Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Alstom a prezentat trenul regional Coradia produs pentru Romania

postat 12 oct. 2016, 02:35 de Cargo Magazin   [ actualizat la 12 oct. 2016, 02:35 ]
Cu ocazia „Summit-ului de investiții feroviare”, 
Alstom a prezentat la stația Gara de Nord din București trenul Coradia Polyvalent. Proiectat și realizat în Franța, trenul, construit special pentru România, este pe deplin funcțional, dar fără amenajări interioare. Proiectarea, configurarea și amenajarea interioarelor vor fi realizate în întregime pe plan local, în conformitate cu cerințele specifice ale clientului, CFR Infrastructură. Livrarea trenului, complet echipat cu capabilități de testare, face parte din contractul de reabilitare a semnalizărilor feroviare Simeria-Sighișoara.

Proiectul constă în lucrări de modernizare și semnalizare pe tronsonul de 170 de kilometri Sighișoara-Coșlariu- Simeria, care va fi echipat cu Atlas 200, soluția Alstom pentru semnalizări ERTMS Nivelul 2. Proiectul include livrarea către CFR a unui tren de tip regional Coradia Polyvalent bi-modal (electric și diesel) pentru testarea și măsurarea performanțelor sistemelor instalate.

Acest tren de patru vagoane face parte din familia de trenuri regionale Coradia, una dintre gamele de produse cel mai bine vândute de Alstom în Europa și prezintă toate calitățile gamei Coradia: grad ridicat de modularitate, siguranță și respect față de mediul înconjurător, 90% din componentele sale fiind reciclabile. Trenul poate circula atât pe linii electrificate, cât și neelectrificate, cu o viteză maximă de 160 km/h.