Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

EMT Madrid comanda 82 de autobuze Mercedes-Benz cu gaz natural

postat 25 iul. 2016, 00:28 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:37 ]
EMT, operatorul de transport in comun din Madrid, este un utilizator cu traditie al tehnologiilor inovatoare folosite pentru autobuzele sale. Pana acum, utilizarea autovehiculelor pe baza de gaz natural a facut posibila reducerea emisiilor cu peste 80%. Comandand 82 de autobuze Mercedes-Benz Citaro NGT (Natural Gas Technology), compania municipala de transport EMT Madrid (Empresa Municipal de Transportes de Madrid), continua sa mizeze cu toata increderea pe tehnologia prietenoasa cu mediul inconjurator.

Autovehiculele comandate sunt 40 de autobuze articulate Mercedes-Benz Citaro, alimentate cu gaz natural, cu o lungime de 18 metri si 42 de autobuze rigide Mercedes-Benz alimentate de asemenea cu gaz natural, cu o lungime de 12 metri. Noul Citaro NGT echipat cu motor pe baza de gaz natural stabileste noi standarde in ceea ce priveste interactiunea cu mediul inconjurator si gradul de confort. Este aprobat fara restrictii pentru utilizarea gazelor naturale din surse regenerabile, conform DIN 51624. Acest lucru face ca amprenta de carbon sa fie si mai mica, deoarece functionarea autobuzelor cu gaz natural este practic neutra din punct de vedere al dioxidului de carbon.

In plus, nivelul de zgomot al motorului cu gaz natural este considerabil mai mic decat cel al unui motor diesel. In functie de conditiile de drum, emisiile de zgomot sunt cu pana la 4 dB mai mici, mai precis nivelul de zgomot perceput este aproape redus la jumatate. Ambii factori - emisii diminuate de CO2 si nivel de zgomot limitat - recomanda noul Citaro NGT in special pentru servicii prestate in centrul oraselor aglomerate, precum si zone rezidentiale sau cartiere vechi ale oraselor, vizitate de un numar mare de turisti. La Madrid, noile autobuze Mercedes-Benz cu gaz natural comprimat vor functiona in oras, inclusiv pe una dintre cele mai importante strazi ale capitalei, Paseo de la Castellana, situata in centru.