UNTRR cere sprijinul MT și MAE pentru rezolvarea crizei de la granița cu Bulgaria

postat de Cargo Magazin   [ actualizat la ]

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită sprijinul Ministerului Transporturilor (MT) și Ministerului Afacerilor Externelor (MAE) pentru rezolvarea situației de criză apărută la punctele de frontieră ale României cu Bulgaria pentru transportatorii rutieri.

În urma modificării legislației pe teritoriul Bulgariei și impunerea obligativității privind plata taxei de drum în punctele de frontieră, timpii de așteptare pentru șoferii profesioniști la intrarea în Bulgaria au crescut foarte mult, în special în punctul de frontieră Ruse, fapt care afectează și perturbă serios operațiunile internaționale ale transportatorilor români.

”În ultima perioadă primim din ce în ce mai multe sesizări din partea transportatorilor rutieri români prin care ne semnalează faptul că situația se agravează pe zi ce trece. Astfel, se înregistrează timpi de așteptare la trecerea frontierei Giurgiu-Ruse care depășesc și 9 ore, cozile de camioane sunt și de 10-12 km iar sistemul de plată a taxei de drum nu funcționează întotdeauna”, a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.

În acest context, UNTRR solicită MT și MAE să realizeze demersuri pe lângă Ministerul Transporturilor, Tehnologiei Informației și Comunicațiilor din Bulgaria pentru a crea infrastructura necesară pentru a se putea aplica noua cerință legislativă privind plata taxei de drum în punctele de frontieră, fără a afecta fluxul de trafic și fără a crește timpii de așteptare în niciunul dintre punctele de frontieră comune cu România, și în special în acest important punct de frontieră, Giurgiu-Ruse, prin care se derulează cel mai mare flux de vehicule.

Transportul feroviar de călători trece la ora de vară

postat de Cargo Magazin   [ actualizat la ]

CFR Călători informează că începând cu data de 26 martie 2017, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 03.00 devenind ora 04.00. Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia urmând a se efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

Trenurile de călători vor circula după ora acutală (de iarnă) până în noaptea de 25/26 martie a.c. la ora 03.00, care va deveni ora 04.00. După ora 04.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Trenurile de călători aflate în circulație după ora 03.00, care devine ora 04.00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul când orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 04.00 - 05.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi de duminică, 26 martie 2017, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare.

A inceput programul anual de curatenie la Metrorex

postat de Cargo Magazin   [ actualizat la ]

Metrorex a dat startul curateniei generale prin programul de lucrari ce presupun igienizarea, salubrizarea si infrumusetarea statiilor si trenurilor de metrou. Toate cele 51 de statii de metrou sunt cuprinse in planul de curatenie generala pe baza caruia se executa lucrari de reparatii, vopsire, curatare accesuri, precum si refacerea si completarea indicatoarelor pentru orientarea calatorilor.

In plus fata de programul curent de salubrizare, Metrorex desfasoara activitati pentru imbunatatirea aspectului tuturor statiilor de metrou prin repararea placajelor din marmura, granit, traventin, etc. ale scarilor fixe, reparare si zugravire a peretilor si tavanelor.

Lucrarile de salubrizare a statiilor si trenurilor de metrou se efectuaza in mod constant, de-a lungul intregului an. In cazul trenurilor, acesta actiune se desfasoara pe mai multe etape:

Salubrizare curenta si intermediara: zilnic, dupa retragerea trenurilor din circulatia cu calatori, se efectueaza salubrizarea curenta pentru trenurile care remizeaza in depouri, unde sunt indeplinite conditiile de siguranta pentru accesul personalului de salubrizare. Totodata, la finalizarea procedurilor de mentenanta a trenurilor, fiecare vagon este verificat din punct de vedere al curateniei.

Salubrizare radicala: salubrizare complexa (la interiorul si exteriorul trenurilor) efectuata la un interval de aproximativ 30 zile, in depourile cu linii destinate special acestui tip de salubrizare. Acest tip de salubrizare radicala se desfasoara si in perioada 15 martie – 14 aprilie 2017, in cadrul careia se efectueaza operatii mai ample de curatare atat in interiorul, cat si in exteriorul trenurilor: se spala plafonul, peretii, geamurile, panourile, afisajele pentru informare calatori, usile de acces in vagoane, banchetele, barele de sustinere, podelele vagoanelor, zonele burdufurilor, iar la exterior se spala toate suprafetele laterale si frontale ale vagoanelor.

