Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Circulatie fara restrictii pe Autostrada Orastie-Sibiu

postat 22 ian. 2017, 23:21 de Cargo Magazin   [ actualizat la 22 ian. 2017, 23:22 ]
Restricția de pe Autostrada Orăștie - Sibiu a fost ridicată. Reparațiile de pe Orăștie-Sibiu, sectorul cuprins între km 286+400 si km 286+650, Sălişte – Sebeş au fost executate cu ajutorul instalațiilor cu infraroșu specifice reparării gropilor izolate. Acestea se folosesc în special în sezonul rece, la temperaturi scăzute de până la -25 grade C, -30 
grade C. Tehnologia constă în încălzirea mixturii de până la 160 grade C, dar și în încălzirea părții carosabile. Astfel, mixtura topită la 160 grade C se așează și se cilindrează, prin eliminarea apei, apoi se omogenizează în așa fel încât să nu existe riscul ca pe viitor plombele să sară sau ca apa să se infiltreze din nou.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere precizează că, având în vedere situația lotului 3 al autostrăzii Orăștie - Sibiu, Compania a demarat, anul trecut, procedura pentru realizarea unei expertize. Aceasta a fost, ulterior, anulată, deoarece unicul ofertant nu a depus garanția de participare în conforminate cu prevederile legale și astfel expertiza, care urma a fi efectuată inițial, nu a mai fost finalizată.

În acest moment și având în vedere situația acestui tronson, directorul general al Companiei a solicitat demararea de urgență a procedurii pentru realizarea expertizei întregului lot, pentru preîntâmpinarea eventualelor probleme și pentru păstrarea siguranței circulației. Menționăm că, în continuare, Compania va monitoriza permanent întregul tronson de autostradă, realizand inspecții si rapoarte lunare până la finalizarea expertizei întregului lot.