Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

DPD: 90% dintre plicurile livrate sunt trimise de companii

postat 25 iul. 2016, 02:01 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:55 ]
Livrarile de plicuri prin DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de coletarie si curierat expres, sunt generate, cu precadere, de persoanele juridice. De asemenea, in medie, una din cinci livrari facute de compania de curierat este pentru plicuri, iar majoritatea lor sunt expediate de furnizori de servicii, respectiv banci.

Trimiterea de plicuri a reprezentat, in cazul DPD Romania, circa 19% din totalul livrarilor DPD realizate in primele 5 luni ale anului. Restul de 81% din volumul total de livrari DPD de la inceputul lui 2016 a fost generat de colete. Din totalul plicurilor expediate, clientii persoane juridice au generat cele mai multe expedieri, atat in prima parte a lui 2016, cat si in cursul anului trecut.

Si in 2015 volumele au fost similare. Astfel, 21% dintre livrarile companiei de anul trecut au fost pentru plicuri, iar 79% au fost colete.

"Clientii nostri persoane juridice au un aport de circa 90% din totalul trimiterilor de plicuri. Cele mai multe livrari pe acest segment sunt generate de furnizorii de servicii, care trimit facturi, de jucatorii din sectorul financiar-bancar, care expediaza contracte sau alte documente catre clientii lor, si de companiile de telecomunicatii. Pe segmentul livrarilor de colete, clasamentul este condus de companiile care activeaza in sectorul de fashion, magazinele online, jucatorii din IT&C si cei din industria telecom", declara Lucian Aldescu, CEO DPD Romania.