 tone vor achita taxele rutiere în noul sistem electronic numit DarsGo, informează TSG euroShell. Taxa de drum se va achita pe intreaga retea de autostrazi din Slovenia si va fi calculata in functie de numarul de kilometri parcursi, numarul de axe si de clasa de emisie (EURO). Sistemul de taxare din Slovenia va acoperi 615 kilometri si taxa va fi colectata prin intermediul a 125 porti de taxare nou instalate.

Cum se va face plata?
Fiecare vehicul cu greutatea de peste 3.5 tone va trebui echipat, incepand cu 01.04.2018, cu un dispozitiv DarsGo, cu posibilitatea de a declara clasa de emisie. Costul unui aparat este de 10 euro, iar orice schimbare a acestuia este taxata cu 20 euro. Aparatul va functiona wireless pe baza tehnologiei cu microunde; seria aparatului va corespunde cu numarul de inmatriculare, prin urmare aparatul nu este transferabil de la o masina la alta.

Aparatele DarsGo pot fi achizitionate incepand cu data de 06.11.2017 de la oricare din cele 7 puncte DarsGo, iar incepand cu luna ianuarie 2018 vor fi disponibile si la parteneri. Odata achizitionate, aparatele pot fi incarcate (pre-pay) sau conectate la sistem de plata ulterioara (post-pay), ambele variante prin intermediul cardurilor carburant Shell.

Ce se intampla cu cardurile DARS sau aparatele ABC existente?
Sistemul nou de taxare DarsGo este complet diferit de cel existent, datele inregistrate in sistemul vechi nu vor putea fi transferate, de aceea va fi necesar sa se inregistreze clasa de emisie si pe aparatele noi. Vechile aparate ABC si cardurile Dars vor putea fi returnate pana la data de 31.06.2018, iar creditul ramas neutilizat va fi returnat in contul bancar al companiei. Aceste aparate ABC sau carduri DARS nu vor mai fi valabile incepand cu 1 aprilie 2018! Suplimentar, nu vor mai exista puncte de taxare fixe (porti) si astfel plata nu se va mai face direct la portile de taxare cu carduri bancare/de carburant/Dars. Intregul sistem de plata va functiona doar electronic!

Reducerile oferite prin declararea clasei de emisie (EURO)
Asemanator sistemului actual de plata, compania DARS va permite inregistrarea normei de poluare a vehiculelor si plata taxelor de drum in functie de norma euro. Documentele necesare ridicarii aparatelor DarsGo si inregistrarii clasei de emisie vor fi aceleasi: copia cartii de identitate a vehiculului si copia documentului ce atesta clasa de emisie (CEMT, COP sau COP). Pentru noul sistem DarsGo, clientii Shell vor beneficia de suport in inregistrarea vehiculelor pentru a beneficia de discountul maxim.

Mai multe informatii referitoare la noul sistem de plata DarsGo gasiti AICI.

WebEye pregătește o soluție pentru sistemul de cântărire TMS din Ungaria

postat 21 nov. 2017, 03:02 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 21 nov. 2017, 03:02 ]

Ungaria înăsprește regulile de circulație, urmând ca de la 1 ianuarie 2018 să amendeze companiile ale căror vehicule vor depăși greutatea maximă admisă. Măsura, care se aplică vehiculelor cu greutatea de peste 20 de tone, a fost luată cu scopul reducerii accidentelor de circulație care, de foarte multe ori au drept cauză suprasarcina camioanelor. De asemenea, Ungaria speră ca prin acest demers să prevină deteriorarea suprafeței de rulare.

Din luna septembrie a fost introdus sistemul de cântărire dinamică TMS, care permite verificarea din mers a vehiculelor. Este vorba despre un sistem de senzori montați în asfalt, WIM – Weigh in Motion, pe o distanță de aproximativ 200 de metri, plasați în apropierea camerelor care întregistreaza și verifică plata taxei de drum HU-GO. Senzorii înregistrează greutatea și, în cazul depășirii acesteia, transportatorul va fi amendat. În total, vor fi operaționale 89 de astfel de centre pentru verificarea greutății.

Dezvoltatorii de soluții telematice pregătesc deja sisteme menite să îi ajute pe transportatori să evite depășirea greutății și eventuale amenzi. WebEye, de pildă, are în lucru un sistem format din senzori montați pe pernele de aer ale capului tractor al semiremorcii, care se conectează la rețeaua CAN. Datele furnizate vor fi afișate, iar în cazul suprasarcinilor, vor fi emise alerte către transportatori. Aceștia vor putea, așadar, să ia măsuri pentru corectarea greutății astfel încât legislația din Ungaria să fie respectată.

„Misiunea noastră este să livrăm transportatorilor soluții care să îi ajute să aibă performanțe mai bune. Legislația europeană în domeniul transporturilor este în continuă schimbare și este important să te adaptezi, să vii rapid cu un instrument în sprijinul clienților. Asta facem în permanență, departamentul de Cercetare-Dezvoltare lucrează la foc continuu și sperăm să avem cât mai curând această nouă soluție, care îi va ajuta pe clienții noștri să ia măsuri la timp”, a spus Levente Gall, Directorul General al WebEye România.

Sistemul TMS are o perioadă de arhivare a depășirilor de greutate de 150 de zile, ceea ce înseamnă că mașina depistată ca având o greutate peste limita maximă admisă poate fi amendată în termen de 150 de zile, la revenirea în Ungaria, dacă acest lucru nu s-a întâmplat la prima trecere. Există și riscul ca un contravenient să fie amendat de mai multe ori în Ungaria din cauză că amenda se aplică din 8 în 8 ore.

Cargo-Partner isi stabileste hub-ul din Cluj intr-un spatiu de 2.700 mp

postat 21 nov. 2017, 02:54 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 21 nov. 2017, 02:54 ]

Furnizorul international de transport si solutii info-logistice austriac cargo-partner, prezent pe piata din Romania de aproape 20 de ani, a inchiriat un spatiu de depozitare si birouri cu o suprafata de 2.700 de metri patrati in parcul logistic TRC Park dezvoltat de Transilvania Constructii in localitatea Jucu din judetul Cluj, tranzactie intermediata de firma de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox.

Cu o prezenta in punctele strategice ale tarii, respectiv Bucuresti, Timisoara, Constanta, Iasi, Sibiu si Cluj, Cargo-partner va extinde in 2018 spatiul din Cluj pana la 4.000 de metri patrati. Cosmin Bradea, noul Managing Director al Cargo-partner Romania a declarat : ”Luna Octombrie a acestui an marcheaza pentru Cargo-partner Expediţii S.R.L. inceputul unei noi etape a expansiunii noastre pe piata romaneasca, prin inaugurarea celui de-al treilea depozit de logistica si cross-docking si anume cel din Cluj Napoca. Am ales sa extindem aria de produse pe care le oferim clientilor nostri din aceasta zona a tarii venind in intampinarea lor, ca intodeauna, cu servicii si solutii premium”.

Cargo-partner oferă in Romania servicii de depozitare si cross docking, transport rutier, maritim si aerian. Pentru cei mai mulţi clienti, compania acopera intregul supply chain logistic. Cosmin Bradea, este alaturi de Cargo–partner de peste 11 ani ocupand pe rand mai multe functii manageriale in cadrul companiei, ultimele doua functii ocupate fiind de National Product Manager Logistic si Country Sales Manager.

1-10 of 863