Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

CNADNR confirma reabilitarea A2 Drajna-Lehliu

postat 21 iul. 2016, 02:40 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 aug. 2016, 13:04 ]
Dupa ce mai multe institutii de presa au anuntat ca 40 de km din autostrada A2, mai precis tronsonul Drajna-Lehliu, vor fi inchisi in aceasta vara pentru reabilitare, CNADNR a confirmat ca a alocat fondurile necesare pentru demararea lucrarilor. In acest sens a fost realizata o expertiza tehnica care ofera solutia de reabilitare.

Tronsonul Drajna-Lehliu a fost dat in folosinta in anul 2007, durata de viata a lucrarilor existente fiind de 6 ani. Costul lucrarilor se ridica la valoarea de aproximativ 46,5 milioane lei, lucrari necesare conform expertizei care constau in frezarea straturilor asfaltice pe o grosime de 12 cm si realizarea straturilor de legatura si a celui de uzura.

"Reabilitarea acestui tronson este foarte necesara. Avand in vedere ca procesul de licitare la noi ar putea dura conform prevederilor legale pana la 120 de zile, am alocat fonduri pentru DRDP Constanta astfel incat aceasta sa inceapa procedura de licitare a proiectului cat mai curand. Cu scuzele de rigoare, cerem intelegere din partea participantilor la trafic, insa drumul necesita o interventie cat mai rapida. Ne asteptam conform estimarilor noastre ca traficul in perioada estivala sa nu fie afectat, dar in momentul in care vom fi gata sa lucram, impreuna cu Politia Rutiera vom incerca sa gasim solutia cea mai buna astfel incat traficul rutier sa fie cat mai putin afectat", a declarat directorul general CNADNR, Catalin Homor.