Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Doar taximetristii autorizati mai pot prelua curse de la aeroportul Otopeni

postat 21 iul. 2016, 03:21 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 03:32 ]
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a anuntat ca, incepand de la 1 aprilie 2016, la Aeroportul Henri Coanda au acces doar autoturismele taxi care respecta toate normele legale si ai caror soferi au obtinut din partea institutiilor abilitate ale statului toate autorizatiile necesare pentru desfasurarea in legalitate a activitatii in regim de taxi la aeroport.

CNAB a informat din luna iunie 2015 societatile care detin terminalele pentru comenzi taxi in Aeroportul Henri Coanda cu privire la aplicarea acestor masuri. Potrivit prevederilor legale, pentru a primi legitimatie de acces in aeroport, autovehiculul taxi trebuie sa aiba volumul portbagajului de 500 de litri. De asemenea, se interzice accesul soferilor de taxi care au cazier judiciar si este obligatorie obtinerea unor avize ale institutiilor statului (Politia Transporturi Aeriene, Politia de Frontiera).

"In acest moment, aproximativ 500 de taximetristi au indeplinit deja toate conditiile pentru a-si desfasura activitatea la Aeroportul Henri Coanda si pot prelua pasageri fara nici o restrictie", informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.