Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Alstom a castigat un nou contract in Marea Britanie

postat 24 iul. 2016, 23:59 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:15 ]
TransPennine Express, operatorul feroviar intercity din nordul Angliei si Scotia, a atribuit Alstom un contract in valoare de 40 de milioane EUR pentru intretinerea celor doua parcuri de 25 de trenuri noi, cu cinci vagoane, de la intrarea in exploatare comerciala, in 2019, si pana in 2024, cu posibilitatea de extindere a contractului pentru inca doi ani.

Lucrarile se vor executa in depourile Alstom pentru activitati de intretinere din Manchester, Liverpool si Glasgow. in cele trei unitati, Alstom va crea 25 de locuri de munca permanente noi in vederea realizarii proiectului, pe langa noile oportunitati de formare profesionala si ucenicie oferite prin Centrul Tehnologic al Alstom din Widnes, a carui infiintare a fost anuntata recent.

Parcurile de vagoane, care vor furniza 13 milioane de locuri suplimentare pe an, se compun din 12 trenuri electrice Civity UK Intercity cu cinci vagoane si 13 trenuri Intercity cu cinci vagoane. Trenurile electrice vor circula de la Manchester si Liverpool la Glasgow si Edinburgh, iar vehiculele diesel vor circula initial de la Liverpool la Newcastle.

"Expert mondial in intretinere, Alstom are capacitatea de a deservi parcuri de vehicule care nu sunt construite de Alstom, ca in cazul acestei comenzi. Cele 12 centre de intretinere a trenurilor si cei peste 3.000 de angajati extrem de competenti din Marea Britanie ne plaseaza intr-o pozitie excelenta pentru a executa aceasta comanda. Activitatea noastra din Regatul Unit intra intr-o perioada extrem de favorabila. Am primit recent autorizatia pentru achizitionarea a 12 hectare de teren pentru a construi un nou Centru Tehnologic la Widnes, care sa modernizeze si sa eficientizeze si mai mult operatiunile noastre din Marea Britanie", a spus Henrik Anderberg, Director General Executiv, Alstom Regatul Unit si Irlanda