Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Eficienta promotiilor din FMCG creste prin standardizarea solutiilor de implementare

postat 21 iul. 2016, 02:56 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 03:26 ]
Promotiile pentru bunurile de larg consum sunt mai eficiente operational si pot obtine o mai buna performanta in spatiul de vanzare prin standardizarea si cresterea calitatii solutiilor de implementare, potrivit CHEP Romania, subsidiara locala a liderului mondial in servicii de reutilizare prin inchiriere a paletilor.

Potrivit studiilor de piata, anual, in spatiile comerciale din Romania, se deruleaza circa 70.000 de promotii pentru produse de larg consum, iar tendinta este cea de crestere a numarului acestor initiative de marketing.

"In contextul in care ofertele promotionale cresc in diversitate, iar consumul se bazeaza tot mai mult pe impuls, devine mai importanta ca oricand performanta in-store, prin imbunatatirea vizibilitatii produselor in spatiul de vanzare si a experientei de cumparare, cu promotii bine executate si eficiente din punct de vedere operational", a afirmat Gabriel Andronescu, Country General Manager CHEP Romania. "Constatam o crestere a numarului de solicitari pentru paletul tip display - sfertul de palet din plastic folosit ca baza pentru standurile din carton, corelata cu nevoia de a crea o experienta de cumparare cat mai bogata pe metrul patrat si cu nevoia constanta de a optimiza costurile, tendinta observata la toate formatele de magazine", a mai adaugat Andronescu.

Experienta din piete mature a confirmat faptul ca eficienta operationala a promotiilor in spatiul de vanzare se obtine doar printr-o stransa colaborare intre actorii din industria de FMCG - producatorii de bunuri, agentiile de publicitate si producatorii de POSM, furnizorii de servicii logistice si de executie, impreuna cu reprezentantii lanturilor de magazine. Colaborarea permite identificarea unor solutii de standardizare si de eficientizare a intregului proces de dezvoltare si plasare a promotiei in spatiul comercial, cu impact pozitiv pentru fiecare partener din acest lant logistic.