Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Daimler a inceput productia cutiei automate 9G-TRONIC la Sebes

postat 21 iul. 2016, 03:15 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 03:45 ]
 
Subsidiara Daimler din Romania, Star Assembly, a lansat productia cutiei de viteze automata cu noua trepte 9G-TRONIC. Astfel, Daimler isi extinde activitatile de productie a cutiilor de viteze de la Sebes, dupa investitii totale de peste 300 de milioane de euro, care au produs inca 1.000 de noi locuri de munca in cadrul filialei din Romania.

Noua incinta de productie corespunde, din punct de vedere al suprafetei, unui numar de aproximativ zece terenuri de fotbal. La efectuarea lucrarilor de constructii s-au utilizat aproximativ 500 de kilometri de cabluri si 5.000 de tone de metal. In prezent, Daimler are, in cadrul filialelor din Romania, Star Transmission si Star Assembly, in cele doua puncte de lucru disponibile, peste 1.800 de angajati.

"Prin extinderea activitatilor de productie a cutiilor de viteze la Sebes, dispunem de posibilitatea de a acoperi mai flexibil si mai eficient suplimentarea cererii de cutii automate. Extinderea productiei de cutii de viteze in Romania reprezinta o completare optima pentru activitatea noastra globala de fabricarea a sistemelor de tractiune, cu sediul principal in Unterturkheim", a declarat Markus Schafer, membru al Consiliului de administratie al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil pentru productie si Supply Chain Management.

Mercedes-Benz asigura fabricarea cutiilor automate de viteze in cadrul unei structuri flexibile, cu reprezentanta din Unterturkheim ca fabrica principala, iar lucrarile de montaj pentru cutiile de viteze sunt efectuate in Romania. Personalul din cadrul filialei din Romania a beneficiat de instruire intensa in cadrul unui program de calificare care a durat mai multe luni si a fost organizat in cadrul productiei de cutii de viteze de la Unterturkheim pentru a se familiariza cu toate procesele de montaj.

9G-TRONIC este prima cutie automata de viteze cu noua trepte disponibila la nivel mondial pentru modelele premium cu tractiune spate, integrala, hibrid sau hibrid Plug-In si se impune prin confortul remarcabil de antrenare si procesele de cuplare aproape imperceptibila a treptelor de viteza. In anii urmatori, 9G-TRONIC va fi utilizata pentru aproape toate seriile Mercedes-Benz cu motorul montat longitudinal.