Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Ford EcoBoost 1.0 este din nou Motorul Anului

postat 25 iul. 2016, 00:11 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:29 ]
Motorul Ford EcoBoost de 1 litru a fost votat pentru al cincilea an consecutiv cel mai bun motor din clasa sa, in cadrul competitiei "Motorul International al Anului". Juriul, format din 65 de jurnalisti auto din 31 de tari, a apreciat combinatia reprezentata de dinamica, performanta, economie, rafinament si tehnologie care continua sa reprezinte un standard.

EcoBoost a castigat aceasta clasa a competitiei in fiecare an de la lansarea sa. Anul acesta motorul Ford de 1.0 l EcoBoost a intrecut 32 de motoare concurente, cu 19 mai mult decat in 2012. In mod semnificativ, 2015 a marcat si o crestere a concurentei din partea producatorilor auto globali de motoare cu turbocompresor sub 1 litru, cu injectie directa a carburantului. In 2014, motorul EcoBoost de 1 litru a devenit primul motor declarat per ansamblu Motorul International al Anului de trei ori la rand, iar in 2012 a fost declarat "Cel mai bun motor nou".

"Motorul EcoBoost de 1 litru este un motor revolutionar si in ciuda faptului ca si altii au incercat sa ne urmeze, acesta ramane etalonul nedisputat in clasa sa, in cei cinci ani de la lansarea sa. Spiritul de inovatie continua sa ne impulsioneze pe masura ce folosim aceeasi gandire inteligenta pentru o noua gama de motoare diesel simplificate, eficiente, curate si puternice", a declarat Joe Bakaj, vicepresedinte, Dezvoltarea Produselor, Ford Europa.

Disponibil in versiunile cu 100 CP, 125 CP si 140 CP si chiar 180 CP pe masina de raliuri Ford Fiesta R2, motorul EcoBoost de 1 litru echipeaza modele Ford din 72 de tari. In varianta de 140 CP, motorul are un raport putere-per-litru mai mare decat un Bugatti Veyron. O varianta Formula Ford autorizata pentru trafic echipata cu un motor cu 205 CP a parcurs celebrul circuit de la Nürburgring, din Germania, in 7 minute si 22 de secunde, o performanta care a plasat-o in fata multor supercar-uri, inclusiv unele cu peste 600 CP, ca de exemplu Lamborghini Aventador, Ferrari Enzo si Pagani Zonda.

11 modele, inclusiv Fiesta, EcoSport, B-MAX, Focus, C-MAX, Grand CMAX, Tourneo și Transit Connect, Tourneo și Transit Courier și Mondeo sunt disponibile în Europa cu acest motor premiat. Unul din cinci vehicule noi Ford vandute in Europa in 2015 a fost echipat cu motorul de 1 litru, iar in cazul modelului Fiesta proportia ajunge la 2 din 5 vehicule vandute.