Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

DPD România inaugurează noul centru logistic din București

postat 19 aug. 2016, 02:48 de Cargo Magazin   [ actualizat la 22 aug. 2016, 06:03 ]
București, 19 august 2016 – DPD România, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de coletărie și curierat expres, își extinde capacitatea logistică, inaugurând un nou centru logistic în România. Depozitul are o suprafață de 4.800 mp și este amplasat în Mogoșoaia, în cadrul proiectului logistic LOG.IQ București.

Investiția pentru dezvoltarea și dotarea noului depozit din Bucureşti se ridică la 1,5 milioane de euro și a fost destinată exclusiv amenajării și dotării cu tehnologie şi echipamente de ultimă generaţie, specifice industriei de curierat. Capacitatea noului depozit permite manipularea si sortarea a 70.000 colete pe zi, respectiv 2.000 de paleți pe zi, și acomodarea a 160 de curieri.

”Această investiție are un rol cheie în dezvoltarea business-ului DPD România și face parte din strategia de extindere a capacității logistice la nivel național, pe care am demarat-o încă de anul trecut. Locația a fost aleasă strategic, în special datorită poziționării proiectului, aproape de Capitală și de principalele căi de transport rutier. Depozitul din Mogoșoaia are cele mai moderne soluții logistice la nivel naţional, fiind dotat cu o nouă linie de sortare și manipulare. Acest sistem facilitează sortarea rapidă a unor volume mari de colete şi creşte fereastra operaţională de livrare şi colectare în România”, declară Lucian Aldescu, CEO DPD România.

Potrivit CEO-ului DPD România, dezvoltarea capacității logistice la nivel local este o măsură esențială, odată cu mărirea portofoliului și creșterea volumelor de transport ale clienților existenți. Astfel, compania își va extinde capacitatea logistică și în Sibiu, unde este localizat și hub-ul central DPD România.

Centrul logistic din Sibiu va fi utilizat la capacitate maximă de către DPD începând din toamna acestui an și va permite manipularea a 50.000 colete pe zi, respectiv 4.000 de paleți pe zi.

Despre DPD:

DPD România este parte a DPDgroup, lider european în curieratul rutier. În România, DPD se află în top 3 companii de curierat. Prin tehnologia inovatoare, cunoașterea pieței locale și cele 2 servicii Predict și PalletOne, DPD România oferă cea mai bună experiență de livrare atât expeditorilor, cât și destinatarilor.

Cu o echipă de peste 600 de angajați și francizori și având acces la o rețea europeană de 16.000 de sedii Pickup, DPD România livrează anual 7 milioane de colete.