Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Concept hibrid Volvo pentru transporturi pe distante lungi

postat 28 feb. 2017, 01:39 de Cargo Magazin   [ actualizat la 28 feb. 2017, 01:39 ]
Volvo Trucks a dezvoltat primul sau vehicul hibrid destinat aplicatiilor pe distante lungi. In combinatie cu celelalte imbunatatiri aduse camionului, reducerea consumului este de aproximativ 30%. 
Volvo Concept Truck a fost prezentat prima data in mai 2016, iar acum producatorul a adus noi imbunatatiri modelului, pe langa cele legate de aerodinamica, rezistenta la rulare si reducerea greutatii: un sistem de propulsie hibrid.

Acesta recupereaza energia cinetica la coborarea pantelor sau in timpul franarilor. Energia recuperata este stocata in bateriile camionului si folosita apoi pentru propulsie 100% electrica pe portiunile plate. Conceptul dispune si de o versiune imbunatatita a sistemului I-See, dezvoltata special pentru sisteme de propulsie hibrid.

In operatiunile de transport pe distante lungi se estimează ca hibridizarea va permite nefolosirea motorului diesel pana la 30% din distanta parcursa. Aceasta va aduce economii de consum suplimentare de 5-10%, in functie de tipul vehiculului, specificatiile acestuia si ciclul operational. Camionul poate circula in modul complet electric pana la 10 kilometri, permitand operarea in zone cu restrictii de emisii sau zgomot.