Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Alstom, contract important in Olanda

postat 26 iul. 2016, 02:33 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 10:28 ]
Alstom a castigat un contract in valoare de peste 800 milioane de euro, prin care va furniza un numar de 79 de trenuri Intercity de noua generatie catre NS, operatorul national feroviar olandez. Trenurile vor fi livrate incepand din ianuarie 2020 si pot atinge o viteza maxima de 200 km/h. Acestea vor circula pe reteaua nationala a Olandei, pe linia Amsterdam-Rotterdam-Breda si coridorul Haga-Eindhoven.

Noile trenuri Intercity integreaza tehnologii de ultima ora, oferind atat pasagerilor, cat si personalului NS, servicii de calatorie de inalta calitate. Trenurile ofera spatii multifunctionale generoase si bine iluminate pentru citit, odihna, pentru scaune cu rotile si biciclete, precum si toalete speciale pentru persoane cu deficiente de mobilitate. Trenurile sunt dotate cu WIFI si sistem de iluminat cu LED, asigurand accesul unui flux rapid de pasageri, si echipate cu un sistem dinamic de informare in timp real a pasagerilor. Toate vagoanele sunt dotate cu camere de supraveghere, pentru a spori siguranta calatorilor si a echipajului. Trenurile respecta cele mai exigente standarde in materie de interoperabilitate si vor fi echipate cu sisteme ATB si ERTMS. Trenurile pot circula sub tensiune de 25KV CA (linii de mare viteza) si de 1,5 KV CC (reteaua principala de cale ferata).

Noile trenuri Intercity pentru NS sunt din gama Alstom de trenuri modulare Coradia, avand un istoric de peste 16 ani de utilizare cu succes. Peste 2.400 de trenuri au fost vandute in intreaga lume si demonstreaza un nivel ridicat de disponibilitate.