Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Anvelopele Continental economisesc combustibil

postat 22 iul. 2016, 00:14 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 08:13 ]
Anvelopele Premium de la Continental nu ofera doar o performanta de rulare si caracteristici fiabile la franare, ci ofera si o reala economie de combustibil. Acest fapt este dovedit de competitia "Beat the Best" care tocmai s-a incheiat, in cadrul careia participantii au putut testa eficienta economica a anvelopelor Continental de generatia a treia, in comparatie cu alte marci Premium. Rezultatele vorbesc de la sine: intr-un interval de sase luni, castigatorul din Germania a economisit 3,85 litri de combustibil la 100 de kilometri. In acelasi interval, economia primului clasat din Cehia a fost de 2,55 litri.

In total, 40 de companii de transport din trei tari europene au acceptat oportunitatea de a testa eficienta consumului de combustibil a anvelopelor Premium de la Continental in propria flota. Scopul competitiei bianuale "Beat the Best" este acela de a introduce potentialul maxim de economisire al anvelopelor Continental de cea mai recenta generatie.

In Germania, compania de transport Franz-Peter Vendel GmbH & Co. KG este castigatoarea competitiei actuale. Soferul acestei companii, Johannes Jeub, a economisit cu anvelopele Continental 3,85 litri de combustibil la 100 de kilometri. Locul al doilea, cu o economie de 2,30 litri a fost soferul Thomas Moser de la compania de transport Gotthold Haller. Si cel de-al treilea clasat, Thomas Stohrer, este tot un angajat al companiei de transport Haller. Acesta a obtinut o economie de 2,16 litri la 100 de kilometri.

Pentru regiunea Cehia/ Slovacia, castigatorul se numeste Petr Nemecek, sofer al companiei cehe de transport Zlíntrans, care a economisit cu ajutorul anvelopelor Conti EcoPlus 2,55 litri de combustibil la 100 de kilometri. La o diferenta foarte mica, cel de-al doilea clasat, Zdenek Lousek de la compania ceha de transport Roline, a obtinut o economie de 2,42 litri. Locul al treilea a fost obtinut de Jozef Molobicky, sofer al companiei de transport Comextrans din Slovacia, care a economisit 2,30 litri la 100 de kilometri.