Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Edenred devine acţionar majoritar al UTA

postat 30 ian. 2017, 22:49 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 ian. 2017, 22:49 ]
Edenred îşi exercită opţiunea de cumpărare care îi permite să achiziţioneze, de la cele două familii fondatoare, 17% din capitalul social al Union Tank Eckstein (UTA), jucătorul numărul doi la nivel european pe piaţa de carduri de combustibil multi-brand, soluţii de plată a taxelor de drum şi soluţii de mentenanţă. Edenred deţinea deja 34% din acţiunile companiei. Prin majorarea participaţiei sale în UTA la 51%, Edenred face încă un pas înainte şi îşi accelerează creşterea în domeniul soluţiilor pentru gestionarea cheltuielilor profesionale. Grupul intenţionează să impulsioneze afacerile UTA în rândul companiilor din Europa, valorificându-şi expertiza în domeniul soluţiilor de carduri de combustibil în America Latină şi propria prezenţă comercială în Europa.

”Acesta este un nou pas în implementarea planului nostru strategic Fast Forward, care este creat pentru a accelera transformarea grupului Edenred în următorii trei ani, punând bazele unor noi surse de creştere profitabilă şi durabilă. Edenred deserveşte în prezent 750.000 de companii în 42 de ţări, iar 43 de milioane de angajaţi folosesc soluţiile noastre într-o reţea de 1,4 milioane de comercianţi. Mai mult decât oricând, ne străduim să aducem valoare adăugată pentru toţi jucătorii din cadrul acestui ecosistem”, a declarat Bertrand Dumazy, preşedinte şi CEO al Edenred.

”Cu Edenred ca acţionar majoritar, după doi ani de partea noastră cu o participaţie minoritară, şi având în vedere succesul primelor noastre iniţiative împreună, suntem încrezători în capacitatea noastră de a dezvolta potenţialul UTA în Europa, prin creşterea cotei noastre de piaţă în segmentul flotelor de vehicule grele şi prin lansarea de noi soluţii pentru flotele de vehicule uşoare în mai multe ţări cheie”, a spus şi Volker Huber, CEO al UTA.