Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

COTAR: Portbagajul, mai important ca modificarea legii RCA

postat 21 iul. 2016, 06:36 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 08:01 ]
COTAR a emis astazi un comunicat de presa in care se spune ca este de neinteles de ce Executivul s-a grabit sa dea astazi OUG pentru reglementarea volumului portbagajului taximetrelor care ajung la Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti, dar amana sa dea o Ordonanta de Urgenta pentru Legea privind RCA.

Patronatele din Transporturi au purtat negocieri cu ASF si cu Guvernul Romaniei, de pe 17 decembrie 2015, si s-a cerut in repetate randuri o lege prin care sa fie stopata scumpiriea politei de asigurari obligatorii RCA. Proiectul de modificare a legii RCA a plecat de la ASF catre Ministerul Finantelor cu trei saptamani in urma, pentru ca Executivul sa emita ordonanta de urgenta cu acest proiect agreat de catre toti partenerii: transportatori, reprezentanti ai ASF si ai Ministerului Finantelor Publice.

"Am cerut public acest lucru si am crezut ca se va rezolva, pentru ca fiecare zi care trece inseamna bani multi pe care noi ii platim in plus firmelor de asigurari. De asemenea, noi am cerut ieri, in Comisia de Dialog Social de la Ministerul Transporturilor, domnului Secretar de Stat Marius Humelnicu, introducerea unui articol in Ordonanta de Urgenta votata astazi de Guvern, care ar trebui sa reglementeze mai bine interventia Politiei in activitatea neautorizata, dar se pare ca nu a fost o urgenta pentru ei. Acest articol a fost solicitat si de Ministerul de Interne si de patronatele din Transporturi. Desi era foarte important, pentru a stopa transporturile ilegale, si acest articol a fost ignorat, la fel ca si ordonanta pentru RCA, considerandu-se mult mai urgenta problema volumului portbagajului taximetrelor care ajung la Aeroportul Henri Coanda", a declarat Vasile Stefanescu, presedintele COTAR.

Articolul referitor la volumul portbagajului taximetrelor care ajung pe Aeroportul International Henri Coanda a fost introdus in Legea 38/2003 in 2010, cand unele firme au pierdut licitatiile cu aeroportul, insa nu s-a aplicat pana anul trecut. "Acest articol trebuia sa fie scos din lege pentru ca a fost introdus atunci cand un consilier al Comisiei de Industrii si servicii si cativa deputati au avut interesul sa faca aceasta modificare, in favoarea "unor interesati "care pierdusera licitatia de acces pe aeroport in anul 2010", mai explica Vasile Stefanescu.