Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Finalistii europeni in competitia Goodyear ThinkGoodMobility

postat 21 iul. 2016, 06:28 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 07:49 ]
Goodyear a anuntat astazi Top 3 din cele peste 70 de proiecte inscrise in competitia ThinkGoodMobility Challenge 2016. Cei din Top 3, studenti din Marea Britanie, Spania si Polonia, vor fi de acum indrumati de experti din intrega Europa si vor intra din nou in competitie pentru marele premiu, o excursie in hotspot-ul inovatiei din Silicon Valley, California, Statele Unite. Competitia "ThinkGoodMobility Challenge" da voce celor care ar putea da o forma mobilitatii viitorului, milenienii.


Juriul competitiei ThinkGoodMobility a fost impresionat de nivelul gandirii, al calitatii si creativitatii majoritatii aplicatiilor depuse. Prin cele 73 de proiecte, participantii au demonstrat ca tinerii din intreaga Europa prevad un vast potential in sistemele de transport flexibile, in vehiculele autonome, in aplicatiile smart, in sistemele de mobilitate virtuala si in managementul oraselor sustenabile.


Top 3 proiecte
Alfonso Gomez (Spania): SmartPark
Artur Zabczyk (Polonia): Distributed Energy Recovery System
Siddartha Khastgir (Marea Britanie): The SASS City concept: Smart Affordable Safe and Sustainable City concept

Tinerii aflati in top 3 vor avea oportunitatea de a-si rafina ideea si conceptul inainte de a intra in finala, avand, pentru aceasta, suportul unei echipe de experti care ii va indruma pentru a-si imbunatati proiectele in urmatoarele directii:
- Cum sa vizualizeze, conceptualizeze si industrializeze ideea;
- Cum sa transforme ideea intr-un produs concret.

Din 15 octombrie 2015 si pana in 30 martie 2016, studentii inscrisi la cursuri universitare din intreaga Europa au fost invitati sa arunce o privire pana in 2025 si sa impartaseasca viziunea lor despre viitorul mobilitatii raspunzand unor provocari precum: aglomerarea, sustenabilitatea, poluarea urbana, interconectivitatea, cresterea populatiei si siguranta rutiera.

Marele castigator al acestei provocari va fi ales din Top 3, de un juriu desemnat, pe 23 mai, orele 17:00 GMT.

"Aceasta provocare vine ca urmare a celei mai recente cercetari: "ThinkGoodMobility Survey", in care tineri din intreaga Europa au indicat faptul ca ei nu doresc sa fie etichetati ca fiind acea generatie care nu a facut nimic si ca sunt in favoarea tehnologiilor mai eco-friendly, mai inteligente si mai sigure. Aceasta provocare le ofera oportunitatea de a veni cu idei si concepte inovative, de impact si fezabile in intampinarea unei mobilitati mai inteligente si mai sustenabile", a spus Carlos Cipollitti, Director General al Centrului pentru Inovare al Goodyear din Luxemburg.