Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Bridgestone dezvoltă noi anvelope pentru Jaguar XJ220

postat 8 sept. 2016, 23:21 de Cargo Magazin   [ actualizat la 8 sept. 2016, 23:21 ]
Noua generație de anvelope pentru legendarul Jaguar XJ220 a fost dezvoltată în Marea Britanie, prin dezlănțuiri de idei mărețe a celor de la Bridgestone în colaborare cu Don Law XJ220.

Cooperarea dintre cele două companii pentru dezvoltarea anvelopelor ce intra în dotarea XJ220 este foarte bine documentată, deși anvelopele care au mărimea corespunzătoarea pentru modelul XJ220 au fost scoase din producție în urmă cu câțiva ani.

Don Law a reluat discuțiile cu cei de la Bridgestone Europa despre posibilitatea producerii unor pneuri noi care să îndeplinească specificațiile originale ale autoturismului, atunci când s-au întâlnit întâmplător. Datorită comunității mari de oameni pasionați de Jaguar XJ220, cele două companii au adus împreună o echipă de excepție, care îi include pe inginerul șef care s-a ocupat de dezvoltarea anvelopelor XJ220, pe pilotul 

de testare, dar și faimosul șasiu 004, care a fost modelul de pre-producție.

„Pentru noi este foarte important să păstrăm asemenea vehicole simbol în circulație, dar și să sprijinim o echipă de tehnicieni experți și pasionați, așa cum sunt Don Law. Tehnologia a evoluat semnificativ în ultimii 25 de ani și suntem siguri că împreună putem produce anvelopele XJ220, pe care șoferii și iubitori de Jaguar le așteaptă cu nerăbdăre. Le va aduce o mare bucurie această veste”, a declarat Christophe de Valroger, Vice President Consumer OE la Bridgestone Europa.

Proiectul se dezvoltă într-un ritm rapid, iar motivul principal al dinamicii ridicate este faptul că în 2017 XJ220 își va sărbători cea de a 25-a aniversare cu o pereche nouă de anvelope Bridgestone.