Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Barometrul de transport TimoCom: Creștere a ofertei de mărfuri în cel de al doilea trimestru

postat 14 sept. 2016, 02:26 de Cargo Magazin   [ actualizat la 14 sept. 2016, 04:29 ]
În cel de al doilea trimestru din 2016, barometrul de transport al TimoCom a arătat o creștere a ofertei de marfă, în ciuda volatilității ridicate din unele luni. Astfel în măsurătorile TimoCom în lunile de primăvară, raportul marfă-transport a fost de 52:48.

Cifrele actuale vorbesc de la sine: impulsul previzionat aproape că a egalizat oferta de marfă și de transport. Raportul ofertelor de marfă de 49% din aprilie a fost cu 16% mai mare decât în martie. Raportat la anii precedenți, luna aprilie a fost mai slabă: în 2015 raportul a fost de 53%, iar în 2014 de 54%.

Barometrul de transport a mai crescut în mai cu 10%. Raportul ofertelor de marfă a ajuns la 59%, cel mai bun rezultat al trimestrului și al anului. ”Creșterea este în mod clar atribuită faptului că au fost mai multe zile legate și săptămâni scurte de lucru în luna sărbătorilor. Transportatorii au avut mai puține zile la dispoziție pentru livrare”, a explicat Marcel Frings, reprezentantul șef al TimoCom.

Creșterea a durat doar puțin. În iunie, raportul ofertelor de marfă a scăzut din nou cu 11%, ajungând la 48%, adică cu un procent sub valoarea de la începutul semestrului doi. În comparație cu anii precedenți, luna iunie a început mai rău: în 2015 raportul ofertelor de marfa a fost echilibrat (50%) și în 2014 a înregistrat o mică abatere spre ofertele de marfă (51%). 

Cifrele concrete raportate arată că, în total, pe platforma de transport a TimoCom au fost postate mai multe oferte decât în aceeași perioadă din anii precedenți.

În ciuda faptului că unele luni nu au fost echilibrate, în ansamblu în trimestrul al doilea raportul a fost de 52% oferte de marfă și 48% oferte de transport. Per total, al doilea trimestru a fost mai bogat în oferte de marfă decât la începutul anului. Mai multe informații despre TimoCom găsiți pe: www.timocom.ro.