Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Forumul Roman de Curierat si Servicii Postale

postat 21 iul. 2016, 03:19 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 03:36 ]
    

Impactul fluxului crescut de comenzi catre firmele de curierat, cerintele specifice in ceea ce priveste serviciile de livrare si provocarile logistice generate, barierele platii cu cardul la livrare, precum si posibilitatea implementarii punctelor de pick-up fixe pentru clientii magazinelor online, sunt doar cateva dintre subiectele dezbatute de catre reprezentantii companiilor de curierat si servicii postale, in cadrul celei de-a treia editii a Forumului Roman de Curierat si Servicii Postale, eveniment organizat de GOVNET Conferences cu sprijinul ANCOM, A.O.C.R. si ARILOG.

O piata in continua evolutie si cerinte din ce in ce mai diversificate din partea clientilor, pun pe masa curierilor provocari in fiecare an. Raspunsul la nevoile consumatorilor finali trebuie sa fie unul creativ si prompt pentru mentinerea unei imagini de partener de incredere.

Presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, a vorbit despre provocarea digitala cu care se confrunta curierii: revolutia digitala, preferintele de consum ale utilizatorilor de servicii postale- contrastand intre persoane fizice si persoane juridice, precum si strategia europeana privind o piata unica digitala.

Piata de curierat este in continua crestere, cu un ritm de 10-15 procente anual, piata depasind ca volum 325 milioane de euro in 2015, iar conform declaratiei lui Adrian Mihai, Managing Partner Fan Courier, in piata exista un optimism general al clientilor in ceea ce priveste cresterera activitatii, iar acest lucru se reflecta intr-un volum marit de expeditii: "Firmele isi doresc sa creasca, isi doresc sa investeasca, iar persoanele fizice, prin cresterea salariilor si prin scaderea TVA-ului de anul trecut, au generat o crestere de consum care s-a vazut si in activitatea firmelor de curierat. Eu tot timpul am sustinut ca daca cineva vrea sa urmareasca mersul unei economii dintr-o tara, trebuie sa urmareasca ca indicatori ce se intampla intr-o firma de curierat. Pentru ca tu, curierul, preiei ce iti ofera piata. Iar daca piata ofera mult, inseamna ca si economia acelei tari creste".

Distorsiunile aparute in activitatea unor firme din piata de curierat la finalul anului trecut au creat efecte negative in fluxul operational si logistica curierilor, generand volume nepredictibile de comenzi ce necesita un management de criza: "cand preconizezi o crestere, te pregatesti pentru ea. Cand iti vine nepregatit, creezi disconfort clientilor tai, clientilor noi si un disconfort general in piata, ceea ce nimeni nu cred ca isi doreste, de fapt", adauga Adrian Mihai.

Karla Codrea, CFO la DPD, a confirmat faptul ca s-a simtit o crestere neprevazuta a volumelor in prima parte a anului si in compania pe care o reprezinta: "aceasta crestere a venit dupa perioada de Black Friday, cand capacitatea de livrare oricum a fost marita, iar curierii se asteptau la asta".