Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Anvelopele Goodyear FUELMAX, folosite in maratonul Mercedes-Benz Efficiency Run 2015

postat 21 iul. 2016, 02:50 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 aug. 2016, 12:59 ]

    Efficiency Run - DB Schenker
  
Anvelopa optimizata din punct de vedere al rezistentei la rulare FUELMAX de la Goodyear, care a luat parte la maratonul Mercedes-Benz Efficiency Run 2015, contribuie la reducerea per ansamblu a consumului de carburant cu pana la 14%. Maratonul Efficiency Run 2015 a fost organizat de producatorul de camioane Mercedes-Benz pentru a arata ca emisiile de CO2 si consumul de carburant pot fi semnificativ reduse, iar costurile operationale scazute, daca optimizarea se concentreaza nu numai pe motor, ci si pe vehicul in ansamblul sau. Maratonul se bazeaza pe folosirea echipamentului care este in mod obisnuit disponibil pe piata, cum este si cazul anvelopelor de camion Goodyear FUELMAX pentru a arata ce nivel se poate atinge in zilele noastre.

Companiile de transport DB Schenker Logistics si Grosse-Vehne au luat parte la teste folosind combinatia standard de semi-remorci echipate cu anvelopele de camion Goodyear FUELMAX. Unitatile cap tractor folosite au fost Mercedes-Benz Actros 1842 si un Actros 1845 optimizat exclusiv pentru a folosi componente care sunt in mod obisnuit disponibile pe piata si echipate cu sistemul Predictive Powertrain Control (PPC). Au fost folosite semiremorcile optimizate din punct de vedere al greutatii, marca Krone Eco, care sunt deasemenea disponibile pe piata, si dotate cu echipament aerodinamic pentru a reduce frecarea. Anvelopele de camion folosite aici au fost Goodyear FUELMAX S 315/70R22.5 pentru puntea directoare, Goodyear FUELMAX D 315/70R22.5 pentru puntea tractoare si Goodyear FUELMAX T 385/55R22.5 pe axele remorcii. FUELMAX este gama pentru eficienta consumului de carburant de la Goodyear. Rezistenta la rulare scazuta este cel mai important beneficiu al acestor anvelope si acest lucru a fost realizat fara a pierde din performanta altor atribute cheie precum kilometrajul sau eficienta franarii pe ud.

Combinatia a doua semi-remorci consuma fiecare de la 12 la 14% mai putin carburant decat o combinatie standard de semi-remorca a respectivei companii de transport, conform cifrelor lor din 2014. "Suntem extrem de incantati de faptul ca anvelopele noastre de camion Goodyear FUELMAX au fost alese pentru proiectul Efficiency Run. Rezultatele din maratonul Efficiency Run 2015 arata clar faptul ca flotele pot sa reduca consumul de carburant si emisiile de CO2 folosind echipament care este disponibil pe piata in acest moment. Simpla alegere a anvelopelor de camion cu rezistenta la rulare scazuta, precum cele din gama FUELMAX, poate avea un impact imens", a spus Peter Platje, Director de Vanzari Anvelope de Camion pentru Echipare Originala la Goodyear Europa, Orientul Mijlociu si Africa.