Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Cum se plateste corect taxa de trecere de la Fetesti

postat 20 iul. 2017, 23:15 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 20 iul. 2017, 23:18 ]
Pentru circulația pe podurile peste Dunăre între Fetești și Cernavodă, situate pe autostrada A2 București - Constanța, trafiful de trecere trebuie să fie achitat pentru numărul de înmatriculare al vehiculului care tranzitează stația de taxare Fetești. Trebuie acordată o atenție sporită la datele pe care le furnizati sau le transmiteti prin SMS, în special la corectitudinea numărului de înmatriculare, atunci când efectuaţi plata tarifului de trecere.

Este foarte importantă verificarea datele înscrise de distribuitorii autorizați în „copia client” pe care trebuie să o semneze, respectiv numărul de înmatriculare, numărul de identificare (seria șasiu), valoarea tarifului (ex. 13 lei pentru o trecere cu autoturismul), numărul de treceri, perioada de valabilitate (12 luni de la data achitării).


Plata prin SMS se realizează prin patru mesaje alternative, câte două transmise și două primite, ultimul mesaj (al patrulea) primit conținând confirmarea plății și seria peajului pentru tariful achitat. 
Introducerea eronată a numărului de înmatriculare conduce la aplicarea amenzii contravenționale.

În cazul în care nu se primește mesajul de confirmare a plății cu seria peajului, recomandăm să se efectueze plata prin alte sisteme:
- pe site-ul CNAIR www.erovinieta.ro dedicat unor astfel de plăți (inclusiv pentru rovinietă);
- la distribuitorii autorizați (lista completă se poate vedea pe site-ul CNAIR la adresa www.cnadnr.ro, secțiunea produse/servicii-peaj-puncte de distributie

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere reamintește că a pus în funcțiune portalul web www.erovinieta.ro prin intermediul căruia se pot achita online tariful de utilizare (rovinieta) și tariful de trecere (peajul) peste podurile dunărene de la Fetești - Cernavodă, se pot verifica plățile efectuate și perioadele de valabilitate, precum și trecerile prin stația de taxare Fetești (pe benzile marcate „e-tarif”).

Recomandăm conducătorilor auto ca achitarea tarifului prin SMS să nu se realizeze în timp ce conduc vehiculul, existând riscul major de producere a unor evenimente rutiere nedorite, cu posibile consecințe dezastruoase, până la pierderea de vieți omenești. Pentru evitarea unor astfel de accidente, utilizatorii sunt sfătuiți să oprească în locurile special amenajate amplasate de-a lungul autostrăzii A2 sau după ce ajung la destinație ori la prima oprire de relaxare.