Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

A inceput programul anual de curatenie la Metrorex

postat 24 mar. 2017, 00:13 de Cargo Magazin   [ actualizat la 24 mar. 2017, 00:14 ]
Metrorex a dat startul curateniei generale prin programul de lucrari ce presupun igienizarea, salubrizarea si infrumusetarea statiilor si trenurilor de metrou. Toate cele 51 de statii de metrou sunt cuprinse in planul de curatenie generala pe baza caruia se executa lucrari de reparatii, vopsire, curatare accesuri, precum si refacerea si completarea indicatoarelor pentru orientarea calatorilor.

In plus fata de programul curent de salubrizare, Metrorex desfasoara activitati pentru imbunatatirea aspectului tuturor statiilor de metrou prin repararea placajelor din marmura, granit, traventin, etc. ale scarilor fixe, reparare si zugravire a peretilor si tavanelor.

Lucrarile de salubrizare a statiilor si trenurilor de metrou se efectuaza in mod constant, de-a lungul intregului an. In cazul trenurilor, acesta actiune se desfasoara pe mai multe etape:

Salubrizare curenta si intermediara: zilnic, dupa retragerea trenurilor din circulatia cu calatori, se efectueaza salubrizarea curenta pentru trenurile care remizeaza in depouri, unde sunt indeplinite conditiile de siguranta pentru accesul personalului de salubrizare. Totodata, la finalizarea procedurilor de mentenanta a trenurilor, fiecare vagon este verificat din punct de vedere al curateniei.

Salubrizare radicala: salubrizare complexa (la interiorul si exteriorul trenurilor) efectuata la un interval de aproximativ 30 zile, in depourile cu linii destinate special acestui tip de salubrizare. Acest tip de salubrizare radicala se desfasoara si in perioada 15 martie – 14 aprilie 2017, in cadrul careia se efectueaza operatii mai ample de curatare atat in interiorul, cat si in exteriorul trenurilor: se spala plafonul, peretii, geamurile, panourile, afisajele pentru informare calatori, usile de acces in vagoane, banchetele, barele de sustinere, podelele vagoanelor, zonele burdufurilor, iar la exterior se spala toate suprafetele laterale si frontale ale vagoanelor.