Ekol Logistics intră pe piața din Slovenia

postat de Cargo Magazin   [ actualizat la ]

Ekol Lojistik
Conform strategiei de a fi unul dintre cei mai mari furnizori de logistică din Europa, cu resurse proprii, în martie 2017, Ekol Logistics a deschis prima filială în Slovenia. Aceasta este a 15-a țară în care Ekol și-a dezvoltat propriile facilități.

„Ekol Slovenia va furniza servicii de transport intern şi internațional în regim FTL si LTL, precum și servicii de depozitare pentru mărfuri bonded, dar si non-bonded. Intenționăm să deschidem primul depozit în zona Ljubljanei. De asemenea, plănuim să avem 15 angajați până la sfârşitul celui de-al doilea an de activitate Ekol în Slovenia“ a declarat Miha Ulcar, Ekol Slovenia. Ekol Slovenia a fost înființată și înregistrată și va fi operațională în 1-2 luni. Birourile și depozitul cross-dock, cu capacitatea corespunzătoare nevoilor clienților Ekol, vor fi deschise în cel mai scurt timp.

Ekol a început să investească în afara Turciei, în Europa, în 1996, începând cu Ekol Germania, ca apoi să pătrundă si pe piața din România, Italia, Franța, Ucraina, Grecia și Bosnia-Herțegovina. Dorind să devină o rețea de logistică din ce în ce mai extinsă pe plan european și să ofere servicii din ce în ce mai calitative, în 2013, Ekol a înființat Ekol Ungaria, într-una din zonele cele mai strategice pe harta geopolitică a Europei. În 2014, Ekol Spania a fost adăugată la rețeaua de transport a companiei. În 2015, Ekol a deschis filiale și în Polonia. Anul trecut, noi depozite și puncte de lucru Ekol au fost inaugurate în Cehia, Bulgaria și Iran.

Volvo Trucks lansează un sistem integrat pentru servicii și infotainment

postat 22 mar. 2017, 01:19 de Cargo Magazin   [ actualizat la 22 mar. 2017, 01:21 ]

Combinând facilitățile audio și de divertisment din cabină cu sistemele de navigație și de management al flotei, Volvo Trucks a creat un sistem complet integrat, simplu de utilizat, care poate fi controlat prin ecranul tactil, prin comandă vocală sau cu ajutorul butoanelor de pe volan.

„Cu ajutorul noului sistem pentru servicii și infotainment, șoferii își pot personaliza, cu adevărat, spațiul de lucru. 
De exemplu, pot asculta postul de radio preferat oriunde s-ar afla, pot utiliza sistemul hands-free atât pe telefonul personal, cât și pe cel de serviciu. Per total, acest lucru îi ajută pe șoferi să beneficieze de o experiență îmbunătățită şi mai sigură. Se pot simți ca acasă atunci când sunt plecați pentru perioade mari de timp", afirmă Anders Edenholm, Manager principal de proiect, Volvo Trucks.

Cu noul sistem, gestionarea sarcinilor de lucru se realizează mai ușor și mai eficient. Sistemul de navigație al autocamionului acceptă o serie de modalități de obținere a indicațiilor de orientare, inclusiv prin introducerea adreselor, coordonatelor sau prin atingerea hărții de pe ecran. De asemenea, șoferii pot accesa toate serviciile Dynafleet OnBoard, inclusiv Asistența pentru orele de condus, Instruire șofer și Mesagerie. Pentru șoferi, aceasta înseamnă informații actualizate, ceea ce le permite să controleze situațiile și să ia cele mai bune decizii în timp real. De asemenea, își pot monitoriza performanțele de condus și consumul de combustibil și pot identifica aspectele care trebuie îmbunătățite.

Alstom Romania a implementat primul sistem Alstom de semnalizare feroviara in Serbia

postat 22 mar. 2017, 00:00 de Cargo Magazin   [ actualizat la 22 mar. 2017, 00:00 ]

Alstom a livrat Companiei de Căi Ferate din Serbia cea mai recentă tehnologie a sa de centralizare pentru controlul traficului, lucrând în strânsă cooperare cu Institutul sârb Mihajlo Pupin. Proiectul a fost comandat de către compania RZD International din Rusia.

