Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

ASF a publicat un ghid pentru asiguratii si pagubitii Carpatica Asig

postat 1 aug. 2016, 04:33 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 10:53 ]
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat ghidul destinat clientilor si pagubitiilor Carpatica Asig, societate de asigurari careia i-a fost retrasa autorizatia de functionare ca urmare a constatarii insolventei. Publicatia include un set de intrebari si raspunsuri pentru situatii cu care se pot confrunta cei care detin o polita la societatea Carpatica Asig sau cei care au suferit o dauna provocata de un asigurat al societatii.

Printre cele mai importante teme prezentate in cadrul ghidului se numara: masurile de protectie pentru consumatori in cazul declararii falimentului Carpatica, valabilitatea politelor de asigurare incheiate la Carpatica, rolul Fondului de Garantare a Asiguratilor, termenele pe care asiguratii/pagubitii Carpatica Asig trebuie sa le aiba in vedere etc.

De asemenea, consumatorii pot afla care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze pentru a recupera creanta de asigurare, cum poate fi denuntata o polita incheiata la Carpatica Asig si cum trebuie formulata o cerere catre FGA.

Ghidul poate fi consultat AICI.