Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Avertizare de calatorie in Bulgaria

postat 9 ian. 2017, 23:32 de Cargo Magazin   [ actualizat la 9 ian. 2017, 23:33 ]
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că a fost emisă o nouă avertizare meteo ”cod portocaliu” de vânt puternic și temperaturi scăzute, valabil pentru data de 10 ianuarie 2017, care acoperă jumătatea de est a țării, mai exact următoarele regiuni: Ruse, Razgrad, Silistra, Dobrich, Shumen, Sliven, Târgoviște, Yambol, Burgas, Varna, Haskovo, Kardjanli.

În aceste zone sunt aștepate ninsori – se va forma nou strat de zăpadă de aproximativ 20 cm – însoțite de vânt puternic din sector nordic. Vor fi condiții pentru formarea de suluri de zăpadă.

Pentru restul țării este în vigoare codul galben de temperaturi scăzute. În regiunile Vidin, Montana, Vratza, Pleven, Veliko Tarnovo, Montana, Pernik, Kyustendil, Plovdiv, Pazarjik, Sofia, Blagoevgrad, Smolyan, Stara Zagora, temperaturile vor fi între -9 și -14 grade.

Se recomandă evitarea călătoriilor în această perioadă. În cazul în care plecarea la drum pe cale rutieră este imperativă, se recomandă cu insistență şoferilor echiparea adecvată pentru iarnă a autovehiculelor. Conducătorii auto şi reprezentanţii firmelor de transport pot obţine informaţii actualizate cu privire la starea drumurilor de pe aplicaţia pentru telefoane mobile LIMA – www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei Executive Infrastructura Rutieră din Bulgaria – www.api.bg şi în regim non-stop la telefonul 0700 130 20.