Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

DPD: Datele de livrare incomplete sau eronate, principalele motive pentru care coletele se intorc in depozit

postat 21 iul. 2016, 05:55 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 04:07 ]
Romanii care trimit colete in tara sau in strainatate nu completeaza intotdeauna detaliile de livrare, ingreunand astfel procesul de expediere si afectand performanta serviciului. Astfel, datele DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de coletarie si curierat expres, arata ca 2% dintre coletele trimise au informatiile de livrare gresite sau incomplete. Potrivit companiei, doar 56% dintre expeditorii sau destinatarii livrarilor interne si, respectiv, 82% dintre cei din afara tarii revin si solicita retrimiterea pachetelor furnizand toate detaliile necesare.

Datele de livrare sunt esentiale pentru ca procesul de curierat sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Insa, circa 2% dintre romanii care trimit colete nu mentioneaza toate informatiile necesare si ingreuneaza astfel performanta serviciului de curierat. 95% dintre erori se regasesc in adresele coletelor expediate de jucatorii din segmentul B2C si doar 5% din total apar in cazul livrarilror din sfera B2B, potrivit datelor DPD Romania.

Desi gresesc datele de livrare, expeditorii sau destinatarii revin si ofera informatii suplimentare, respectiv solicita reluarea livrarii expeditiilor cu adresa gresita sau incompleta, doar pentru 56% din livrarile interne si pentru 82% dintre pachetele trimise pe plan international, conform companiei.

"De cele mai multe ori, adresele nu sunt gresite, ci incomplete, atat pentru livrarile la domiciliu, cat si pentru cele in cladiri de birouri sau sedii de companii. Cei care vor sa primeasca produsele acasa fie nu mentioneaza codul de acces in scara sau numarul interfonului, fie precizeaza doar strada, numarul, blocul si apartamentul, si omit informatiile legate de scara, etaj sau cod postal. Este extrem de important pentru curier sa detina informatiile despre scara imobilului si numarul apartamenentului, detalii care, din pacate, lipsesc frecvent", declara Lucian Aldescu, CEO DPD Romania.