Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

FORT: Mentinerea supraaccizei la carburanti poate reprezenta o grava eroare

postat 14 dec. 2016, 01:40 de Cargo Magazin   [ actualizat la 14 dec. 2016, 01:40 ]
FORT solicita actualului Guvern sa respecte prevederile codului fiscal in vigoare si angajamentul asumat si reaminteste public faptul ca masura de introducere a supraaccizei trebuia sa fie functionala doar pana in decembrie 2015, timp in care impactul trebuia masurat si prezentat transparent tuturor celor afectati, persoane fizice si juridice.

”Nu exista nici o motivatie pentru mentinerea acestei masuri aberante si nejustificate sau pentru modificarea codului fiscal in vigoare. Preturile la pompa trebuie sa scada si doar asta trebuie sa fie preocuparea viitorului guvern”, se arata in comunicatul FORT, semnat de Augustin Hagiu.

FORT solicita urgent consultari pe aceasta tema, ocazie cu care sa fie prezentate toate cifrele legate de incasari, impact negativ, utilizarea sumelor, etc.

”Era de asteptat ca anul 2017 sa inceapa la fel de prost pentru piata de transport autohton, greu incercata anul acesta din cauza tarifelor la politele RCA. In cazul in care nu se aplica prevederile codului fiscal referitoare la supraacciza, FORT este pregatita sa reia protestele din Piata Guvernului chiar la inceputul anului”, se mai spune in comunicat.