Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Goodyear prezintă anvelopa concept Eagle 360 Urban

postat 7 mar. 2017, 23:17 de Cargo Magazin   [ actualizat la 7 mar. 2017, 23:18 ]
Într-un ecosistem definit de tranziția către vehicule autonome și către o mobilitatea partajată în centrele urbane, Goodyear își propune să revoluționeze interacțiunea dintre anvelope, vehicule și mediul înconjurător prin conceptul Eagle 360 Urban, prezentat la Salonul Internațional Auto de la Geneva.

Anul trecut, odată cu anvelopa concept Eagle 360, Goodyear a prezentat un produs unic, o sferă multi-direcțională care să se potrivească cu solicitările condusului autonom pe măsură ce se solicită niveluri ridicate de confort, siguranță și manevrabilitate. În acest an, cu Eagle 360 Urban, Goodyear împinge limitele și mai departe, țintind să ilustreze o viziune a modului în care ar putea arăta viitorul. Sub umbrela Artificial Intelligence, Goodyear dă acestor anvelope concept un ”creier”. Combinat cu un înveliș bionic și cu o bandă de rulare adaptivă, anvelopa Eagle 360 Urban are abilitatea de a pune cunoașterea în practică.

Realizat dintr-un polimer super-elastic, învelișul bionic al anvelopei are o flexibilitate similară cu cea a pielii umane, ce îi dă posibilitatea de a se îndinde și contracta. Acest strat suplimentar învelește un alt strat făcut dintr-un material cu consistența unei spume, suficient de puternic pentru a rămâne flexibil în pofida greutății vehiculului. Grație acestei flexibilități, elementele de acționare de sub suprafața anvelopei, care acționează ca niște mușchi umani, pot remodela secțiuni individuale de pe supafața anvelopei prefigurând designul benzii de rulare și adăugând ”adâncituri” pentru condiții de vreme umedă sau o bandă de rulare mai lină pentru condiții de vreme uscată. O nouă bandă de rulare cu o pată de contact mai sigură este astfel personalizată.

Când învelișul bionic este deteriorat, senzorii din banda de rulare pot localiza locul în care a fost afectată și înțepată. Anvelopa se rotește pentru a crea o pată de contact diferită. Aceasta reduce presiunea pe locul afectat și lasă procesul de autovindecare să înceapă. Autovindecarea lucrează grație materialelor care sunt special proiectate pentru a pătrunde în locul înțepat. Acestea reacționează fizic și chimic între ele pentru a forma noi legături moleculare și pentru a închide locul înțepat.