Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

A inceput Programul Rabla 2016

postat 25 iul. 2016, 00:43 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:42 ]
Programul "Rabla 2016" pentru persoane fizice a debutat pe 14 iunie, dupa ce Comitetul de avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu a aprobat 105 dosare depuse de producatori si dealeri. Anul acesta, programul cuprinde doua componente: "Rabla Clasic", prin care romanii pot beneficia de o prima de casare pentru achizitia unui autovehicul nou cata vreme il caseaza pe cel vechi, si "Rabla Plus", care va debuta pana la sfarsitul lunii iunie, prin care este stimulata achizitia unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fara obligativitatea casarii celui vechi.

Pentru programul "Rabla Clasic", prima de casare este de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesarii suplimentare a doua eco-bonusuri, in timp ce pentru "Rabla Plus" romanii au la dispozitie un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achizitionarea unui autovehicul electric-hibrid sau un eco-tichet de 20.000 de lei pentru masinile noi 100% electrice.

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor estimeaza ca anul acesta, prin programul "Rabla 2016" vor fi scoase din circulatie aproximativ 20.000 de autovehicule poluante. Bugetul pentru achizitia de masini electrice sau electrice-hibride poate fi ajustat in functie de cerere.

Informatii privind listele producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in anul 2016 la programul "Rabla Clasic" si "Rabla Plus" sunt publicate pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu.