Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

DPD, crestere de 30% a coletelor externe

postat 25 iul. 2016, 00:10 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:30 ]
Romanii au trimis, de la inceputul anului si pana in prezent, cu 30% mai multe colete in strainatate fata de aceeasi perioada din 2015, potrivit DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de coletarie si curierat expres. Majoritatea livrarilor din Romania in strainatate au fost catre Ungaria, Germania, Marea Britanie si Italia. Pe fondul rezultatelor inregistrate pana acum, compania estimeaza ca volumul pachetelor expediate de romani peste hotare va creste cu minim o treime la nivelul intregului an, comparativ cu 2015.

Locuitorii din regiunea Bucuresti - Ilfov sunt cei care trimit cele mai multe colete in strainatate, circa 73,5% din totalul livrarilor internationale ale DPD Romania. Acestia sunt urmati de clujeni, cu aproximativ 6,5% din colete, timisoreni, cu peste 2,5%, ieseni, cu 1,8% din total, si brasoveni, cu o pondere de circa 1,4%.

In ceea ce priveste tarile in care s-au trimis cele mai multe pachete din Romania, de la inceputul anului si pana in prezent, Ungaria conduce clasamentul, cu peste 22,5% din livrarile internationale ale DPD Romania. A doua tara in care s-au expediat cele mai multe colete este Germania, cu aproape 14% din total, urmata de Marea Britanie si Italia, fiecare cu o pondere de circa 7% dintre pachetele expediate din Romania, si Franta, cu peste 5% dintre livrari. Potrivit companiei, aceste ponderi se vor pastra pana la finele anului.

Coletele expediate de romani la nivel international cantaresc, in medie, 9 kilograme, iar majoritatea exporturilor facute de persoanele fizice constituie obiecte personale, conform datelor companiei.