Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Ekol a inaugurat terminalul Ro-Ro Yalova, cel mai modern din Europa

postat 9 oct. 2017, 23:10 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 9 oct. 2017, 23:10 ]
Ekol a finalizat terminalul Ro-Ro Yalova, cea mai mare investiție portuară a sa și cea de-a 63-a poartă maritimă a Turciei. După doi ani de construcție și proceduri legale, terminalul este acum funcțional și poate să ajute companiile care fac importuri și exporturi către Turcia, fiind totodată un hub pentru alte destinații, precum Orientul Mijlociu.

Investiția inițială s-a ridicat la valoarea de 40 de milioane de euro. La data de 3 octombrie au intrat în port primele vehicule, iar prima călătorie Ro-Ro a început a doua zi, când nava Ro-Ro QEZBAN, ce aparține de Alternative Transport, a pornit către Trieste (Italia). Ceremonia oficială de inaugurare a Terminalului Ro-Ro Yalova va avea loc în zilele următoare.

Construit în Yalova Topçular pe o suprafață de 80.000 de metri pătrați și cu o capacitate de 500 de remorci, Terminalul Ro-Ro Yalova are un doc cu 2 rampe, scaner cu raze X, un birou vamal, un laborator, birouri de agenții, facilități sociale pentru șoferi, o zonă de depozitare pe termen scurt de 16.000 de metri pătrați și un depozit ADR.

Până acum, Ekol și-a desfășurat toate operațiunile externe din Portul Haydarpașa. Din acest moment, operațiunile vor fi continuate din Terminalul Ro-Ro Yalova, care va ține departe de traficul din Istanbul peste 100.000 de remorci. Terminalul va determina înlăturarea ineficiențelor operaționale cauzate de timpul pierdut în traficul urban. 

Terminalul Ro-Ro Yalova va îmbunătăți eficiența operațiunilor, ajutând producătorii, dar și transportatorii, să economisească timp și resurse financiare. Totodată, va contribui semnificativ la protecția mediului. Reducând timpul de transport pe cale rutieră, va economisi 1,5 milioane de litri de combustibil și parcurgerea a 4 milioane de kilometri pe șosea, va reduce emisiile de dioxid de carbon cu până la 3,7 milioane de kilograme și deșeurile periculoase cu până la 12.000 de kilograme.