Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Faurecia inaugureaza a cincea fabrica in Romania

postat 29 mar. 2017, 04:11 de Cargo Magazin   [ actualizat la 29 mar. 2017, 04:12 ]
Faurecia continuă extinderea în România prin deschiderea unei fabrici în județul Argeș, comuna Căteasca. Urmare a acestei noi investiții, compania a ajuns să dețină 5 fabrici în România: la Tălmaciu (Scaune Auto), Craiova (Sisteme de Control a Emisiilor), Mioveni (Sisteme de Interior), Râmnicu Vâlcea (Scaune Auto) și pe cea din Argeș (Sisteme de Interior).

Aceasta este printre cele mai moderne unități de producție ale grupului Faurecia. Cei 8 milioane de euro investiți au fost utilizați în construcția efectivă dar și în dotarea cu tehnologii de producție de ultimă generație. Pe o suprafață totală de 14.000 m2, angajații Faurecia produc componente pentru planşa de bord, panouri de uşă şi consola centrală, la standarde de înaltă calitate.

„Suntem cu toții aici pentru a sărbători această reușită a Faurecia în România, dar și la nivelul operațiunilor noastre globale. Fabrica pe care o inaugurăm oficial astăzi este una dintre cele mai moderne unități de producție ale grupului nostru, datorită tehnologiilor utilizate dar și a condițiilor de muncă oferite pentru angajații noștri. În momentul de față avem 370 operatori de producție, specialiști tehnici, coordonatori de echipe și manageri. Până în 2020 vom ajunge la 900 de angajați, urmând a fi create peste 500 de noi locuri de muncă”, a declarat Jean-Michel Renaudie, vicepreședinte executiv, Sisteme de Interior.

Fabrica din Argeș este furnizor pentru unii dintre cei mai importanți producători auto din lume precum Jaguar Land-Rover, Fiat-Chrysler, Volvo, Ford, Peugeot-Citroen și Renault. Componentele auto produse de angajații din Argeș sunt folosite în echiparea unor modele premium ca Range Rover Velar și DS7, noul model de referință al grupului PSA, ambele prezentate la ediția din 2017 a Salonului Auto de la Geneva.

Faurecia activează pe piața din România din anul 2003 și are peste 3.300 de angajați. În 2016, unitățile de producție din România au raportat vânzări totale de 219.3 milioane de euro.