Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

FORT: OUG pentru modificarea Legii RCA nu rezolva scaderea tarifelor

postat 12 sept. 2016, 00:12 de Cargo Magazin   [ actualizat la 12 sept. 2016, 00:27 ]
Membrii Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT) anunta ca vor protesta prin toate mijloacele legale pentru ca problema tarifelor sa fie considerata esentiala in elaborarea oricarui act normativ. 
Ordonanta de urgenta pregatita de Guvern, similara proiectului de lege RCA dezbatut in Senat saptamana trecuta, aduce imbunatatiri sistemului actual de incheiere a politelor RCA, insa nu rezolva problema de baza adica nu aduce tarifele la valoarea prezentata in raportul Milliman, secretizat de catre ASF.

Ordonanta pregatita de Guvern trebuie sa includa ceea ce Senatul Romaniei a acceptat deja si anume schimbarea modului actual de constructie a tarifului si trecerea de la „jaful” actual practicat de catre asiguratori la sistemul prin care trimestrial ASF construieste un tarif de referinta la care se aplica criterii de risc (Bonus/Malus).

In aceeasi ordonanta, Guvernul trebuie sa limiteze tarifele la valorile prezentate ca fiind reale in raportul Milliman, pentru a salva sectorul de activitate transporturi si pentru a lasa suficient timp astfel incat celelalte modificari ale legii sa treaca prin toate etapele pana sa ajunga sa produca efecte.

Membrii FORT nu vor opri protestele pana cand tarifele nu vor ajunge la normalitate spre exemplu, la un maxim de 5000 ron/an pentru un vehicul de 18 tone.