Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Grupul MOL este Cea Mai Buna Companie Downstream a Anului

postat 18 sept. 2016, 23:26 de Cargo Magazin   [ actualizat la 18 sept. 2016, 23:26 ]
Castigatorii editiei din acest an a Premiilor Petroleum Economist au primit trofeele in cadrul unei ceremonii care s-a desfasurat la Banking Hall, in Londra, in prezenta reprezentantilor a numeroase companii din domeniul energiei. Premiul Cea Mai Buna Companie Downstream confirma implementarea unei strategii de afaceri clare, atingerea obiectivelor de afaceri, angajamentul asumat pentru dezvoltarea angajatilor precum si strategia inovativa de abordare a provocarilor de business.

Ferenc Horváth, Vice-presedinte Executiv al Grupului MOL, responsabil de segmentul Downstream, a declarat: “Suntem onorati sa primim acest premiu atat de prestigios, care este o recunoastere a implementarii cu succes a strategiei noastre de business si a excelentei operationale. Divizia Downstream a Grupului MOL a pornit intr-o calatorie ambitioasa in 2011, cu accent important pe imbunatatirea eficientei interne si pe cresterea semnificativa a operatiunilor retail si celor din petrochimie. Noi credem in expertiza si devotamentul oamenilor nostri, calitati pe care ne bazam cu toata convingerea, si suntem pe deplin incredintati ca atat capitalul uman cat si continua dezvoltare a culturii corporative sunt esentiale in reusita oricarei strategii de afaceri. As vrea sa profit de aceasta ocazie pentru a multumi tuturor colegilor nostri pentru contributia lor. Ne vom baza dezvoltarea viitoare pe fundamentele noastre solid construite, avand pozitionarea optima pentru crestere pe termen lung, intr-un mediu extern care se schimba din ce in ce mai rapid”.

Segmentul Downstream (rafinare si distributie) a consemnat in 2015 cea mai buna performanta financiara din istoria sa, avand un rezultat operational (Clean CCS EBITDA) de 1,65 miliarde USD si generand un flux liber de numerar cu o valoare substantiala, de peste 1 miliard USD. Programele interne de eficientizare au generat aproape jumatate din valoarea EBITDA.