Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Gara Pitesti, redeschisa dupa modernizare

postat 22 iul. 2016, 03:54 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 08:51 ]
Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA va informeaza ca miercuri, 18 mai 2016, a fost deschisa pentru publicul calator statia CF Pitesti, gara modernizata la standarde europene in cadrul programului POS-T, cu fonduri europene si de la bugetul de stat, in valoare totala de 46,7 milioane lei.

Cetatenii orasului Pitesti beneficiaza de serviciile si facilitatile unei gari moderne, reabilitata din fonduri europene, in proportie de 85%, si fonduri de la bugetul de stat, in procent de 15%. Gara Pitesti se aliniaza astfel standardelor UE prin siguranta, servicii publice si dezvoltarea capacitatii de transport. Cresterea gradului de siguranta, modernizarea cailor de acces in statie si la peroane pentru toate categoriile de public, imbunatatirea calitatii serviciilor oferite calatorilor, precum si cresterea eficientei activitatii de operare si de intretinere reprezinta principalele avantaje oferite de aceasta moderna statie feroviara.

Cladirea garii dispune de 2 sali de asteptare, 3 case de bilete, dintre care una speciala pentru persoanele cu dizabilitati, sistem modern pentru depozitarea bagajelor, sistem electronic de informare, 5 lifturi si 6 scari rulante care faciliteaza accesul rapid la peroane, precum si 7 spatii destinate serviciilor comerciale. Din gara Pitesti, pornesc zilnic 47 de trenuri de calatori care asigura permanent legatura directa cu Capitala, Craiova, Slatina si Curtea de Arges, dar si legaturi sezoniere cu orasele Constanta, Mangalia, Ramnicu Valcea si Sibiu.

De asemenea, prin noua configuratie gara Pitesti, care beneficiaza de o parcare cu 55 de locuri pentru autovehicule si biciclete, va asigura legatura pietonala intre B-dul Republicii si Cartierul Tudor Vladimirescu.

"Statia Pitesti ofera celor peste 17.000 de calatori, care circula lunar cu trenul, servicii de calitate intr-un spatiu modern de 3.462 mp, adaptat cerintelor actuale. Prin utilizarea fondurilor nerambursabile am reusit sa transformam vechea gara intr-o statie feroviara europeana nu doar prin design, conditii si servicii de calitate, dar si prin asigurarea unui trafic de circulatie care faciliteaza legatura intre Pitesti - Capitala, si retur, din 2 in 2 ore, in intervalul de timp 11.00-22.00", a declarat Marius Chiper, director general CFR SA.