Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Grupul PSA anunta consumul real pentru marcile Peugeot, Citroen si DS

postat 26 iul. 2016, 02:15 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 10:26 ]
PSA isi respecta angajamentele fata de clientii sai prin publicarea rezultatelor privind consumul real pe durata utilizarii, pentru 30 de modele de baza. Rezultatele sunt obtinute in urma aplicarii unei proceduri de testare stabilite in comun cu ONG-urile Transport & Environnement si France Nature Environment, ONG-uri auditate de Bureau Veritas. Metoda de testare, fiabila si reproductibila, permite masurarea consumului realizat de clientii PSA in conditii de utilizare reala.

Inspirat de proiectul european RDE (Real Driving Emissions), testul masoara consumul de carburant cu ajutorul unui echipament portabil instalat pe autovehicul (PEMS). Masuratorile au fost realizate pe drumuri publice deschise traficului in conditii de conducere reale, respectiv prin utilizarea climatizarii, cu greutate bagaje si pasageri, conducere in panta etc. Masuratorile obtinute - 25 km in mediu urban, 39 km extraurban si 31 km pe autostrada - sunt comparabile cu cele ale clientilor PSA, provenite din studii independente si reflecta seriozitatea metodologiei aplicate de T&E si FNE.

Consumurile obtinute prin aceasta metodologie au fost mai mari decat cele obținute prin ciclul NEDC folosit pana in prezent in UE. Rezultatele au fost depasite cu valori intre 1,2 litri la 100 km (208 1.6lBlueHDi 100 BVM5 pneuri TBRR de 16 inci) si 2,7 litri la 100 km (3008 1.2lPureTech 130 S&S BVM6 pneuri UBRR de 17 inci)

In noiembrie 2015, intr-un context mediatic negativ pentru industria auto, Grupul PSA a luat hotararea de a publica consumul real intr-un demers unic prin transparenta sa fata de clienti. Aceasta initiativa constituie o premiera mondiala in industria auto.

Pana la sfarsitul anului 2016, marcile Peugeot, Citroen si DS vor propune, pe site-urile oficiale, un simulator care va permite clientilor estimarea consumului in functie de modul individual de conducere si de conditiile de utilizare (mixt/urban/extraurban/autostrada/gradul de incarcare al autovehiculului). In acelasi timp, clientii vor avea la dispozitie si o aplicatie online de conducere ecologica care le va permite urmarirea consumului.