Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Avertizari de calatorie in Europa

postat 12 ian. 2017, 23:33 de Cargo Magazin   [ actualizat la 12 ian. 2017, 23:34 ]
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Bosnia şi Herţegovina (BiH) că, începând cu 13 ianuarie 2017 orele 16.00 şi până la orele 24.00, autorităţile locale au emis avertizare cod roşu de ploi abundente (cu risc de inundaţie – între 60 şi 100 litri pe metrul pătrat) în regiunile Livno, Mostar (inclusiv localitatea Medjugorje) şi Trebinje (zonă de trecere către Dubrovnik-Croaţia). După orele 17.00, odată cu scăderea temperaturilor, ploaia se va transforma în zăpadă (15-20 cm), mai ales în zonele muntoase. În celelalte regiuni din Bosnia şi Herţegovina, în acelaşi interval, a fost emis cod portocaliu de vânt puternic, în special în zonele montane.

În Croația, prognozele meteorologice indică, în perioada imediat următoare, apariția de ninsori, ploi şi vânt puternic. Astfel, începând din data de 13 ianuarie 2017, regiunile Zagreb, Karlovac și Gospic, situate în centrul țării, se vor afla sub avertizare meteorologică cod portocaliu de ninsoare. De la aceeași dată, regiunea Rijeka (Nord-Vest) se va afla sub avertizare cod roșu de ploi abundente și cod portocaliu de vânt puternic, iar regiunile Knin, Split și Dubrovnik (Dalmația) se vor afla sub avertizare meteorologică cod portocaliu de ploi abundente și vânt puternic. Prognozele meteorologice indică menținerea acestor condiții atmosferice până la mijlocul săptămânii viitoare.

In Belgia, în perioada 12-13 ianuarie 2017 se vor înregistra căderi abundente de ninsoare, vânt și maree ridicată. A fost emisă o atenționare meteo cod portocaliu de zăpadă și îngheț.
Conform prognozei IRM, ninsorile, vântul și temperaturile scăzute se vor înregistra pe întreg teritoriul Belgiei și vor avea un caracter mai pronunţat în jumătatea de sud-est, precum și în zona de coastă a țării. În privința precipitațiilor, zona de nord-est și provincia Liège vor fi cele mai afectate.Vântul va sufla puternic, atingând o viteză de 70-90 km/h, iar în partea de sud a țării va avea o viteză de până la 100km/h.

În Slovenia, prognozele meteorologice indică o răcire neobișnuită a vremii, însoțită de ninsori abundente și intensificări ale vântului, în special în regiunile din sud-vestul şi sud-estul țării, la frontierele cu Italia şi Croația, precum și pe litoralul Mării Adriatice. Circulația rutieră pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar traficul este încetinit şi pot să apară disfuncționalități din cauza căderilor de zăpadă, iar în anumite zone poate apărea poleiul.