Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Grupul GEFCO anunta rezultatele financiare pentru anul 2015

postat 22 iul. 2016, 01:20 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 08:54 ]
Grupul GEFCO, un important jucator in domeniul logisticii industriale si lider european in logistica auto, a generat o cifra de afaceri de 4,2 miliarde euro in anul 2015, cu 3% mai mult fata de 2014. "GEFCO a obtinut rezultate bune in 2015, avand in vedere instabilitatea economica la nivel global, si a reusit sa isi consolideze si mai mult pozitia sa ca furnizor de solutii de logistica la nivel global. Grupul si-a extins prezenta internationala in cateva noi tari si a achizitionat compania olandeza IJS Global, marindu-si in acelasi timp atat ofertele pentru expedierea de marfuri, cat si portofoliul de clienti. Consider performanta Grupului drept o dovada tangibila a increderii oferite de clientii nostri expertizei GEFCO: ei stiu cat de mult se implica echipele GEFCO in valorificarea fiecarei etape a lantului logistic", spune Luc Nadal, Presedinte al Consiliului de Administratie a Grupului GEFCO.

In anul 2015, Grupul GEFCO a obtinut o cifra de afaceri de 4,2 miliarde euro, cu 3% mai mult fata de 2014. Pe parcursul a trei ani, Grupul a produs un flux de numerar liber de 173 milioane euro, cu putine datorii, fapt ce demonstreaza o situatie financiara stabila. Planul de performanta initiat la mijlocul anului 2014 pentru a creste flexibilitatea costurilor alaturi de modelul de afaceri al Grupului bazat pe un numar redus de active au contribuit la gestionarea eficienta a costurilor de catre companie. intre timp, GEFCO a continuat sa isi mareasca portofoliul de clienti si a obtinut o crestere de 9.5% a profitului, alaturi de clientii industriali la nivel international.

Profitul operational este mai mic fata de cel din anul precedent (-18%). Principalele motive pentru acest regres sunt scaderea pretului la petrol, criza economica ce a lovit puternic tari precum Rusia si Brazilia si dificultatile pe care le-au infruntat producatorii auto din America Latina si Rusia.

In final, eforturile constante ale echipelor GEFCO au pus bazele unei dezvoltari sustenabile si au permis Grupului GEFCO sa isi mentina pozitia in top 10 integratori de logistica din Europa si cea de numarul unul in Europa pentru logistica vehiculelor finite.