Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Bridgestone introduce un nou sistem avansat de asamblare pentru anvelope

postat 26 iul. 2016, 02:08 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 10:16 ]
Bridgestone Corporation a anuntat introducerea unui nou sistem de asamblare pentru anvelope, numit EXAMATION, instalat la emblematica fabrica Hikone. Proiectat pentru a imbunatati calitatea si pentru a spori productivitatea, special pentru tehnologiile de productie ale anvelopelor, acest sistem avansat imbina informatiile detinute de Bridgestone si tehnologii de comunicatie cu inteligenta artificiala. Bridgestone planifica sa foloseasca acest sistem la nivel global, atat in fabricile existente, cat si in cele noi, pentru a stimula competitivitatea in sectorul de productie si pentru a permite grupului Bridgestone sa livreze produse de o si mai inalta calitate pentru toti clientii sai.

Bridgestone a demarat, la sfarsitul anilor 1990, procesul de cercetare si dezvoltare a sistemului de productie al anvelopelor folosind tehnologia informatiilor si comunicatiilor si a altor tehnologii de ultima ora, cu scopul de a crea anvelope mai functionale si de o calitate superioara. In 2002, compania a dezvoltat sistemul de productie BIRD, fiind primul sistem din lume care automatiza complet zonele de productie, de la procesarea componentelor, la procesul de inspectie al produselor. Acest sistem a fost echipat si pentru a urmari in timp real conditiile din zonele de productie.

Noul sistem EXAMATION cuprinde versiuni mai avansate ale sistemului BIRD si, de asemenea, implica noi tehnologii proprii bazate pe noile concepte Bridgestone Intelligent Office (BIO) si Bridgestone Intelligent Device (BID). BIO 3 si BID 4 se refera la noi tehnologii care integreaza analiza datelor, utilizand experienta esentiala a Bridgestone in prelucrarea materialelor complexe din polimeri de cauciuc, care reprezinta o zona tehnologica fundamentala. Acestea implica si algoritmi proprii realizati prin combinarea analizei unor date masive colectate din procesele de fabricatie, cu tehnicile si cunostintele expertilor Bridgestone in procesul de productie.