Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Goodyear raporteaza rezultate record pe primul trimestru

postat 22 iul. 2016, 01:11 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 08:43 ]
Goodyear Tire & Rubber Co. raporteaza rezultate record pentru primul trimestru al anului 2016. Compania a raportat in 2016 un venit pe segmentul operational record pentru primul trimestru, de 419 milioane de dolari, in crestere fata de cei 388 milioane de dolari obtinuti anul trecut. Cresterea a fost rezultatul unui raport favorabil pret/mix la materiile prime si al impactului volumului mai mare de anvelope. Aceste imbunatatiri au fost compensate partial de deconsolidarea subsidiarei din Venezuela si a cheltuielilor generale si administrative mai mari. Venitul pe segmentul operational, din care se exclude Venezuela, a fost de 366 milioane de dolari in acelasi trimestru al anului trecut.

Venitul net al Goodyear din primul trimestru al anului 2016 a fost de 184 milioane de dolari (68 de centi per actiune). Excluzand anumiti itemi, venitul net ajustat a fost de 195 de milioane de dolari (72 de centi per actiune). Sumele per actiune au fost aproximate.

"Suntem extrem de incantati de performanta puternica pe care am avut-o in primul trimestru al anului. Cererea pentru marcile noastre premium, produse cu valoare adaugata ridicata, este robusta, iar mixul nostru de produs continua sa fie din ce in ce mai bogat, ducand la extinderea marjei de castig. Marginea pe segmentul operational in primul trimestru al anului, de 11,4 procente, a fost in crestere fata de cele 9,6 procente inregistrate cu un an in urma", a spus Richard J. Kramer, presedinte si CEO