Cu 8 din cele 17 linii dedicate exclusiv transportului de marfă, Pancevo este una dintre cele mai mari și mai importante stații de cale ferată din Serbia. Reabilitarea sa este prima etapă a unui proiect ambițios de reconstruire a 20 km din linia de cale ferată care leagă Pancevo de Belgrad, pentru a asigura traficul intens al navetiștilor între cele două orașe și a optimiza și mai mult traficul internațional spre România. În prezent, pe această linie circulă zilnic 60 de trenuri de pasageri și de marfă și se anticipează că acest număr va crește la 136 de trenuri până în 2020.

„Suntem foarte mândri că am reușit să livrăm acest proiect inovator în numai 20 de luni, împreună cu partenerul nostru local, Institutul Mihajlo Pupin, într-un context plin de provocări. Aceasta este una din primele implementări ale unui sistem de centralizare modern în Serbia, unde regulile de semnalizare și operare sunt foarte diferite de cele din alte țări europene”, a spus Gabriel Stanciu, Directorul General Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

Pentru acest proiect, Alstom a implementat soluția sa de centralizare Smartlock 400. Instalate în peste 25 de țări cu principii de semnalizare diferite, printre care Italia, Danemarca, Turcia și România, soluțiile Smartlock au capacitatea de a gestiona până la 1.400 de trasee. Smartlock 400, cea mai recentă versiune din familia Smartlock, asigură interfața directă cu echipamentele din cale, fără a mai fi necesare relee intermediare. Aceasta înseamnă că timpul de răspuns poate fi redus și mai mult, minimizându-se, în același timp, spațiul necesar pentru echipamentele din cale și costurile de întreținere.

Start in Optifuel Challenge 2017

postat 21 mar. 2017, 05:29 de Cargo Magazin   [ actualizat la 21 mar. 2017, 05:29 ]

Cea de-a patra ediție a Optifuel Challenge, competiția de conducere economică organizată de către Renault Trucks, este pe punctul de a începe. În total, peste 2.500 de șoferi din întreaga lume vor concura în țările lor, la volanul unui camion Renault Trucks T Optifuel. Cel mai bun șofer din fiecare țară, cel care consumă cel mai puțin, fără a sacrifica viteza comercială, va participa în marea finală internațională în toamna anului 2017.

Fiecare țară care participă în Optifuel Challenge susține etape de preselecție. În România, acestea se vor desfășura din aprilie până în iunie 2017, consecutiv, la centrele service Renault Trucks din următoarele oraşe: Cluj, Oradea, Bucuresti, Bacau/Iaşi, Buzău, Piteşti, Timişoara, Constanţa, iar cei mai economici șoferi vor fi selectați prin intermediul aplicației Optifleet. Startul competiţiei va fi dat la Cluj, preselecţiile desfăşurându-se între 10 şi 21 aprilie.

Șoferii participanți vor fi evaluați și ierarhizați în funcție de rezultatele de consum de combustibil şi de timpul parcurs. Instrumentul Optifleet evaluează aptitudinile individuale de conducere și modul de utilizare a camionului, pe baza unui algoritm elaborat datorită experienței de peste 20 de ani a Renault Trucks în ceea ce privește conducerea economică. Acest sistem măsoară eficiența conducerii pe baza a trei criterii principale:
- Anticiparea (utilizarea inerției vehiculului și a pedalei de frână)
- Folosirea corectă a vehiculului (timp petrecut în zona eficientă)
- Timp petrecut la relanti

Cei mai buni șoferi vor fi aleși pentru finala națională, care, în România, se va desfășura la începutul lunii iulie. Cei mai economici șoferi din fiecare dintre cele 31 de țări participante la competiție se vor confrunta în cadrul marii finale internaționale din octombrie 2017. Finala va fi divizată în două părți: întâi, participanții vor răspunde la un chestionar care le va testa cunoștințele din domeniul conducerii economice, urmat de un test de conducere, pe șosea, la volanul unui camion Renault Trucks T Optifuel, care va dura aproximativ 40 de minute. Câștigător va fi desemnat șoferul care consumă cel mai puțin, fără a sacrifica viteza comercială.

Taxa de drum din Cehia va ţine cont şi de zgomot şi emisii

postat 21 mar. 2017, 01:43 de Cargo Magazin   [ actualizat la 21 mar. 2017, 01:43 ]

Ministerul transporturilor din Republica Cehă doreşte ca din anul 2020 să includă în taxa de drum şi taxe pentru zgomot şi emisiile poluante, informează eurowag.. Potrivit ministerului, dacă statul vrea să menţină colectarea taxei de drum cel puţin la nivelul actual, la taxele pentru utilizarea comunicaţiilor, va fi necesar să fie incluse şi externalităţi şi anume, taxe pentru zgomot şi condusul pe timp de noapte sau taxă pentru emisiile poluante.

