Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

500 de camioane Iveco Stralis NP pentru Grupul Jost

postat 23 oct. 2017, 23:09 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 23 oct. 2017, 23:09 ]
Jost Group, una dintre cele mai mari companii de transport și logistică din Europa, a semnat recent un contract privind achiziția a 500 de camioane Iveco Stralis NP. Aceasta este și cea mai mare comandă primită până acum de Iveco pentru vehicule Stralis NP. Camioanele comandate vor funcționa cu LNG, considerat a fi singura alternativă la diesel disponibilă la scară largă. 

Primele 150 de vehicule vor fi livrate în 2018, iar restul până în 2020. Noile camioane vor înlocui vehicule diesel de 4-5 vechime din flota de 1.400 de camioane și 3.000 de remorci a companiei belgiene. Jost deține deja 132 de vehicule Stralis, inclusiv două alimentate cu gaz natural comprimat (CNG).

”Acest acord marchează un punct de cotitură pentru compania noastră, care începe o îndepărtare de dependența de motorină și o apropiere de logistica ecologică, fapt cerut de clienții noștri. Experiența noastră excelentă cu vehiculele Iveco ne-a făcut să alegem Stralis NP ca următorul pas spre sustenabilitate. Suntem mândri să fim printre primii care adoptă această nouă tehnologie. Grupul va deschide și trei stații de alimentare cu LNG în centrele noastre majore din Belgia”, a declarat Roland Jost, proprietarul Jost Group.

”Gazul oferă cea mai largă gamă de posibilități pentru înlocuirea motorinei la vehiculele comerciale. El nu mai este un carburant al viitorului, ci unul al prezentului. Acest fapt este demonstrat de această comandă venită din partea uneia din cele mai mari flote din Europa, care a ales Stralis NP pentru programul de înnoire. Grupul Jost are obiective clare de mediu și recunoaște beneficiile experienței noastre în domeniul vehiculelor alimentate cu gaz natural. Suntem încântați să creștem numărul de vehicule Iveco din flota Jost și să introducem tehnologia LNG în operațiunile companiei”, a spus și Pierre Lahutte, președintele Iveco.