Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Camionul The Iron Knight, echipat cu anvelope Goodyear

postat 24 aug. 2016, 23:08 de Cargo Magazin   [ actualizat la 24 aug. 2016, 23:08 ]
Camionul The Iron Knight de la Volvo Trucks, care a doborat ieri doua recorduri mondiale de viteza pentru camioane, a fost echipat cu anvelope Goodyear – performanta care le face cele mai rapide anvelope de camion din lume. Aceste anvelope speciale, dezvoltate si construite de Goodyear, sunt rezultatul colaborarii continue si a puternicului parteneriat pentru echipare originala pe care Goodyear il are cu producatorul de camioane de top Volvo Trucks. Anvelopele Goodyear The Iron Knight au ajutat camionul de 4,5 tone si 2.400 de cai putere sa atinga o medie de viteza de 169,09 km/h in cursa de 1.000 de metri cu start de pe loc. The Iron Knight a doborat de asemenea recordul pe distanta de 500 de metri, cu o viteza medie de 131,29 km/h. Daca aceste rezultate nu sunt suficient de impresionante, in timpul stabilirii celor doua recorduri, camionul Iron Knight a atins o viteza maxima de 276 km/h.

Tehnologia pentru aceste anvelope de camion unice produse de Goodyear pentru noul record de viteza are la baza experienta castigata in cursele de camion. Carcasele folosite pentru anvelopele destinate doborarii acestor recorduri sunt carcase standard de ultima generatie de la Goodyear, precum cele folosite in fiecare zi pe drumurile europene. Noile recorduri de viteza obtinute cu ajutorul anvelopelor Goodyear demonstreaza dominatia Goodyear in materie de tehnologie in industria transportului rutier.

Anvelopele Goodyear The Iron Knight 315/70R22.5 pentru axa de directie au la baza anvelopele Goodyear Truck Racing, care sunt folosite de catre toate camioanele care concureaza in Campionatul European de Curse de Camioane organizat de Federatia Internationala de Automobilism (FIA). Anvelopele 495/45R22.5 pentru axa de tractiune sunt capabile sa suporte un cuplu motor incredibil ca cel pe care il dezvolta camionul Iron Knight. Ambele anvelope sunt construite pe carcasele anvelopelor de camion standard de la Goodyear, care au un compus special dezvoltat pentru banda de rulare si un profil deosebit al benzii. Anvelopele de record mondial, Goodyear The Iron Knight, au inscriptionate pe peretele lateral insemne speciale.