Şi pe mai departe va fi menţinută favorizarea autobuzelor în comparaţie cu camioanele. De asemenea, pentru stabilirea taxei de drum vor fi determinante trei clase de emisii poluante şi nu patru, aşa cum este valabil în prezent. Din prima clasă vor face parte autovehiculele care îndeplinesc normele Euro 0 - Euro IV, din a doua clasă vor face parte autovehiculele cu norma Euro V, iar din clasa a treia vor face parte autovehiculele care îndeplinesc norma Euro VI şi mai mare.

Simona Halep devine ambasador Mercedes-Benz in Romania

postat 20 mar. 2017, 02:00 de Cargo Magazin   [ actualizat la 20 mar. 2017, 02:00 ]

Mercedes-Benz Romania anunta un parteneriat pe termen lung cu Simona Halep, vedeta tenisului romanesc feminin, marcand debutul campaniei locale dedicate aniversarii a 50 ani de AMG. Astfel, Simona Halep devine cel mai nou ambasador al Mercedes-Benz in Romania, alaturandu-se seriei de personalitati locale aliniate cu valorile marcii: Andreea Esca, Camelia Potec, Andi Moisescu si Catalin Stefanescu.

„Suntem incantati sa o primim pe Simona Halep in familia Mercedes-Benz Romania, cu atat mai mult cu cat marcam aniversarea a jumatate de secol sub umbrela ‘driving performance’ si a excelentei AMG. 
Atat Mercedes-Benz Romania, cat si Simona Halep au un scop comun - The Best, iar in acest sens suntem incantati sa anuntam noul parteneriat”, a declarat Philipp Hagenburger, Managing Director Passenger Cars and CEO Mercedes-Benz Romania.

„Sunt mandra sa fac echipa cu Mercedes-Benz in Romania, o companie cu un palmares indisputabil atat in furnizarea, cat si in promovarea excelentei, a performantei si a inovatiei. Sunt increzatoare cu privire la aceasta experienta incredibila si sunt incantata sa am Mercedes-Benz Romania alaturi in aceasta calatorie”, a declarat Simona Halep.

Două noi sensuri giratorii in zona pasajului Otopeni

postat 17 mar. 2017, 00:30 de Cargo Magazin   [ actualizat la 17 mar. 2017, 00:55 de Emil Francu ]

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere împreună cu Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române colaborează într-un proiect privind sistematizarea accesului din DN 1 în Centura București, zona pasajului Otopeni.

Acest proiect prevede realizarea a două intersectii de tip giratorii pe Centura București. Unul va fi situat la aproximativ 2950 m de pasajul rutier spre Mogoșoaia ( km 69+031), iar cel de-al 2-lea sens giratoriu se va construi la intersecția cu Strada Drumul Gării (zona Lukoil), respectiv la km 1+277. De asemenea, pe axa centurii, între cele două sensuri giratorii a fost prevăzută amplasarea unui parapet prefabricat din beton tip New Jersey, care ajută la separarea fluxurilor de circulație.

Compania menționează că până la obținerea tuturor avizelor necesare demarării procedurii de amenajare a celor două intersecții și pentru familiarizarea participanților la trafic cu noua configurație a intersecției din zona Lukoil (km 1+277), s-a decis de comun acord cu conducerea Direcției Rutiere amenajarea sensului giratoriu în soluție provizorie. Aceasta se va face din parapet lestabil, urmând ca soluția definitivă să fie implementată pe teren în cursul anului 2017.

Până în prezent, pentru amenajarea intersecției în solutie provizorie s-au întreprins următoarele:
- au fost montați pe teren stâlpii aferenți indicatoarelor rutiere;
a fost achiziționat parapetul lestabil necesar amenajării insulei centrale a sensului giratoriu și a insulelor de separare a fluxurilor de circulație;
au fost achiziționate consolele pentru amplasarea indicatoarelor de orientare în vederea presemnalizării direcțiilor într-o intersecție cu sens giratoriu;
a fost comandat parapetul prefabricat din beton tip New Jersey, prevăzut pentru separarea fluxurilor de circulație.

1-10 of 618