Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

CNADNR grabeste studiul de fezabilitate al autostrazii Sibiu - Pitesti

postat 22 iul. 2016, 06:01 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:20 ]
CNADNR anunta ca incepand de astazi vor fi mobilizate suplimentar 6 utilaje mecanizate, 2 utilaje semimecanizate si 1 penetrometru necesare studiilor geotehnice aferente elaborarii Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu - Pitesti. In prezent se executa foraje pe Sectiunea 1 Sibiu - Boita (15 km) si Sectiunea 5 Pitesti - Curtea de Arges (32,5km).

Pana astazi au fost realizate, pe Sectiunea 1 Sibiu - Boita 120 de foraje/investigatii geothnice din 199 estimate, iar pe Sectiunea 5 Pitesti - Curtea de Arges 219 de foraje/investigatii geothnice din 350 estimate. Finalizarea forajelor, testelor de laborator si intocmirera studiului geotehnic pe Sectiunile 1 si 5 este estimata pentru luna iulie a acestui an.

Dupa realizarea forajelor si sondajelor pe fiecare sectiune in parte se vor face analize de laborator care vor sta la baza intocmirii studiului geotehnic. Studiul geotehnic impreuna cu studiile de trafic, hidrologic, topografic, arheologic, de impact asupra mediului, analiza cost -beneficiu, etc vor sta la baza intocmirii studiului de fezabilitate final.

"Asa cum am promis, voi monitoriza minutios fiecare pas, astfel incat, la sfarsitul acestui an sa avem finalizat Studiul de Fezabilitate necesar realizarii autostrazii Sibiu - Pitesti. Solicit celor implicati in revizuirea Studiului de Fezabilitate sa se mobilizeze la capacitate maxima pentru asigurarea derularii contractului in conditiile stabilite. Am transmis, atat colegilor care se ocupa de proiect, cat si prestatorului ca este foarte important sa urmarim doua lucruri: calitatea lucrarilor si respectarea termenelor", a declarat Catalin Homor, Directorul General al CNADNR SA.