Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Ekol stabilește o nouă conexiune feroviară block train între Belgia și Italia

postat 26 sept. 2017, 23:16 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 26 sept. 2017, 23:16 ]
Cu doar trei săptămâni în urmă, Ekol Logistics a anunțat lansarea unui nou serviciu feroviar pe trenuri bloc între Budapesta și Koln, fiind prima soluție feroviară Ekol pentru coridorul Est-Vest. Acum, compania anunță lansarea unui alt serviciu de tip block train care va lega Zeebrugge (Belgia) de Trieste (Italia). Această nouă conexiune este o dovadă a expansiunii rețelei Ekol în coridorul Sud-Nord, menită să creeze legături între piețele strategice pe care compania operează.

“Continuăm să implementăm strategia noastră de a oferi din ce în ce mai multe conexiuni intermodale în Europa. Am conectat Marea Mediteraneană cu Marea Baltică prin serviciul feroviar Trieste-Kiel începând cu Ianuarie 2017, iar acum suntem foarte încântați să le oferim clienților noștri o nouă conexiune directă între Marea Mediteraneană și Marea Nordului. Acest nou block train va fi primul tren direct ce va conecta Turcia, Iran și Orientul Mijlociu cu Benenelux, Franța și Marea Britanie (Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda) într-o manieră complet ecologică, fără a folosi un singur șofer”, a declarat Alaa Jennane, Director de Dezvoltare a Afacerii al Ekol.

Trenul va pleca din terminalul EMT Trieste de două ori pe săptămână . Această nouă soluție permite transportarea diferitelor tipuri de echipamente, precum mega trailere, containere și cutii mobile. Acest serviciu va fi operat de Hupac și este estimat un număr de 5,000 de transporturi pe an pentru Ekol.