Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

CFR SA deschide noi santiere feroviare

postat 25 iul. 2016, 00:25 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:39 ]
Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a finalizat lucrarile de reparatii pentru ridicarea restrictiilor de viteza pe sectia CF Bucuresti Nord-Videle, intre statiile Gradinari - Vadu Lat, Jilava - Varteju si racordare statia Jilava. Programul pentru imbunatatirea conditiilor de circulatie continua cu lucrarile de intretinere si reparatii curente pe alte intervale de statii de pe raza regionalelor Iasi, Brasov si Constanta. Valoare totala estimata a lucrarilor programate a se executa in perioada urmatoare este de 10,2 milioane lei, sursa de finantare fiind asigurata din fonduri de la bugetul de stat.

Pe raza Regionalei CF Iasi vor demara in perioada urmatoare lucrari de reparatii la instalatiile de dirijare a traficului (CED/BLA) pe intervalele de statii Faraoani-Valea Seaca, Vama - Prisaca Dornei, si in statiile Bacau, Cristesti, Campulung Est, Vama, lucrari in valoare de 2,07 milioane lei, care vor contribui la cresterea sigurantei si a gradului de confort. De asemenea, tot pe raza acestei regionale s-a emis ordinul de incepere a lucrarilor de reparatii in vederea ridicarii restrictiilor de viteza in valoare totala de 2,48 milioane lei. Segmentele de cale ferata unde se deschid santierele feroviare sunt: Magura Ilvei - Ilva Mare (km 22+292-22+852), Sadova - Pojorata (Km 74+350-75+150), Nicolina - Ungheni Prut Socola Triaj - Socola Marfuri (Km 414+665-416+283), Pascani - Ruginoasa si in statia Veresti.

Pe raza Regionalei CF Brasov s-au lansat proceduri de licitatie in valoare de 3,68 milioane lei pentru lucrari de reparatii la linii si aparate de cale in vederea ridicarii restrictiilor de viteza pe linii directe din statia Stanceni si pe intervalele de statii Podul Olt - Talmaciu - Selimbar (km 372+000-387+300) si Predeal - Timisul de Sus (km 144+500-145+200).

Pe raza Regionalei CF Constanta a fost semnat contractul in valoare de 1,97 milioane lei, pentru lucrari de reparatii la componentele infrastructurii feroviare care au drept scop ridicarea restrictiilor de viteza pe linii curente, directe si din statii pe intervalul Palas - Constanta Port B (Km 0+000-6+500).

Lucrarile de reparatii se vor executa in cursul acestui an, in paralel cu asigurarea traficului in conditii optime pe toate segmentele de cale ferata mentionate si au drept scop imbunatatirea conditiilor de calatorie prin cresterea vitezei de circulatie si a gradului de confort.