Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Ford inchide primul trimestru pe locul al doilea in topul vanzarilor din Romania

postat 21 iul. 2016, 06:35 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 08:02 ]
Ford se situeaza pe locul al doilea in topul vanzarilor din Romania, cu o cota de piata de 8,33%, conform datelor emise de DRPCIV. Cu 1915 unitati inmatriculate in primele trei luni ale acestui an, Ford inregistreaza o crestere record de 23%, comparativ cu primul trimestru din 2015.

89% din vanzari se datoreaza flotelor, in special intreprinderilor mici si mijlocii, unde Ford a vandut atat vehicule comerciale, cat si autoturisme, in timp ce 11% din vanzari s-au adresat persoanelor fizice care au cumparat in principal autoturisme. Top 3 cele mai bine vandute modele Ford in primul trimestru al acestui an sunt Focus, cu un numar de 446 de unitati, urmat de modelele Transit si Fiesta, cu 346, respectiv 341 de unitati.

In ceea ce priveste vehiculele comerciale, Ford este de asemenea liderul pietei de LCV si MVC, inregistrand o crestere a volumului de inmatriculari de 78% fata de aceeasi perioada a anului trecut, urmand astfel trend-ul european de lider al pietei de vehicule comerciale Ford, conform statisticilor EU 20. Transit Connect a avut rezultate exceptionale pe piata din Romania in primele trei luni ale acestui an, cu o crestere de 33,84% comparativ cu primul trimestru din 2015, in timp ce modelul Transit a inregistrat o crestere a vanzarilor de 30,59% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

"Suntem foarte multumiti de rezultatele primului trimestru din 2016 si suntem increzatori ca vom continua sa lucram la fel de bine cu reteaua noastra de dealeri, pe masura ce ne dorim sa crestem volumele de vanzari si cota de piata. Urmeaza sa lansam noi modele, mult asteptate in Romania, iar cu ajutorul fortei noastre de vanzari intentionam sa ne extindem prezenta la nivel national", a spus Attila Szabo, Directorul General al Companiei Nationale de Vanzari Ford Romania.