Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

A unsprezecea editie Alfa Fest, in Maramures

postat 25 iul. 2016, 01:55 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 10:00 ]
Dupa 10 ani in care alfistii au cucerit, cu pasiunea lor pentru automobilul italian, unele dintre cele mai frumoase orase ale tarii, precum Sibiu, Brasov, Suceava, Sighisoara sau Tulcea, anul acesta a venit randul Maramuresului sa fie gazda festivalului Alfa Fest 2016.

Cea de-a 11-a editie s-a desfasurat in perioada 17-20 iunie la Viseul de Sus si a adunat posesori si pasionati de Alfa Romeo din Romania, dar si prieteni din afara tarii. Aproximativ 50 de reprezentante ale marcii, de la un Spider din anii 70 si pana la mai noile modele, MiTo si Giulietta, au acceptat propunerea organizatorilor de a duce traditia festivalului mai departe.

Cum lemnul si apa sunt doua concepte care definesc cel mai bine traditia, istoria si viata maramuresenilor, participantii au fost invitati la o calatorie in timp, atat de specifica locului. Pentru o zi, alfistii si-au lasat masinile in parcare si au pornit la drum pe valea Vaserului, care traverseaza muntii Maramuresului, in mijlocul unuia dintre cele mai frumoase si mai salbatice peisaje din Romania. O experienta frumoasa, cu batrana Mocanita, trenul cu aburi, ingust, construit dupa Primul Razboi Mondial, care merge pe una dintre ultimele sine de cai ferate inca active din Europa pentru locomotivele cu aburi.

Ziua de duminica, 19 iunie, a fost dedicata in totalitate frumoaselor exemplare italienesti. Dupa un superb drum cu serpentine ametitoare si peisaje aproape ireale, cele 50 de automobile au poposit in centrul orasului Baia Mare pentru a incanta privirile trecatorilor.