Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Camion autonom Volvo și pentru sectorul agricol

postat 14 iun. 2017, 03:49 de Cargo Magazin   [ actualizat la 14 iun. 2017, 03:49 ]
Volvo Trucks a dezvoltat un nou camion autonom, care poate crește semnificativ productivitatea pentru cultivatorii de trestie de zahăr. Autocamionul, care este folosit pentru a transporta trestia de zahăr abia recoltată, este direcționat cu mare precizie pe câmp, pentru a evita distrugerea plantelor tinere, care vor forma recolta anului următor.

În prezent, se pierd aproximativ patru procente din recoltă, deoarece se trece cu autocamionul peste plantele tinere, iar solul este tasat de vehiculele aflate în mișcare. Asta se poate traduce prin zeci de mii de dolari pierduți la nivelul veniturilor realizate de fiecare autocamion într-un sezon.

Volvo Trucks a rezolvat această problemă prin intermediul unui sistem de asistență pentru șofer care automatizează conducerea. Acesta se asigură că autocamionul își păstrează întotdeauna traseul exact, atunci când se deplasează către mașina de recoltat și alături de aceasta, dar și atunci când se îndepărtează, astfel încât plantele să nu fie strivite prin deplasarea autocamionului. Cu ajutorul receptorilor GPS, autocamionul parcurge un traseu pe bază de coordonate, de-a lungul câmpului de trestie de zahăr.

Două giroscoape fac ca nu numai roțile din față, ci întregul vehicul să fie direcționat cu mare precizie, pentru a preveni ca autocamionul să devieze cu mai mult de 25 mm de la traseul prestabilit. Atunci când încarcă, șoferul poate alege să regleze viteza cu ajutorul sistemului de cruise control (pilot automat) al vehiculului, sau să accelereze și să frâneze manual. Deoarece șoferul este eliberat de povara solicitantă și obositoare de a se concentra pentru a manevra cu mare precizie camionul, acestuia îi este mai ușor să își păstreze concentrarea și să lucreze mai relaxat și mai sigur, pe tot parcursul turei.