Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Fabrica Ford de la Craiova, aproape de lansarea productiei noului model EcoSport

postat 15 feb. 2017, 23:36 de Cargo Magazin   [ actualizat la 15 feb. 2017, 23:37 ]
Fabrica Ford de la Craiova se apropie din ce în ce mai mult de lansarea producției noului model EcoSport, care este planificată pentru această toamnă. Transformarea din interiorul fabricii a început deja și modificări importante au fost realizate în timpul perioadei de remont din iarna în două secții principale ale fabricii, și anume „Montaj General” și „Caroserii”. Aceste modificări fac parte din investiția suplimentară de 200 de milioane de euro anunțată de Ford în luna martie a anului trecut pentru a fabrica noul SUV compact EcoSport la Craiova.

Secția „Caroserii”, unde în prezent funcționează 320 de roboți pentru a sprijini producția B-MAX, trece acum prin schimbări semnificative, deoarece 190 de noi roboți multifuncționali sunt în curs de instalare, iar acest lucru va avea contribuții cantitative și calitative majore asupra produsului final. Aproape jumătate din investiția anunțată pentru lansarea producției modelului EcoSport este folosită în secția „Caroserii”, care este una dintre cele mai avansate secții din punct de vedere tehnologic din sistemul de producție Ford pe plan global.

Alte schimbări relevante au fost aduse în secția „Montaj General”, acolo unde acum se produce un B-MAX la fiecare 100 de secunde. Aici, linia de „Finiție” ( Trim) a fost extinsă, lăsând loc noilor stații de lucru necesare pentru fabricarea modelului EcoSport. De asemenea, conveyorul cu lanț de la nivelul median a fost extins cu 20-30 metri și a fost instalat un nou elevator modern, simplu și fiabil.